ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Ο Χ. Καρακατσούνης στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ     

Το μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας και Διεθνής Διαιτητής κ. Καρακατσούνης Χάρης ορίστηκε από την FIBA μαζί με τους Γιόβσιτς (Σερβία) & Λέπετιτς (Μαυροβούνιο) να διαιτητεύσει τον αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2011, που θα γίνει στις 14.8.2010 στα Σκόπια μεταξύ των ομάδων ΣΚΟΠΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ.

Επίσης το μέλος του ΣΔΚΜ, της ΚΕΔ-ΕΟΚ & καθηγητής διαιτησίας κ. Κορομηλάς Κων/νος παρακολούθησε το 2ο σεμινάριο της FIBA το οποίο έγινε στο LAS PALMAS της Ισπανίας από 9/6 έως 13/6, με την ευκαιρία των αλλαγών των κανονισμών καλαθόσφαιρας οι οποίες θα εφαρμοσθούν από 1.10.2010 στην Ευρώπη.

Το Δ.Σ. του ΣΔΚΜ θα ήθελε να συγχαρεί τους παρακάτω υποψήφιους διαιτητές οι οποίοι πέρασαν επιτυχώς τα αγωνιστικά & γραπτά τεστ της ΟΔΚΕ τα οποία έγιναν το Σάββατο 12/6 στο ΕΑΚ Βόλου (με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του ΕΑΚ για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου): Κεντερές Νικόλαος, Βαλεντίνος Κέτουλας, Δημήτριος Μαριτσούδης, Δημοσθένης Μπαλκίζας, Ιωάννης Μπούγλος, Ελευθέριος Πέτσης, Αγγελος Πλιάτσικας, Ελισάβετ Πολύζου, Κωνσταντίνος Σταμούλης, Φρίξος Ψύχας.

Ο Σύνδεσμος ενημερώνει ότι μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010 θα πρέπει να υποβληθούν στο Σύνδεσμο οι δηλώσεις ενεργείας των διαιτητών – μελών μας εν ενεργεία και μη, συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα και απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ειδικότερα για τους εν ενεργεία διαιτητές, ιατρικές γνωματεύσεις από παθολόγο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο.
Τέλος, ο ΣΔΚΜ θα ήθελε να ευχηθεί σε όλα τα μέλη του αλλά & στον αθλητικό κόσμο της Μαγνησίας "ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ".
 
 
 
 
 
 
 
    
Η έκπληξη έγινε χθες από την Ελβετία στο Μουντιάλ. Πέταξε στο καναβάτσο τους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς και παράλληλα φαβορί για τον τίτλο! Σήμερα η Εθνική Ελλάδος αναζητεί το δικό της θαύμα απέναντι στη Νιγηρία. Καθηλωμένοι στην τηλεόραση νωρίς το απόγευμα θα περιμένουμε να δούμε τις υποσχέσεις των διεθνών και του Ρεχάγκελ να γίνονται πράξη.
 
 
Αυτό που θέλουν όλοι οι Ελληνες από τη σημερινή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας, είναι να δουν να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Θα πειράξει βέβαια αν σήμερα «κοπούν» όλες οι ελπίδες για πρόκριση με μια πιθανή ήττα, αλλά από την άλλη πολύ περισσότερο θα θίξει την αξιοπρέπειά μας ως λαό να χάσουμε ξανά με κατεβασμένα τα χέρια.
Ολη την εβδομάδα οι διεθνείς και ο Ρεχάγκελ έκαναν λόγο για μια αλλαγμένη Εθνική που θα δώσει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους απανταχού Έλληνες φιλάθλους. Σήμερα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια πιο σκληροτράχηλη ομάδα από τους Κορεάτες, όχι τόσο γρήγορη, αλλά και παθιασμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Για να δούμε, θα καταφέρει η Εθνική να κάνει σήμερα την ανατροπή στα δεδομένα και να μπει σφήνα, διεκδικώντας ελπίδες πρόκρισης στους 16 της Παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης;
Βέβαια και να κερδίσει σήμερα την αξιόμαχη Νιγηρία, έπειτα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα εκ των φαβορί, Αργεντινή… Και πάλι οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος της εθνικής μας, όμως η Ελβετία απέδειξε χθες, όπως και πολλές άλλες ομάδες στην ιστορία του Παγκοσμίου κυπέλλου, ότι και η έκπληξη είναι μέρος του θεσμού.
Πρωταρχικός στόχος για τον Οτο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς είναι να γράψουν ιστορία, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Ελλάδας στη διοργάνωση. Θα πρέπει να περιοριστούν τα ατομικά λάθη, να δουλέψουν περισσότερο οι αυτοματισμοί και η Εθνική να μη φοβηθεί τον αντίπαλό της, αλλά να βγει με προϋποθέσεις μπροστά από νωρίς, κάτι που δεν έγινε με τη Νότιο Κορέα στην πρεμιέρα.
«Μετά την ήττα από τη Νότιο Κορέα ανασυγκροτηθήκαμε και θα κάνουμε πράξη αυτό που έπρεπε να κάνουμε από το πρώτο ματς. Θα δείξουμε ότι έχουμε ακόμα ελπίδες», είπε ο Οτο Ρεχάγκελ και περιμένουμε την υπόσχεσή του να τη δούμε να μεταφράζεται σε πράξεις μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές του.
Από την άλλη και η Νιγηρία παίζει το τελευταίο της χαρτί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και δεν αναμένεται να μας αφήσει να περάσουμε εύκολο απόγευμα. Η Ελλάδα όμως έχει δείξει στο παρελθόν ότι τα καταφέρνει κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Αρκεί να αποδεικνύει και μέσα στο γήπεδο ότι θέλει να το πετύχει. Στην πρεμιέρα δεν μας το απέδειξε. Σήμερα περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό.
 

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο;    
Χθες στο συλλαλητήριο υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε με εκπρόσωπο των Austrian Boys και του μετέφερε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα για το ΕΑΚ. Μάλιστα είπε ότι μαζί με τους Δημάρχους Σερρών και Κέρκυρας, επίσης νεοφώτιστων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, θα ζητήσει χρηματοδότηση από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή για τα έργα στα γήπεδα των τριών Δήμων.
Ζ.Ε.Ι

Δεν υπάρχει ανησυχία

Σε site της Αργεντινής δημοσίευμα ανέφερε ότι ο μάνατζερ του Μαρτίν, που ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου, συζητούσε τις τελευταίες μέρες και με την Κόρντομπα. Στον Ολυμπιακό όμως δεν ανησυχούν και δεν ασχολούνται με τέτοια σενάρια.
Β.Ζ.
 
Πιέσεις από τους οργανωμένους
Μπορεί στην Ερασιτεχνική Νίκη να έλεγαν ότι το θέμα της ΠΑΕ δεν είναι σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν, όμως οι οργανωμένοι θα πίεζαν για να υπάρξει εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία. Σήμερα ίσως να βγει κάποια νέα ανακοίνωση από πλευράς Ερασιτεχνικής ή τουλάχιστον να γνωστοποιηθεί κάποια τακτική που θα ακολουθηθεί.
Αγ. Θαν.
 
Ο καθένας τα δικά του
Ο ένας λέει ότι δέχεται πιέσεις, ο άλλος λέει ότι δεν τον ξέρει καν, κάποιοι τρίτοι λένε ότι ο πρώτος το σκέφτεται, αλλά φοβάται αντιδράσεις γιατί πριν δυο χρόνια ήταν «ορκισμένος εχθρός»… Ο καθένας δηλαδή λέει τα δικά του. Τελικά πού ακριβώς είναι η αλήθεια; Δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει πάντως το «τοπίο».
Αγ. Θαν.
 
Το έφερε στο Βόλο
Μετά από ενέργειες του προέδρου του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολου Καζάκη η προκριματική φάση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής θα πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία. Ετσι ο βολιώτικος Ομιλος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί εντός έδρας και να αυξήσει τις πιθανότητες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 25 του μηνός. 
Θ. Κοφ. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Δεν είναι καλύτερο να μη δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε, γιατί πάλι ο κόσμος θα αντιδράσει;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου