ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σοκ στο 90’ από τον κακό «δαίμονα» και πρώτη ήττα στη Λάρισα από τον Απόλλωνα

σοκ-στο-90-από-τον-κακό-δαίμονα-και-πρ-670728

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας, γνωρίζοντας την ήττα από τον τοπικό Απόλλωνα, με 2-1, για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Είναι η δεύτερη φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις για τους ερυθρόλευκους από το σύνολο του Σ. Θεοδοσιάδη, μετά από εκείνη του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, εκεί όπου οι Βολιώτες αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση, χάνοντας με 0-2.

Ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανίστηκε νωθρός, χωρίς τις λύσεις τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην τελική προσπάθεια, σαφώς καλύτερος ήταν ο Απόλλων που άνοιξε νωρίς το σκορ στο 8’ με τον Σαχινίδη. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου μετά από στημένη φάση, με τον Οικονόμου, ενώ τέλος στο αήττητο των Βολιωτών έβαλε ο Σάββας με σουτ, στο 90’, μετά από συνωστισμό στην περιοχή των ερυθρόλευκων, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Η χθεσινή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για το σύνολο του Τζαναβάρα, που πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής, με αντίπαλο τους Μαύρους Αετούς στο Πανθεσσαλικό.

Πώς ξεκίνησε

Με τερματοφύλακα τον Κατσούλη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ενώ οι Στουρνάρας και Ιωαννίδης ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Στον άξονα έπαιξαν οι Πότσι και Οικονόμου. Οι Σταύρου και Δωματάς κινήθηκαν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τους Αναστασίου και Φλίγκο να είναι οι δύο επιθετικοί και τον Π. Τζαναβάρα να επιλέγει το 4-4-2.

Το α’ μέρος

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση κύλησε το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, με το πρώτο σουτ από τον Σαχινίδη για τον Απόλλωνα, στο 6’, να φεύγει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσούλη.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όταν έπειτα από σέντρα του Καμπλιώνη από τα αριστερά, ο Σαχινίδης αμαρκάριστος, με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε στο 8’ το 1-0. Ο Απόλλων, με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από το γκολ που σημείωσε, συνέχισε να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην μπορούν να αντιδράσουν σωστά, μετά την ψυχρολουσία που δέχθηκαν, πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως το πρώτο μισό του α’ μέρους, δεν υπήρξε τελική προσπάθεια για την ομάδα του Βόλου, που έμοιαζε εγκλωβισμένη, μεταξύ της μεγάλης περιοχής της και του κέντρου.

Βλέποντας την ομάδα του ανήμπορη να απειλήσει, ο τεχνικός των Βολιωτών επιχείρησε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι ακριβώς στο ημίωρο, με τον Ευθυμιάδη να παίρνει τη θέση του Αναστασίου, ώστε να δοθεί περισσότερη ζωντάνια στον άξονα και οι «ερυθρόλευκοι» να μπορέσουν να αναπτυχθούν καλύτερα.

Ο Απόλλων, ωστόσο, συνέχισε να γίνεται επικίνδυνος, καθώς στο 36’ μετά από λάθος γύρισμα του Κωστόπουλου, ο Σουλίδης έφυγε στην επίθεση, έχοντας να ξεπεράσει μόνο τον Τέλλο, πριν βγει τετ α τετ με τον Κατσούλη, αλλά ο στόπερ των φιλοξενούμενων, «έκοψε» σωτήρια το μέσο του Απόλλωνα και αποσόβησε τα χειρότερα για την ομάδα του. Σουτ του Σαχινίδη στο 39’ πέρασε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι κρατούσαν το ρυθμό στο σημείο που εκείνοι ήθελαν. Ολα αυτά μέχρι το 42’ οπότε και ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τον Ολυμπιακό, με όμορφο τέρμα του Οικονόμου, από στημένη φάση. Συγκεκριμένα, μετά την εκτέλεση φάουλ από τον αρχηγό των ερυθρόλευκων, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι, χτύπησε στο σώμα του τερματοφύλακα Φιρινίδη και κατέληξε στα δίχτυα και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν από το πουθενά να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1.

Το β’ μέρος

Με ευκαιρίες για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, όταν στο 49’ σε εκτέλεση φάουλ του Πέντα, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη, ενώ τρία λεπτά αργότερα, στο 52’, ωραίο σουτ του Καμπλιώνη πέρασε ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.

Ο φορ του Απόλλωνα απείλησε και πάλι στο 56’, με την μπάλα να φεύγει έξω από δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ η μίνι «πολιορκία» στα καρέ του Κατσούλη κράτησε έως το 58’, αλλά τα κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι δεν απέφεραν κάτι καλό για την ομάδα της Λάρισας.

Οι δυνατές μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου ήταν το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να κρατά την ισοπαλία, παρά τη σθεναρή πίεση που δεχόταν από τους γηπεδούχους.

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με καλές στιγμές να σημειώνονται και πάλι για τους Λαρισαίους, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά το σουτ του Καμπλιώνη στο 83’ δε βρήκε στόχο, ενώ εκείνο του Γεωργίου στο 86’ μπλόκαρε ο Κατσούλης.

Το σοκ για τους ερυθρόλευκους έμελλε να έρθει στο 90’, όταν οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους παίκτες του Ολυμπιακού και μέσα σε αναταραχή στην περιοχή των ερυθρόλευκων ο Σάββας σούταρε, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Κατσούλη για να γίνει το 2-1 για τον Απόλλωνα, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-1

Δημοτικό γήπεδο Φιλιππούπολης

Σκόρερ: (8’ Σαχινίδης, 90’ Σάββας – 42’ Οικονόμου)

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Παπαλίτσας, Καραγιάννης

Κίτρινες: (27’ Πέντα, 90’ Αγρόδημος, 93’ Φιρινίδης- 14’Αναστασίου, 39’ Τέλλος, 67’ Ευθυμιάδης, 80’ Οικονόμου, 87’ Κολημήτρας , 90’ Κωστόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Αγρόδημος, Κυριάκος (74’ Γεωργίου), Πέντα, Σαχινίδης (92’ Διβανές), Σουλίδης (68’ Ανδρέου), Καμπλιώνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης,Κωστόπουλος, Τέλλος, Πότσι (46΄Κολημήτρας), Οικονόμου, Δωματάς (74’ λ.τρ. Μπρίτος), Σταύρου, Αναστασίου (30’ Αναστασίου), Φλίγκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου