ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στηρίξτε την Εθνική»

στηρίξτε-την-εθνική-454315

Να παραμερίσουν όλοι την γκρίνια και να σταθούν στο πλευρό της Εθνικής, στα δύσκολα παιχνίδια με Νιγηρία και Αργεντινή που ακολουθούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ζήτησε ο Κώστας Κατσουράνης από το Ντέρμπαν, όπου βρίσκεται η αποστολή της ελληνικής ομάδας. Ο μέσος του Παναθηναϊκού διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες ότι οι σχέσεις μεταξύ παικτών και προπονητή κλονίστηκαν έπειτα από την ήττα από τη Νότιο Κορέα. «Δεν είπε ποτέ ότι φεύγει ο Ρεχάγκελ», τόνισε.

«Ο,τι λάθη έγιναν, έγιναν. Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θέλουμε να το διασκεδάσουμε. Κριτική πρέπει να υπάρχει, από τη στιγμή που η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Αν η ομάδα έπαιξε καλά ή όχι, το είδαν όλοι. Όμως, οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Αν έχουμε ψυχή και είμαστε όλοι μαζί, έχουμε πιθανότητες. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αυτό που συνέβη στο πρώτο ματς ήταν μια κακή παρένθεση. Είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, είναι αυτή που είναι εδώ και πολλά χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση», τόνισε ο διεθνής άσος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Οτο Ρεχάγκελ, που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προάγγελος αποχώρησης από την Εθνική, τόνισε: «Δεν είπε ποτέ ότι φεύγει. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει κάποια λόγια όπως θέλει. Σημασία έχει να είμαστε καλοπροαίρετοι και να μη δημιουργούμε προβλήματα μεταξύ μας. Ο κύριος Ρεχάγκελ μάς είπε να μη χαλάσουμε τις σχέσεις μας από κάποιες αλλαγές που μπορεί να έγιναν. Στα αποδυτήρια δεν έγινε απολύτως τίποτα. Διάβασα για τον Καραγκούνη ότι αντέδρασε, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ήμασταν όλοι απογοητευμένοι και δεν υπήρχε κουράγιο για αντιδράσεις. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την Εθνική. Πρώτοι από όλους στενοχωριόμαστε εμείς που δεν μπορέσαμε να πάρουμε βαθμούς στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς από τα τρία».

Πλέον, όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στον αυριανό αγώνα κόντρα στη Νιγηρία. «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς απέναντι στη Νιγηρία και στο τελευταίο ματς απέναντι στην Αργεντινή να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν θέλουμε να φύγουμε πάλι με τρεις ήττες. Την Πέμπτη αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με πολλές φυσικές δυνάμεις. Στόχος μας είναι η νίκη, αλλά και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που έχουμε τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς σε Μουντιάλ. Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε πως δίκαια είμαστε εδώ».

Τοροσίδης: Εγωισμός και πάθος

Ο Τοροσίδης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ζήτησε εγωισμό και πάθος από τους συμπαίκτες του, μίλησε για τη σημαντική ευκαιρία που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νότιο Κορέα, ενώ ευχήθηκε για νίκη της Αργεντινής κόντρα στους Ασιάτες.

Αναλυτικά:

Για τη Νιγηρία τόνισε: “Οι παίκτες της Νιγηρίας είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Πιο γνωστοί απ’ ότι της Κορέας. Την ομάδα όμως την κάνει το σύνολο. Η Κορέα έχει καλύτερο σύνολο, ενώ η Νιγηρία καλύτερους παίκτες. Αν όμως εμείς τρέξουμε και κάνουμε αυτό που πρέπει επί 90 λεπτά, τότε τα πάντα είναι στο χέρι μας”.

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να αλλάξει στην εικόνα της ομάδας, δήλωσε: “Κακά τα ψέματα, καμία ομάδα δεν μπορεί σε πέντε μέρες να δει την τεράστια βελτίωση. Πρώτα απ’ όλα θέλω τον εγωισμό και το πάθος που έχουμε σαν Έλληνες να το βγάλουμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Και αυτή να μην έρθει, αν βγάλουμε την προσπάθεια, θα είμαστε ευχαριστημένοι".

Για τις ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής είπε: “Ρίξαμε το βάρος περισσότερο στη Νότιο Κορέα γιατί ήταν ο πρώτος αγώνας του ομίλου. Και μαζί ο αγώνας κλειδί. Αν ερχόταν η νίκη κατά 50% θα ερχόταν και η πρόκριση. Όλα θα ήταν υπέρ μας. Θα παίζαμε έναν αγώνα όπου η Νιγηρία θα είχε χάσει από τον Αργεντινή και θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο”.

Ο Ρουίς διαιτητής

Ο αυστηρός Κολομβιανός διαιτητής, Οσκαρ Ζουλιάν Ρουίς, θα είναι ο διαιτητής στο δεύτερο ματς της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο τη Νιγηρία. Η κλήρωση της FIFA για τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων 1-4, ανέδειξε τον δικηγόρο στο επάγγελμα, Όσκαρ Ζουλιάν Ρουίς. Ο Κολομβιανός θεωρείται από τις κορυφαίες "σφυρίχτρες" της Νοτίου Αμερικής, ενώ φημίζεται για την… αγάπη που έχει στο να παρατηρεί με κίτρινη και κόκκινη κάρτα τους άτακτους ποδοσφαιριστές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου