ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατεβαίνουν στο δρόμο οι φίλαθλοι

κατεβαίνουν-στο-δρόμο-οι-φίλαθλοι-429052

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις κινητοποιήσεις των οργανωμένων φιλάθλων για το θέμα του ΕΑΚ παραχώρησαν χθες στα γραφεία των Austrian Boys ο Βαγγέλης Σιώρος ως επίτιμος πρόεδρος του ισχυρότερου συνδέσμου φίλων του Ολυμπιακού, αλλά και ο Νίκος Παπαχρήστος ως μέλος του συνδέσμου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής για την ανακατασκευή του Σταδίου της Νέας Δημητριάδας.  
 
Από τη μεριά του ο κ. Σιώρος είπε σχετικά με τοποθέτηση του Δημάρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη: «Ό,τι έχει πει σε εμάς, τα ακούσαμε για ακόμη μία φορά. Πράγματα που τα είχαμε ακούσει από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, όταν ανοιχτά σε συνάντηση σε καφετέρια μάς είχε δηλώσει ότι από την πρώτη μέρα που θα εκλεγεί σαν δήμαρχος θα ξεκινήσουν και τα έργα και μάλιστα μάς είχε υποσχεθεί και στέγαστρα και από τις δύο πλευρές και ένα γήπεδο το οποίο θα είναι κόσμημα για την πόλη. Ενα χώρο που πραγματικά αυτή τη στιγμή είναι υποβαθμισμένος στη Νέα Δημητριάδα, γιατί το στάδιο όχι μόνο δεν κοσμεί, αλλά τελικά είναι δυσφήμηση για την πόλη.
Θέλω να ξεκινήσω σε μία διαδικασία, όταν βρεθήκαμε κοντά του πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο Δήμαρχος της πόλης μας δεν ήξερε κατ’ αρχήν ποια έργα πρέπει να γίνουν στο ΕΑΚ και ποια έργα πρέπει έχει ζητήσει η ΕΠΟ.
 
Η ΕΠΟ είχε έρθει στο ΕΑΚ πριν από περίπου δύο μήνες περίπου την πρώτη φορά και μέσα σε σχεδόν έξι μέρες έστειλε το έγγραφο με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο, έτσι ώστε η ομάδα να πάρει αδειοδότηση και να παίξει εκεί την επόμενη χρονιά.
 
Εδώ και δύο μήνες δεν έχει γίνει τίποτα και αυτά που είπε ο δήμαρχος εμένα δεν με πείθουν. Τώρα επειδή είμαι μέλος στο Δ.Σ. του ΕΑΚ και ό,τι έχει γίνει στο ΕΑΚ μέχρι τώρα και ό,τι έργα έγιναν και πέρυσι στηριχθήκαμε πάντα σε ανθρώπους και πρωτοβουλίες οι οποίες παρθήκανε χωρίς να ξέρει ο Δήμαρχος. Αυτοί οι συντελεστές είναι ο Απόστολος Καψιώτης που πραγματικά δέχθηκε μεγάλη κριτική, οι διοικητικοί παράγοντες του ΕΑΚ, ο Διευθυντής Κώστας Γκίνης και ο Γιάννης Σκούρας δύο άνθρωποι που πραγματικά παλεύουνε κάθε μέρα να λύσουν χιλιάδες προβλήματα μέσα στο γήπεδο».
Η συνάντηση με τους βουλευτές 
«Εμείς από την μεριά μας κάναμε κάποιες κινήσεις με τους βουλευτές της Μαγνησίας, με τον κ. Καρτάλη συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα και αύριο (σήμερα) εκτός απροόπτου θα συναντηθούν με την κ. Ροδούλα Ζήση τα παιδιά από την Αθήνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εμείς από την μεριά μας, ώστε να πιέσουμε στη ΓΓΑ και ειδικότερα τον γ.γ. για να δοθούν αυτά τα χρήματα και να ξεκινήσει το έργο».
 
Η διαφωνία με το Δήμο 
«Θα διαφωνήσω σε ορισμένα πράγματα ότι ο δήμαρχος δεν μας δίνει το γήπεδο επειδή υπάρχει νομικό κόλλημα, δεν δίνεται το γήπεδο σε ιδιώτη ή σε μία ΠΑΕ. Συμφωνούμε, μπορεί να είναι και έτσι βέβαια, δεν το ξέρουμε γιατί δεν είμαστε νομικοί, αλλά πώς ο Δήμαρχος δέχεται να πάρει χρήματα από ιδιώτη και από ό,τι κατάλαβα θα αποπληρώσει τα χρήματα αυτά με την εισφορά των εισιτηρίων. Π.χ. θα δώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός 500 χιλ. ευρώ και θα τα πάρει λίγα λίγα από το 15% που δικαιούται ο Δήμος σε 50 χρόνια. Τότε δεν θα υπάρχουμε σίγουρα εμείς».
 
Οι προτάσεις
«Οι προτάσεις μας εμάς απέναντι στο Δήμο, γιατί από ό,τι φαίνεται είναι από τους πιο φτωχούς δήμους στην Ελλάδα. Εμείς βέβαια δεν κατακρίνουμε το Δήμο ή τον Δήμαρχο, εμείς κατακρίνουμε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και δεν έχουμε πολιτική ταυτότητα, γιατί είμαστε με τον Ολυμπιακό Βόλου και τίποτα άλλο.  Το χαρτί στη ΓΓΑ μαζί με τις μελέτες οι οποίες καθυστερημένα δοθήκανε, γιατί η ΓΓΑ δεν είναι κανένα μπακάλικο να ζητάς 500 χιλιάρικα και να στα δίνουν έτσι για πλάκα, κατατέθηκε ακριβώς πριν μία εβδομάδα. Αυτό θέλει κάποια διαδικασία και είναι χρονοβόρο και πραγματικά έγινε η κατάθεση 8 Ιουνίου.  Η ΑΓΕΤ, ας πούμε, είναι μια μεγάλη εταιρία που εδρεύει στο Βόλο. Μπορεί να θέλει να εμπλακεί, δεν ξέρω. Οι πληροφορίες αναφέρουνε πως η ΑΓΕΤ θα εμπλακεί. Πώς θα εμπλακεί; Εάν δεν πας στην ΑΓΕΤ να ζητήσεις μια χορηγία να σε βοηθήσει, θα έρθει από μόνη της να σου φέρει τα μπετά και την τεχνογνωσία που έχει; Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που εδρεύουν στο Βόλο και σε ένα τέτοιο έργο που θα μείνει θα μπορούσε να βοηθήσει η ΜΕΤΚΑ και ο κ. Μυτιληναίος». 
 
Αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών
«Οι πολίτες του Βόλου πλέον είναι εξαγριωμένοι από αυτά που βλέπουν σε αυτή την πόλη από έργα με νεκρούς ποδηλατοδρόμους. Στην αφίσα φαίνονται τα έργα που έχουν γίνει εδώ και είκοσι χρόνια στο ΕΑΚ. Οι αντιδράσεις που θα κάνουμε εμείς στο εξής είναι το μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη (σήμερα) από την Πλατεία Ελευθερίας, που θα καταλήξει με πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο. Με ψήφισμα διαμαρτυρίας από όλους τους πολίτες θα μαζέψουμε και υπογραφές, θα σκληρύνουμε τα μέτρα μας κατά του Δήμου Βόλου και του δημοτικού συμβουλίου και όλων των δημοτικών συμβούλων, θα ζητήσουμε από τα μέλη μας και θα κάνουμε μεταδημότευση όλοι. Θα πάμε στα χωριά μας. Τον Νοέμβρη θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη περιφερειάρχη στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Εμείς πραγματικά θα ψηφίσουμε περιφερειάρχη από άλλο νομό. Ίσως κάποιος από την Λάρισα, τα Τρίκαλα ή την Καρδίτσα να βοηθήσει την ομάδα του Ολυμπιακού, γιατί φαίνεται ότι κανένας δεν αγαπάει αυτή την ομάδα και πραγματικά τόσα χρόνια την ήθελαν μικρή για να φαίνονται αυτοί μεγάλοι. Εμείς ζητάμε έργα στο ΕΑΚ εδώ και τώρα, με δανεισμό, δεν μας νοιάζει με τι, γιατί εμείς θα τον πληρώσουμε τον δανεισμό, όπως πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη και εμείς απαιτούμε τα έργα να γίνουν τώρα.
 
Από την μεριά του ο κ. Παπαχρήστου τόνισε: «Όταν πήγαμε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος έριξε το μπαλάκι αλλού και μας είπε πως η ΓΓΑ δεν δίνει τα χρήματα επειδή δεν τα δίνει ο ΟΠΑΠ, διότι ο Ολυμπιακός Βόλου κατηγορείται για στημένα παιχνίδια. Εμείς του είπαμε πως δεν ζητάει κάτι ο Ολυμπιακός αλλά η Δημαρχία. Στην ερώτηση που του κάναμε πως αν βρεθούν αύριο τα χρήματα θα ξεκινήσουν τα έργα την επόμενη ημέρα, απάντησε ναι. Μετά από τέσσερις ημέρες επισκεφθήκαμε τον κ. Καρτάλη και είπε πως θα ήταν τελειωμένο το Πανθεσσαλικό και η υπόθεσή του. Πριν το συλλαλητήριο περιμένουμε και τηλεφώνημα από τον ίδιο, για να μας πει τι θα γίνει με τις 500 χιλ. ευρώ. Από εκεί και πέρα για τις κινητοποιήσεις συνιστώ στον κόσμο ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν πρέπει να υπάρξουν ακρότητες. Όλοι είμαστε πικραμένοι, αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας πολλούς αγώνες να δώσουμε και χρειάζεται να είμαστε συσπειρωμένοι για τον αγώνα που κάνουμε για τον Ολυμπιακό Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου