ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη από την Ελβετία

η-πρώτη-μεγάλη-έκπληξη-από-την-ελβετία-505546

Στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής, σημειώθηκε η μεγαλύτερη ως τώρα έκπληξη του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελβετία νίκησε 1-0 την Ισπανία στο Ντέρμπαν, για τον 8ο όμιλο, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης στους "16".
Το γκολ πέτυχε ο Ζέλσον Φερνάντες στο 52ο λεπτό. Η υπεροχή της Ισπανίας δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε. Αυτό που χρειαζόταν ο Οτμαρ Χίτσφελντ, ήταν να "διαβάσει" όσο το δυνατόν καλύτερα τους πρωταθλητές Ευρώπης και παράλληλα να ελπίζει στη βοήθεια της τύχης. Πράγματι, οι Ελβετοί και άριστα προετοιμασμένοι παρουσιάστηκαν και τυχεροί στάθηκαν, αφού το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους "Φούριας Ρόχας".

Ο Τσάβι δημιουργούσε, οι Βίγια και Σίλβα "σφυροκοπούσαν" από παντού, αλλά οι Ελβετοί άντεχαν, αφού το κεντρικό αμυντικό τους δίδυμο (παρά την πρόωρη απώλεια του Σεντέρος), είχε επιβλητική παρουσία, ενώ ο Ντιέγκο Μπενάλιο απέδειξε σε 2-3 περιπτώσεις πόσο σπουδαίος γκολκίπερ είναι. Τι παραπάνω μπορούσε να περιμένει η ομάδα του Χίτσφελντ; Μία αμυντική αδράνεια των Ισπανών… Στο 52ο λεπτό ο Ντερντιγιόκ έφυγε στην "πλάτη" της ισπανικής άμυνας, ο Κασίγιας τον πρόλαβε με έξοδο, αλλά από τις κόντρες και την αναταραχή επωφελήθηκε ο Ζέλσον Φερνάντες, που από κοντά έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία.

Ηταν εμφανές ότι το γκολ αυτό "έκοψε τα πόδια" των πρωταθλητών Ευρώπης, που σπατάλησαν 10 λεπτά προσπαθώντας με μεγάλες μπαλιές και σέντρες να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 64΄ ο Ινιέστα με φαλτσαριστό σουτ ακινητοποίησε τον Μπενάλιο, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 70΄ ο Τσάμπι Αλόνσο με βολίδα έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ισπανία κυριαρχούσε και πάλι, καθώς οι αλλαγές του Ντελ Μπόσκε (Τόρες και Νάβας) έφερναν αποτέλεσμα.

Ομως έλειπε το γκολ… Ενα γκολ που παραλίγο να σημειωθεί στην… άλλη εστία, όταν σε αντεπίθεση των Ελβετών ο Ντερντιγιόκ με εκπληκτική ατομική ενέργεια "χόρεψε" τον Πουγιόλ και τον Καπντεβίλα, πλάσαρε έξοχα τον Κασίγιας, όμως η μπάλα "σταμάτησε" στο δοκάρι στο 75΄! Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κίτρινες: Γκρίχτινγκ, Τσίγκλερ, Μπενάλιο, Γιακίν
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Σίλβα (63΄ Χεσούς Νάβας), Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Μπούσκετς (63΄ Τόρες), Ινιέστα (77΄ Πέδρο), Βίγια ΕΛΒΕΤΙΑ (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Γκρίχτινγκ, Λιχτστάινερ, Σεντέρος (36΄ Φον Μπέργκεν), Τσίγκλερ, Μπαρνέτα (+90΄ Εγκιμαν), Ινλέρ, Ιγκέλ, Ζέλσον Φερνάντες, Ντερντιγιόκ (79΄ Γιακίν), Νκούφο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου