ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να υπερασπιστεί τον τίτλο του φαβορί

να-υπερασπιστεί-τον-τίτλο-του-φαβορί-505559

Ενα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μπαίνει σήμερα στην διεκδίκηση του Μουντιάλ. Η Ισπανία αντιμετωπίζει (17:00 ώρα Ελλάδας) την Ελβετία, στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν με διαιτητή τον Αγγλο, Χάουαρντ Ουέμπ. Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε έχει καθιερώσει το 4-5-1, με ενισχυμένο κέντρο και κορυφή τον Νταβίντ Βίγια, ο οποίος είναι ο αποδέκτης των περισσότερων ενεργειών που κάνουν οι μέσοι των «φούριας ρόχας».
Εκεί, όπου δεσπόζει η παρουσία των Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο και Τσάβι, ενώ στην αμυντική διάταξη των Ιβηρων, η εμπειρία των Πουγιόλ και Ράμος αποτελεί εγγύηση για τον Κασίγιας. Οσον αφορά στον Οτμαρ Χίτσφελντ, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Φράι και Μπεχράμι, φαίνεται να καταλήγει στο 4-4-2 με τους Ντερντιγιόκ και Νκούφο να παίρνουν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, ενώ καθοριστικό ρόλο για την συνολική εικόνα των Ελβετών, αναμένεται να παίξει η απόδοση των Γκρίχτιγκ, Σεντέρος και Μπαρνέτα.
O Τσάμπι Αλόνσο ξεκαθάρισε ότι οι «φούριας ρόχας» δεν πρέπει να υποτιμήσουν την αντίπαλό τους. «Είδαμε βίντεο με τα φιλικά της Ελβετίας με την Κόστα Ρίκα και την Ιταλία. Είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις και επικίνδυνοι και στις στημένες φάσεις. Εχουν καλή φυσική κατάσταση και έναν επιθετικό που ξέρει να κρατάει την μπάλα», δήλωσε ο μέσος της Ρεάλ στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.
«Είμαστε όλοι ήρεμοι και σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα της Τετάρτης. Προλάβαμε να δούμε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Ιταλίας. Δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην Παραγουάη. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα τερματίσουν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξαν καλά στην πρεμιέρα τους», κατέληξε ο Αλόνσο.
Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε άφησε εκτός αποστολής κάποιους από τους παίκτες που οδήγησαν τους «φούριας ρόχας» στην κατάκτηση του Euro, όπως τον Σένα και τον Γουϊθα, ενώ πήρε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές (όπως τον Μαρτίνεθ, τον Μπούσκετς και τον Πέδρο Ροντρίγκεθ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση για το Μουντιάλ, σημειώνοντας 10 νίκες και έχοντας την καλύτερη επίθεση (με 28 γκολ) και καλύτερη άμυνα (με 5 γκολ) στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να νικήσει τους «φούριας ρόχας» ήταν οι ΗΠΑ στα ημιτελικά του Confederations Cup.
Η Ελβετία τερμάτισε μπροστά από την Εθνική Ελλάδας στον δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας μαζέψει 21 βαθμούς έναντι 20 της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ. Ο Χίτσφελντ δεν υπολογίζει τον Φράι και τον Μπεχράμι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί δεν έχουν νικήσει την Ισπανία τις προηγούμενες 18 φορές που έχουν αναμετρηθεί, έχοντας μάλιστα 15 ήττες. Επίσης οι Ελβετοί δεν έχουν δεχθεί γκολ στο Μουντιάλ για 394 λεπτά. Το τελευταίο τους τέρμα στα τελικά ήταν στη διοργάνωση του 1994, όταν η Ισπανία με γκολ του Τσίκι Μπεγκιριστάιν πέτυχε το τρίτο τέρμα στη νίκη με σκορ 3-0 στη φάση των «16».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου