ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή – Ν. Κορέα για μια θέση στους «16»

αργεντινή-ν-κορέα-για-μια-θέση-στους-505559

Τη νίκη που θα τους φέρει στους «16» του Μουντιάλ ψάχνουν το μεσημέρι η Αργεντινή και η Νότια Κορέα, που θα αναμετρηθούν (14:30 ώρα Ελλάδας) στο Γιοχάνεσμπουργκ, για την δεύτερη ημέρα του 2ου ομίλου στην κορυφαία διοργάνωση.
Φαβορί για την νίκη, είναι η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα, που στην πρεμιέρα με την Νιγηρία, επικράτησε σχετικά άνετα.
Κυρίαρχο στοιχείο αυτής της ομάδας, είναι η εξαιρετική ευκολία με την οποία δημιουργεί φάσεις στην περιοχή του αντιπάλου, ενώ η «Αχίλλειος πτέρνα» είναι η ανασταλτική λειτουργία, τομέας στον οποίο φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.
Ο «Ντιεγκίτο» θα στηριχθεί και πάλι στο 3-4-3 με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και επιθετικό τρίο τους Μέσι, Τέβες και Ιγκουαΐν.
Στο μεταξύ τις υπηρεσίες του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν πιθανόν να στερηθεί ο προπονητής της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα στον σημερινό αγώνα με τη Νότια Κορέα. Ο μέσος της Εστουντιάντες έχει ένα μυϊκό τραυματισμό και πιθανόν να μείνει στον πάγκο για να προφυλαχθεί.
«Είναι δύσκολο να αφήσω τον Σεμπάστιαν στον πάγκο αλλά θα ήταν μεγάλο ρίσκο η συμμετοχή του. Δεν θέλω να χάσει το υπόλοιπο Παγκόσμιο Κύπελλο γιατί τον θεωρώ απαραίτητο. Κρίνω ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να μείνει στον πάγκο κόντρα στη Νότια Κορέα» ήταν τα λόγια του «Ντιεγκίτο».
Τη θέση του 35χρονου μέσου θα πάρει λογικά ο Μάξι Ροντρίγκες, ωστόσο δεν αποκλείεται η έκπληξη με τη συμμετοχή του Μιλίτο δίπλα στους Ιγκουαΐν και Τέβες και την παράλληλη μετατόπιση του Μέσι στα χαφ.
Από την πλευρά τους, οι Νοτιοκορεάτες, θα παραταχθούν με το γνώριμο 4-5-1 και κορυφή τον Παρκ, σε μία προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην αναμενόμενη πίεση των Νοτιοαμερικανών.
Ωστόσο το γεγονός ότι η ομάδα του έχει ήδη τρεις βαθμούς, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Χουν Γιουνγκ Μου σε καθαρά αμυντικογενές σύστημα, προκειμένου να αποσπάσει αποτέλεσμα και να καταστεί απόλυτο φαβορί -μαζί με την Αργεντινή- για την πρόκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου