ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε δυο περιόδους το ποδοσφαιρικό τουρνουά “Όρμινος”

σε-δυο-περιόδους-το-ποδοσφαιρικό-τουρ-429052

Με συμμετοχή 450 περίπου παιδιών ηλικίας 8-15 ετών θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου «Όρμινος». Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους. Η πρώτη ξεκινά στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23/6, ενώ το τουρνουά, που διοργανώνουν ο Δήμος Πορταριάς, ο Αθλητικός Οργανισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και η εταιρία Sport Team, θα ολοκληρωθεί το τετραήμερο 27-30 Ιουνίου.
Οι σύλλογοι που δήλωσαν συμμετοχή στο «Όρμινος» ανέρχονται σε δεκατέσσερις. Ανάμεσα στις ομάδες που θα δώσουν το «παρών» ξεχωρίζουν, όπως είναι φυσικό, ο Ολυμπιακός Πειραιώς και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, αλλά και η Ηλιούπολη. Σε τοπικό επίπεδο, πρέπει να γίνει αναφορά στη Νίκη Βόλου, το Μαγνησιακό, το Σαρακηνό και τον Ερμή Νέας Ιωνίας, ενώ θα αγωνιστούν επίσης οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Αναλυτικότερα οι ομάδες που θα μετάσχουν στην α’ περίοδο του τουρνουά «Όρμινος», είναι οι ακόλουθες:
1)      Ολυμπιακός Πειραιώς, 2) Ηρακλής Θεσσαλονίκης, 3) Ηλιούπολη, 4) ‘Ηφαιστος Αθηνών, 5) Μαγνησιακός Βόλου, 6) Ερμής Νέας Ιωνίας, 7) Σαρακηνός Βόλου, 8) Νίκη Βόλου, 9) Α.Ε. Ηρακλείου, 10) Μεταμόρφωση Αττικής, 11) Puma Αλίμου, 12) Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου, 13) Ερμής Ηρακλείου και 14) Μικτή ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Στη β’ περίοδο οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ο Ιάσονας Άλλης Μεριάς, ο Μαγνησιακός Βόλου, ο Άρης Βύρωνα, ο Σαρακηνός Βόλου, η ΑΕ Σχηματαρίου και οι μικτές της Ε.Π.Σ.Θ.
Οι αθλητές θα είναι χωρισμένοι σε τέσσερις κατηγορίες: pre-junior (8-9 ετών), junior (10-11 ετών), παμπαίδες (12-13 ετών) και παίδες (14-15 ετών).
Όσον αφορά στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια, επιλέχθηκαν οι εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου, καθώς και τα γήπεδα Πορταριάς και Άλλης Μεριάς.
Το τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου «Όρμινος» διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της Μαγνησίας, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να έρθουν σε επαφή με το ποδόσφαιρο. 
 Ο Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος σε σύντομο χαιρετισμό του που δημοσιεύεται στο ειδικό φυλλάδιο των αγώνων μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Το τουρνουά ΟΡΜΙΝΟΣ, η συνάντηση παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο γήπεδο του Ορμινίου Πορταριάς, σε υψόμετρο 650 μέτρων, μέσα στην πανέμορφη θερινή φύση του τόπου μας.
Εδώ, στο Δήμο Πορταριάς, το τοπίο, το έργο του Θεού, συμπλέκεται αρμονικά με τα μνημεία-εξωκκλήσια, λιθόστρωτα, κρήνες αρχοντικά- τα έργα των ανθρώπων. Ο Δήμος Πορταριάς έχει αξιοποιήσει, με τον καλύτερο τρόπο, σπουδαίες αθλητικές υποδομές του, όπως το Διαδημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς- Μακρινίτσας, η μεγαλύτερη αθλητική υποδομή του Πηλίου, που φιλοξένησε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυναικών Μπάσκετ , Βαλκανικούς Βόλεϊ Νεανίδων και Κορασίδων, Πανελλήνιους Πινγκ-Πονγκ, όπως ακόμη τα Αθλητικά Κέντρα Πορταριάς και Άλλης Μεριάς, όπου, εκτός από τους επίσημους αγώνες των ποδοσφαιρικών ομάδων του Δήμου μας, αναπτύσσονται οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της μέριμνας του Δήμου Πορταριάς για τους νέους.
Το τουρνουά ΟΡΜΙΝΟΣ αποτελεί μέρος αυτής της μέριμνας.
Οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες επωφελούς αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους.
Οφείλουμε να τους δώσουμε εναλλακτικές προτάσεις ζωής.
Να τα κρατήσουμε μακριά από τις σύγχρονες σειρήνες και το παραπλανητικό τραγούδι τους που οδηγεί στην ηττοπάθεια, την παραίτηση, την περιθωριοποίηση, το μαρασμό της άλκιμης νεότητάς τους".
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου