ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιδιοκτήτης Μαρινάκης, πρόεδρος Κόκκαλης!

ιδιοκτήτης-μαρινάκης-πρόεδρος-κόκκα-429052

Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό…
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, μετά τη χθεσινή 3ωρη συνάντηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης παίρνει το 67% της ΠΑΕ και ουσιαστικά γίνεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης θα διατηρήσει το 11% και θα συνεχίσει από τη θέση του προέδρου.
Επίσης, ο πρώτος θα συμμετάσχει με το ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και ουσιαστικά γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος της ΠΑΕ.
Τα μαντάτα προκάλεσαν ικανοποίηση στον κόσμο που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και ο οποίος αποθέωσε τόσο τον Σωκράτη Κόκκαλη, όσο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει όλα όσα διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια. Επετεύχθη μια συνεργασία που είχε βασικό γνώμονα την πρόοδο κι ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός» είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης μετά το τέλος της συνάντησης.
Από την πλευρά του το νέο αφεντικό του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: «Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος και μετά την συμφωνία. Ο,τι είπαμε και συμφωνήσαμε το κάναμε για το καλό και το μέλλον του Ολυμπιακού για την προοπτική και την ελπίδα.
Εχουμε πολλά να πούμε στο εγγύς μέλλον. Η συμφωνία αυτή ό,τι καλύτερο για τα χρόνια που έρχονται» κατέληξε ο Μαρινάκης υπό τις ιαχές των συγκεντρωμένων οπαδών που φώναζαν «Ολυμπιακός» και «αθάνατος» στον Κόκκαλη!
Πλέον, έπειτα από 17 χρόνια και 3 μήνες, που ο Κόκκαλης βρισκόταν στον προεδρικό θώκο (σ.σ.: παραμένει όχι όμως ως αφεντικό), ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα μεταβατικό στάδιο με την επόμενη μέρα να τον βρίσκει υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, από το 78% που κατείχε μένει στο 11% και πλέον περνάει σιγά-σιγά στην ιστορία ως ο αναμορφωτής των Πειραιωτών κι ο πρόεδρος της… «δικτατορίας» των τίτλων.
Παράλληλα διατηρεί τη θέση του προέδρου και σε ρόλο «εγγυητή» θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας, αλλά και της προσπάθειας που θα γίνει για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.
Αμεση προτεραιότητα του Ελληνα εφοπλιστή, είναι ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς που έχει ήδη μείνει πίσω, ενώ δεν αποκλείεται με την… φόρα που μπαίνει ο Μαρινάκης στα δρώμενα, να υπάρξουν εκπλήξεις, όσον αφορά στην μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου