ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυνατά φιλικά εντός και εκτός Ελλάδας

δυνατά-φιλικά-εντός-και-εκτός-ελλάδας-426462

Δυνατά φιλικά εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός, με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη να κάνει το μοντάρισμα της νέας ομάδας κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Έτσι ενώ ήταν ήδη γνωστά κα ποια φιλικά με θέα τις Άλπεις, ο Ολυμπιακός Βόλου οριστικοποίησε τη διεξαγωγή ακόμα ενός φιλικού κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου της εν Ελλάδι προετοιμασίας. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη θα αντιμετωπίσει στις 16 Ιουλίου τον Ατρόμητο, ο οποίος θα προετοιμάζεται κι αυτός στο Καρπενήσι. Εκτός από τον Ατρόμητο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προγραμματίσει κι άλλα δυνατά φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που επίσης θα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι εκείνη την εποχή, με μία από αυτές -όπως όλα δείχνουν- να είναι ο Πανιώνιος. Να θυμίσουμε πως η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και άπαντες εκείνη τη μέρα θα πρέπει να είναι στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν το παρών στην πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν. Οι Βολιώτες θα αναχωρήσουν για Καρπενήσι στις 14 Ιουλίου και θα επιστρέψουν στη βάση τους στην 23 του ίδιου μήνα. Μάλιστα μετά από δύο μέρες θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Βόρεια Ιταλία. Εκεί, νότια του Τιρόλου, στο ξενοδοχείο «Garden Park», θα μονταριστεί η ομάδα και θα διεξαχθεί το δεύτερο και βασικό στάδιο προετοιμασίας με δυνατές προπονήσεις και φιλικά με Νάπολι και Χέρτα Βερολίνου (30 Ιουλίου σε αγώνες 45’ λεπτών), με Φιορεντίνα στις 2 Αυγούστου και με Ρόμα ή Λάτσιο στις 5 Αυγούστου. Τέλος νωρίτερα, στις 28 Ιουλίου, θα δοθεί φιλικό με την Κρεμονέζε.
Στο μεταξύ με απόλυτη μυστικότητα κινούνται πλέον οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τους μεταγραφικούς στόχους, αφού είδαν τα προβλήματα που υπήρξαν με τη γνωστοποίηση πριν μια εβδομάδα της συμφωνίας με τον 28χρονο Αργεντινό επιθετικό Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν,
που πριν έρθει στην Ελλάδα στις 24 του μήνα χθες “ εμφανίσθηκε” και ενδιαφέρον από την Ελλάδα και την Τρίπολη!!!
Η βολιώτικη ΠΑΕ περιμένει τον Αργεντινό μαζί με το συμπατριώτη του Πάολο Φραντζιπάνε στις 24 του μήνα στο Βόλο για να υπογράψουν και επίσημα τα συμβόλαιά τους, ενώ σήμερα ο Τάκης Γιαννόπουλος ενδέχεται να δώσει τέλος στα σενάρια αν συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Μαρτίν στην Ιταλία. Ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού θα μεταβεί και στην Ισπανία για να δει έναν μέσο που έχει προταθεί, ενώ μάλλον για την άλλη εβδομάδα αναμένονται οι εξελίξεις με τον 30χρονο Kρίστιαν Φιέλ που έμεινε ελεύθερος από την Aαχεν, τον 24χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό Χαβιέ Τομά της Τουρ, αλλά και ίσως μια συνέχεια με τον 31χρονο Σλοβάκο Πίτερ Πετράς που έπαιζε στη Λέφσκι Σόφιας.
Ακόμη παρά το μεγάλο κασέ στον Ολυμπιακό προτάθηκε ο Αντρέ Τιτί Μπουενγκό, που πριν λίγο καιρό απασχολούσε την Καβάλα αλλά και τον Πανιώνιο. Ο 30χρονος Αγκολέζος (με γαλλικό διαβατήριο) σέντερ φορ της Σατορού προτάθηκε στους ερυθρόλευκους και πληροφορίες αναφέρουν πως αρέσει. Ο θηριώδης φορ (1,90 μ., 85 κ.), που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011, άρχισε την περασμένη σεζόν στην Τρουά έχοντας 4 γκολ σε 10 συμμετοχές, ενώ συνέχισε στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη Σατορού έχοντας 13 τέρματα σε 27 εμφανίσεις. Εχει παίξει ακόμη σε Κρετέιγ, Γκρενόμπλ, Κλερμόν, Αμιάν και στην Ελβετία στην Ξαμάξ. Ο Μπουενγκό είναι δύο φορές διεθνής με την Ανγκόλα, αλλά ήταν μέλος της αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.
Από τον ελληνικό χώρο, απ’ όπου έχει αποκτηθεί μόνο ο Αντώνης Ρίκκα, φαίνεται αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον Μπάρκογλου, αλλά να παραμένει η δυσκολία τού ότι δεν είναι ελεύθερος, αλλά και αυτό με τον Καλαντζή και το ενδιαφέρον στρέφεται και σε ένα γκολκίπερ…
Πάντως μετά τον Ηλία Σολάκη που θα συνεχίσει όπως έχει κάνει στο παρελθόν με Βέροια, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναχαϊκή με 75 συμμετοχές, τα 19 γκολ στην Α’ Εθνική, αναμένεται και συνέχεια και με τον Λεωνίδα Καμπάνταη.
Οσον αφορά στους δανεικούς που ήταν την περασμένη σεζόν στο Βόλο, υπάρχει περίπτωση να αφήσει η Ξάνθη ως ελεύθερο τον Λιαπάκη, ενώ με μεταγραφή ίσως μείνει και ο Παναγιώτης Κόρμπος από τον Ατρόμητο.
Επίσης στην ομάδα στις 28 του μήνα θα επιστρέψουν από δανεισμό ο Β. Λιόλιος και ο Α. Μιχάλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου