ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχει πάρει φόρα η Αργεντινή

εχει-πάρει-φόρα-η-αργεντινή-505546

Η Αργεντινή πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και συνέτριψε τη Νότια Κορέα με 4-1, κάνοντας το δύο στα δύο στη φάση των ομίλων.
Οι 40 θέσεις που τις χωρίζουν στην παγκόσμια κατάταξη έμοιαζαν σα να απλώθηκαν σαν ανυπέρβλητα εμπόδια στο γρασίδι του «Soccer City», καθώς η Αργεντινή θριάμβευσε με 4-1 της Νοτίου Κορέας.
Πρόκειται για μια νίκη που ουσιαστικά της εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση, ενώ θεωρείται βέβαια και η κατάκτηση της πρώτης θέσης του Β’ ομίλου.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ιγκουαΐν (33′, 77′, 80′), ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ενώ το άλλο τέρμα των νικητών σημείωσε ο Παρκ (16′). Για τους Ασιάτες ο Λι είχε μειώσει σε 2-1.

Το σύνολο του Μαραντόνα ήταν ασταμάτητο στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την υπεροχή, κυκλοφορούσε άψογα την μπάλα και κρατούσε τη Νότια Κορέα στην περιοχή της. Ο Μέσι σε ελεύθερο ρόλο τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του, αλλά και με ατομικές ενέργειες δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η Αργεντινή έφτασε στο 1-0 νωρίς, αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια του Γιου Τσουνγκ Παρκ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του. Στο 33′ ο Ιγκουαΐν με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Αργεντινής και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Και ενώ όλοι περίμεναν ότι η Αργεντινή θα πήγαινε στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων, ήρθε το λάθος του Ντεμικέλις στο 45′ και το γκολ του Λι για να διαψεύσει τους πάντες.

Η Νότια Κορέα αναθάρρησε και κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο της στην επανάληψη. Οι Ασιάτες άφησαν την άμυνα τους και έβγαιναν μπροστά, απειλώντας για την ισοφάριση. Μάλιστα στο 58′ ο Κι Χουν Γέομ έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει το 2-2. Αυτό κάπως ξύπνησε τους παίκτες του Μαραντόνα που ανέβασαν την απόδοση τους και μέσα σε τρία λεπτά "καθάρισαν" τη νίκη. Από τα πόδια του Μέσι ξεκίνησαν και τα άλλα δύο τέρματα που πέτυχε ο Ιγκουαΐν. Στο 77′ ο άσος της Μπαρτσελόνα "σημάδεψε" και έστειλε την μπάλα στα πόδια του συμπαίκτη του, οποίος σε κενή εστία σημείωσε το 3-1, ενώ στο 80′ ο Μέσι τροφοδότησε έξυπνα του Αγουέρο και ο τελευταίος με πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Ογκουαΐν να ολοκληρώσει το χατ τρικ.
Με τη νίκη αυτή η Αργεντινή έγινε αν και όχι τυπικά η πρώτη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που πέρασε στους "16".

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου