ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Στιγμές από το παρελθόν…  

Oμορφες μπασκετικές στιγμές από το παρελθόν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο κλειστό αθλητικό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος», όπου οι παλαίμαχοι των ομάδων μπάσκετ της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου αναμετρήθηκαν στον τελικό του 24ου Ερασιτεχνικού Τουρνουά Μπάσκετ.

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» βετεράνοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, επικρατώντας των «κυανολεύκων» με σκορ 82-68. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού ωστόσο να διατηρούν συνεχώς σταθερό προβάδισμα, φέρνοντας στο μυαλό όλων αναμνήσεις και εικόνες από το παρελθόν. Μετά και από αυτή τους την επικράτηση οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε αυτή την 24η διοργάνωση του θεσμού, μετά από έναν μίνι μαραθώνιο τεσσάρων ομίλων τους οποίους απάρτιζαν συνολικά 16 ομάδες. 
Γενικότερα το τουρνουά μπάσκετ παλαιμάχων για άλλη μια χρονιά παρουσίασε όμορφο θέαμα και έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες παλαιμάχους να αγωνιστούν και να διασκεδάσουν μέσα από το άθλημα του μπάσκετ. Αναμφίβολα μια τέτοιου είδους διοργάνωση παράγει και κοινωνικό έργο.
Η συνέχεια θα δοθεί από το Δήμο Νέας Ιωνίας με το Ανεπίσημο Τουρνουά Μπάσκετ.

 

   
Ολο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με τυμπανοκρουσίες και φιλοδοξίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες των εκατομμυρίων φιλάθλων όσον αφορά στο θέαμα.
 
 
Συνολικά 13 αγώνες έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα (δεν συμπεριλαμβάνουμε το χθεσινοβραδινό παιχνίδι της Βραζιλίας) και μόνο στον ένα! έχουν σημειωθεί πάνω από δύο γκολ -στο παιχνίδι της Γερμανίας με την αδύναμη Αυστραλία, όπου τα «πάντσερ» επικράτησαν με 4-0- οιωνός σίγουρα όχι και τόσο καλός.
 
Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Βέβαια θα μου πει κάποιος ότι ακόμα είναι νωρίς και πως υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, οι οιωνοί επαναλαμβάνω πως δεν είναι καλοί. Λίγο οι βουβουζέλες -πολλά τα παράπονα από τους ποδοσφαιριστές για τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν-, λίγο οι περίεργες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη «Μαύρη Ήπειρο» και λίγο η πολύ εξοντωτική αγωνιστικά χρονιά που διένυσαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να ελπίζουμε σε καλό θέαμα στη συνέχεια αυτής της διοργάνωσης. Το είχαμε γράψει άλλωστε και πριν λίγες μέρες από αυτή εδώ τη στήλη, ότι με εξαίρεση την Ισπανία και τη Βραζιλία, από τις υπόλοιπες ομάδες μην περιμένετε σπουδαίο θέαμα. Η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής -αν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει έκπληξη μια ομάδα με τόσο ένδοξο παρελθόν- είναι η Γερμανία, η οποία παρουσίασε ένα πολύ νεανικό σύνολο το οποίο ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Βέβαια η Αυστραλία την οποία αντιμετώπισε η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ στην πρώτη αγωνιστική δεν αποτελεί σημαντικό κριτήριο για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των Γερμανών. Κατά τα άλλα όπως τα είχαμε γράψει την περασμένη Παρασκευή: η Γαλλία μέσα στη μετριότητα, η Ιταλία μόνο για το αποτέλεσμα, η Αργεντινή… ο Μέσι, η Αγγλία έχει ακόμα λάθος νοοτροπία, η Ολλανδία μόνο ιπτάμενη δεν εμφανίστηκε και πάει λέγοντας. Όσον αφορά στην Εθνική μας, ο Θεός να βάλει το χέρι του, το λέω και το εννοώ. Αν δε βάλουμε έστω ένα γκολ βλέπω τον Ρεχάγκελ όχι να μη γυρνάει στην Ελλάδα, αλλά να παίρνει πτήση απ’ ευθείας για το Έσεν της Γερμανίας και τα πατρικό του. Πάντως είναι νωρίς ακόμα είναι η αλήθεια και οφείλουμε να περιμένουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια και ειδικά τα νοκ-άουτ. Ελπίζουμε στη συνέχεια το θέαμα να βελτιωθεί και να μη θυμόμαστε στο τέλος από αυτό το Μουντιάλ μόνο τις… βουβουζέλες.                
 
 
 
 
 
Εθεάθη με Μανωλά  
Με παρέα το Στέλιο Μανωλά στη Νάξο εθεάθη ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός διάλεξε το νησί των Κυκλάδων για τις διακοπές του και την ξεκούρασή του και όπως φαίνεται επέλεξε και καλή ποδοσφαιρική παρέα.
                                                                                                                        Αγ. Θαν.  
 
Το χόρτο
«Oσον αφορά στο χόρτο, αυτό δεν το έκανε ο Δήμος αλλά ήταν μια ευγενική χορηγία του υπουργού κ. Θανάση Νάκου» είπε χθες ο Βαγγέλης Σιώρος, θέλοντας να διαψεύσει έτσι τον κ. Βούλγαρη που είπε πως ο Δήμος ανέλαβε πέρυσι την κατασκευή του χλοοτάπητα στο ΕΑΚ. Το θέμα βέβαια δεν είναι ποιος το έκανε, αλλά πώς θα συντηρηθεί σε ένα γήπεδο – φάντασμα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Ετοιμάζουν κάθοδο…
Οι φίλαθλοι της Νίκης, αν δεν υπάρξει άμεσα λύση από το Γιδόπουλο, ετοιμάζονται να κατέβουν μέχρι και στην Αθήνα για να συναντηθούν μαζί του. Παρουσιάζονται ιδιαίτερα αγανακτισμένοι και δεν συμφωνούν με το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος έχει βάλει τιμή στο πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών… Το είχαν πει άλλωστε ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις…
                                                                                                                        Αγ. Θαν.
                                                                       
Ο Βολιώτης Οικονόμου στη Βέροια
Στη Βέροια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής Κώστας Οικονόμου. Ο 26χρονος μέσος παρουσιάστηκε επίσημα από τους νεοφώτιστους στην Β’ Εθνική. Ο Οικονόμου έχει περάσει επίσης από Φωκικό, Ολυμπιακό Βόλου, Πιερικό, Εθνικό Κατερίνης και Νίκη.
                                                                                                                        Αγ. Θαν.
 
Κάνει τα πάντα
Τα πάντα κάνει ο ΟΦΗ προκειμένου να αντιστρέψει τα δεδομένα και να βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο να συμβεί.Χθες η πειθαρχική επιτροπή της Β’ Εθνικής απέρριψε την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανσερραϊκό και παράλληλα επέβαλε και πρόστιμο στην ομάδα του Ηρακλείου για τη συμπεριφορά των οπαδών του σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ. Πάντως οι Κρητικοί δεν το βάζουν εύκολα κάτω και έχουν εξαπολύσει επίθεση προς κάθε κατεύθυνση…
                                                                                                                        Αγ. Θαν.
 
Θα καεί…
Μπορεί κατά καιρούς να λέμε πως στη Μαγνησία δεν υπάρχουν γήπεδα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τοπικών πρωταθλημάτων, ωστόσο δεν κάνουμε και πολλά προκειμένου να διατηρήσουμε τα ήδη υπάρχοντα σε καλή κατάσταση. Τρανό παράδειγμα το πότισμα στο χόρτο χθες στο Βασδέκειο στις 3 το μεσημέρι. Γεωπόνοι δεν είμαστε, αλλά με τα λίγα που ξέρουμε είναι πως είναι έγκλημα να ποτίζεις εκείνη την ώρα με το χορτάρι να παθαίνει μυκητίαση. Είναι κρίμα λοιπόν να καεί το χόρτο σε ένα από τα ελάχιστα γήπεδα που εκμεταλλεύονται τoπικές ομάδες, όπως ο Πανιώνιος ή ο Ηρακλής Βόλου.
                                                                                                                        Ζ.Ε.Ι.   
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά για το ασπρόμαυρο χαρτί που αναφέρεται στο γήπεδο, ανέλαβε κανείς την ευθύνη;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου