ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για την πρωτιά Ολλανδία και Ιαπωνία

για-την-πρωτιά-ολλανδία-και-ιαπωνία-505559

Με στόχο την νίκη που θα τις φέρει στους «16» του Μουντιάλ, αναμετρώνται σήμερα (14:30 ώρα Ελλάδας) η Ολλανδία με την Ιαπωνία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν και με δεχομένο ότι οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «οράνιε» που προέρχονται από το 2-0 σε βάρος της Δανίας, θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη προκριμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση το ταχύτερο δυνατό. Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα στηριχθεί και πάλι στο 4-5-1 που μετατρέπεται σε 4-3-3 με κορυφή στην επίθεση τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και στις πτέρυγες τους Σνάιντερ και Φαν Ντερ Φάαρτ.
Οι Ολλανδοί παραδοσιακά στηρίζονται στη συνεχή κίνηση των παικτών τους στους κενούς χώρους και ελπίζουν οι Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Κάουτ, Φαν ντερ Φάαρτ να αποδώσουν σύμφωνα με το πλούσιο ταλέντο τους.
Από την πλευρά του, ο Τακέσι Οκάντα θα παρατάξει τους Ασιάτες με διπλή ζώνη άμυνας,ενισχυμένο κέντρο (4-5-1) και προωθημένο τον Χόντα, προκειμένου να εγκλωβίσουν την ανάπτυξη των Ολλανδών και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να βάλουν σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση.
Στο πρώτο ματς απέναντι στο Καμερούν, η Ιαπωνία επικρατώντας με σκορ 1-0, έφτασε και σε ένα ρεκόρ. Έγινε η πρώτη ομάδα από το 1966 που φτάνει σε «τρίποντο» έχοντας μόλις τρεις τελικές προσπάθειες.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά στο παρελθόν, το 2009, με την Ολλανδία να φτάνει σε ένα άνετο 3-0.
Να σημειωθεί πως οι διεθνείς των δύο ομάδων προπονήθηκαν τις παραμονές του αγώνα σε άλλο γήπεδο από αυτό που θα διεξαχθεί η μεταξύ τους αναμέτρηση, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην πόλη του Ντέρμπαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου