ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Ολα τα σενάρια πρόκρισης         
Η Ελλάδα νίκησε τη Νιγηρία με 2-1, πήρε τους πρώτους Μουντιαλικούς βαθμούς στην ιστορία της και τώρα κοιτάμε τι χρειάζεται για να περάσει στην επόμενη φάση…Πρώτα από όλα κανείς δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την είσοδο στους 16 αλλά και κανείς δεν έχει αποκλειστεί… Όμως στην ισοβαθμία μετράει η διαφορά τερμάτων και μετά τα περισσότερα γκολ υπέρ, με αποτέλεσμα τώρα να είμαστε στη 3η θέση και να κινδυνεύουμε με αποκλεισμό ακόμα και αν νικήσουμε με… 2-0 την Αργεντινή!
Αν η Ελλάδα χάσει… χάνεται. Θα πάει το λιγότερο σε διαφορά -2 τερμάτων οπότε με νίκη η Νιγηρία πάει τουλάχιστον στο -1 και μας περνάει. Γι’ αυτό θα ήταν ΠΟΛΥΤΙΜΟ ένα τρίτο γκολ σήμερα. Από εκεί και πέρα με νίκη Κορέας ή ισοπαλία, θα περάσει αυτή μαζί με την Αργεντινή.
Αν η Ελλάδα έρθει ισόπαλη… forza Νιγηρία! Mε νίκη των Αφρικανών η Εθνική μας θα βρεθεί στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία, η Κορέα φτάνει και αυτή τους 4β. και εκεί θα μετρήσουν τα γκολ υπέρ. Αν δηλαδή η Ελλάδα έρθει 2-2 (άρα τέρματα 4-5) και η Κορέα 0-0 (τέρματα 3-4) τότε περνάμε. Αν στην ισοπαλία μας με 2-2, η Κορέα φέρει 1-1 τότε και οι δύο πάμε στα 4-5 τέρματα και τότε μετράει το μεταξύ μας παιχνίδι που χάσαμε. Φυσικά με νίκη οι Κορεάτες προκρίνονται.
Αν η Ελλάδα νικήσει… θέλουμε να μη νικήσουν οι Νοτιοκορεάτες για να περάσουμε 100%. Αν όμως πάρουν το τρίποντο τότε βγάλτε κομπιουτεράκια γιατί όλα θα κριθούν στα γκολ. Αργεντινή, Ελλάδα και Ν. Κορέα θα έχουν από 6 βαθμούς και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων.
Με τα σενάρια να είναι… τρελά! Νικάμε 2-0 την Αργεντινή και πάμε στο +1 (4-3), η Αργεντινή στο +2 (5-3), οπότε αν νικήσουν με 2-0 και οι Νοτιοκορεάτες λέμε αντίο!! Απίστευτο θα είναι, αλλά (δυστυχώς) αληθινό.
Ο μόνος 100% τρόπος για να προκριθούμε χωρίς να μας ενδιαφέρει το άλλο αποτέλεσμα είναι να νικήσουμε την Αργεντινή με… 3 γκολ διαφορά!! Απίθανο; Όσο να παίρναμε και το Euro του 2004!
 

 

 

 
 
Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε επιτέλους νιώσαμε ξανά πώς είναι να αισθάνεσαι εθνικά υπερήφανος. Ιστορική νίκη, ιστορικές στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Πρώτο γκολ, πρώτη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Σπάσαμε το αρνητικό μας σερί, γράψαμε ιστορία και τώρα θα τα παίξουμε όλα για όλα κόντρα στην Αργεντινή του Μαραντόνα.
 
Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτό το ματς. Μακάρι να έρθει η μεγάλη πρόκριση. Μακάρι το παραμύθι που ζούμε όλοι μας από χθες να έχει ένα όμορφο τέλος. Από το χθεσινό ματς δεν θα σταθούμε σε κριτική, σε τακτική και στις αλλαγές που έκανε τελικά ο Οτο Ρεχάγκελ και έδωσε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυτό που του έλειπε στο παιχνίδι με την Κορέα. Ο Γερμανός έβαλε τον εγωισμό του στην άκρη, άφησε αγαπημένα του παιδιά στον πάγκο -ποιος δεν ένιωσε έκπληξη όταν είδε ανάμεσα στους αναπληρωματικούς τον Χαριστέα- και τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχή.
Ομως εμείς αυτό που θα κρατήσουμε από το ματς είναι δύο εικόνες. Το χαμόγελο στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Τζόρβα με το σφύριγμα της λήξης είναι η μια. Και ο πεσμένος και απογοητευμένος τερματοφύλακας της Νιγηρίας, Ενιάμα, είναι η άλλη…  
Οταν είδε την μπάλα με «φθηνό» τρόπο να καταλήγει στα δίκτυα του ο Ελληνας γκολκίπερ έδειχνε να τα έχει χαμένα. Αντίθετα στην άλλη εστία ο Ενιάμα, ο Νιγηριανός τερματοφύλακας έδειχνε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και να χειροκροτείται, όταν σταμάτησε σε δυο περιπτώσεις τετ α τετ των Σαλπιγγίδη και Γκέκα και όταν έβγαλε στο παραθυράκι του την κεφαλιά του Σαμαρά. Ομως όπως και η ζωή έτσι και το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Από ήρωας, μοιραίος και από μοιραίος ήρωας…
Χρειάστηκαν να περάσουν 43 λεπτά να δώσει την απάντησή του ο Ελληνας τερματοφύλακας. Σταμάτησε τον Γιακούμπου σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ και κράτησε την Εθνική ζωντανή για τη νίκη. Λίγο μετά οι συμπαίκτες του τον λύτρωσαν για το τσάμπα γκολ που έφαγε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τοροσίδης έστελνε την μπάλα στα δίκτυα και μετέτρεπε τον Τζόρβα σε ήρωα και τον Ενιάμα σε μοιραίο παίκτη. Η μπάλα γλίστρησε από το Νιγηριανό και ο «Τόρο» την έσπρωξε στα δίκτυα. Αν δεν είχαν μεσολαβήσει αυτά τα δέκατα δευτερολέπτου και το λάθος του Ενιάμα θα μπορούσε αναμφίβολα να είναι και ο «the man of the match», αφού αυτός κρατούσε μόνος του την ισοπαλία μέχρι εκείνο το σημείο.
Λεπτές οι ισορροπίες, τρομερά συναισθήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς έτσι, όπως και η ζωή. Γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος… Και ευτυχώς για μας ο Τζόρβας ήταν αυτός που έπαθε το σοκ, αλλά χαμογέλασε στο τέλος!
Αντε τώρα να πιστέψουμε όλοι μαζί στο όνειρο! Αντε μήπως πάρουμε ξανά πόντους σαν λαός, ακόμα ναι και έτσι (!) μέσα από το ποδόσφαιρο. Το έχουμε ανάγκη! Για σκεφτείτε το… Πόσο καιρό είχαμε να νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι με όλα αυτά που μας συμβαίνουν;  
 
Ιταλία και Ισπανία για τιμ μάνατζερ      
Ταξίδια στην Ιταλία και έπειτα στην Ισπανία περιλαμβάνει το καρνέ του τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Βόλου, Τάκη Γιαννόπουλου. Στην Ιταλία θα παραβρεθεί σε μια συγκέντρωση κορυφαίων μάνατζερ και στο δεύτερο ταξίδι του θα δει αγώνα της Β’ Ισπανίας για να δει κάποιον φερόμενο μεταγραφικό στόχο. 
Β.Ζ.
 
Μουντιαλικός Σωκράτης
Την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Μουντιάλ πραγματοποίησε χθες ο πρώην κυανόλευκος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνιζόμενος για 30 περίπου λεπτά στην αναμέτρηση με την Νιγηρία. Ο «Σόκρατες», που πριν λίγα χρόνια τον βλέπαμε να αγωνίζεται με την φανέλα της Νίκης στο Πανθεσσαλικό, έγινε αλλαγή μιας και είχε κίτρινη κάρτα και προστατεύτηκε από τον Ρεχάγκελ και γιατί η ομάδα του άλλαξε τακτική, αλλά σίγουρα έχει ακόμη πολλά να δώσει σαν ποδοσφαιριστής. Αυτό άλλωστε ήταν φανερό από το εξάμηνο που πέρασε αγωνιζόμενος με την Νίκη Βόλου… Στη Νέα Ιωνία τον αισθάνονται δικό τους παιδί και χάρηκαν ιδιαίτερα για τη χθεσινή του εμφάνιση.
Ζ.Ε.Ι.

Συμπαίκτης με τον Πιττάκα

Δυο πρώην ποδοσφαιριστές της Νίκης θα αγωνίζονται στον Ατρόμητο Γεροσκήπου την επόμενη σεζόν. Ο Παπαστεργίου έκλεισε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, όπου θα βρει τον Χαράλαμπο Πιττάκα, ο οποίος προηγήθηκε ως μεταγραφή για το Κυπριακό συγκρότημα. Ο Παπαστεργίου έπαιξε φέτος και συνέβαλλε τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας, ενώ ο Πιττάκας την ταλαιπώρησε με την προσφυγή του και για χάρη του το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας κινδύνεψε να αποβληθεί από το πρωτάθλημα… Ο Πιττάκας πάντως ξεχρεώθηκε, ενώ στον Παπαστεργίου ακόμα χρωστάει η κυανόλευκη ομάδα!
Αγ. Θαν.
 
Κοιτάει και για Γερμανία
Αρκετές προτάσεις εξετάζει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης της Νίκης, αλλά κοιτάει και προς την Γερμανία. Φέρεται να είναι απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά του αρέσει και θέλει να μείνει αν τα καταφέρει…
Αγ. Θαν.
 
Τους περιμένει…
Παρά το γεγονός ότι από καιρό ακούγεται πως τον Κένταυρο, όπου πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Τόρης, θα αναλάμβανε ο γνωστός επιχειρηματίας, Βασίλης Ξηρακιάς, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει. Ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού περιμένει να τον πλησιάσουν από τον Κένταυρο, όπου ανέβαλαν τις εκλογές λόγω έλλειψης υποψηφιοτήτων.   
Β.Ζ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί οι εκλογές τοπικών σωματείων πάνε από αναβολή σε αναβολή;
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου