ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Το γιόρτασαν με το… παραπάνω οι Κορεάτες    
 
Πέντε φορές περισσότερα προφυλακτικά σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, πωλήθηκαν στη Νότια Κορέα, αμέσως μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας επί της εθνικής Ελλάδας!
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις προφυλακτικών στην Νότια Κορέα μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας επί της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στη Ν. Αφρική.
Με τη λήξη της αναμέτρησης, περίπου 500.000 οπαδοί σε όλη τη χώρα -200.000 μόνο στη Σεούλ- βγήκαν σε δρόμους και πλατείες και ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Καταστήματα και μικροπωλητές είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται ραγδαία, καθώς πωλήθηκαν τριπλάσιες ποσότητες μπύρας και σνακ, απ’ ό,τι συνήθως.
Οι νοτιοκορεάτες όμως φαίνεται ότι συνέχισαν το γλέντι και στο σπίτι, καθώς με ορμή από την εμφάνιση της εθνικής τους εξάντλησαν και τα… προφυλακτικά.
Σύμφωνα με τον τοπικά ΜΜΕ, μετά το ματς αγόρασαν πέντε φορές (!) περισσότερα προφυλακτικά, σε σχέση με το 2006, όταν η εμφάνισή τους δεν είναι καλή.
Με λίγα λόγια, η ήττα της εθνικής μας προσέφερε κυριολεκτικά ηδονή σε έναν ολόκληρο λαό.
 
 
  
Απογοήτευση… Μπορούσε η εθνική κάτι καλύτερο, αλλά το «φθηνό» 2-0 έτσι όπως ήρθε στον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ από τη Νότιο Κορέα, δεν άφησε περιθώρια για ούτε μια ελπίδα αισιοδοξίας. Δεν προσαρμοστήκαμε παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και το άσχημο ξεκίνημα δεν έχει να κάνει με την αντίπαλο, που δεν αποτέλεσε αναμφίβολα ομάδα – φόβητρο, αλλά με τη «γύμνια» και την ανυπαρξία της εθνικής Ελλάδος.
 
Δεν γίνεται όταν έχεις πρόβλημα στο κέντρο να μην εμπιστεύεσαι το Νίνη και να τον κρατάς στον πάγκο, γιατί δεν θέλεις να ρισκάρεις λόγω του νεαρού της ηλικίας. Ακόμα επιμένουμε ότι ίσως και ο ενθουσιασμός και η «μαγκιά» του Μήτρογλου είχαν θέση σε αυτή την εθνική ομάδα. Δεν μπορεί να αποσύρεις τον Καραγκούνη, όταν η ομάδα τουλάχιστον προσπαθεί να πιέσει ψηλά και είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να κερδίσει φάουλ σε καλά σημεία και να φέρει την μπάλα στην περιοχή. Δεν μπορείς να αφήνεις στην ενδεκάδα παίκτες που δεν έχουν φανεί στο ελάχιστο ή να αφήνεις τον Γκέκα «κουτσό» να προσπαθεί να σου κάνει φάση για γκολ και να έχεις στον πάγκο το Σαλπιγγίδη. Ακόμα και ο Καπετάνος, που θεωρείται «λίγος», έπαιξε καλύτερα μόλις πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά από τον Χαριστέα που αποτελεί την εμμονή του Γερμανού. Σίγουρα χρωστάμε πολλά σε αυτά τα παιδιά που έφεραν την χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και για να έρθουν οι αλλαγές και η εξέλιξη σε αυτή την εθνική ομάδα. Χρειάζεται να γίνουν άλλες επιλογές. Δεν είμαστε εμείς που θα κάνουμε κριτική σε έναν τεχνικό όπως ο Ρεχάγκελ που μας χάρισε τόσο μεγάλες επιτυχίες. Μπορεί να θεωρηθεί και ιεροσυλία, αλλά ορισμένες φορές φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι αυτή η Εθνική δεν πρέπει να ζει πλέον με το παρελθόν. 
Αυτό που φάνηκε όμως περισσότερο ήταν η διαφορά του στυλ του ελληνικού ποδοσφαίρου με αυτό της Κορέας. Δεν ήταν τόσο οι επιστροφές που φοβόταν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Το πρώτο γκολ προήλθε από στημένη φάση και είναι γεγονός ότι ακόμα και στο ψηλό παιχνίδι μάς νίκησαν οι Κορεάτες, ενώ το δεύτερο από προσωπικό λάθος. Παιδαριώδη λάθη, με αφορμή αυτό του Βύντρα που απέφερε το δεύτερο γκολ, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει το προφίλ του ηττημένου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Η ανυπαρξία όμως στην επίθεση και στη δημιουργία είναι αυτό που εκνεύρισε περισσότερο. Πριν προλάβουν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές να σηκώσουν κεφάλι για να δουν την πάσα, οι γρήγοροι Κορεάτες μάς είχαν κάνει την «παγίδα» και έκλεβαν μπάλες. Εκεί φάνηκε η ταχύτητά τους και η γρήγορη αντίληψή τους και όχι τόσο στις αντεπιθέσεις τους. Αυτό συνέβη σε πολλές περιπτώσεις και οι πιο χαρακτηριστικές ήταν αυτές του Κατσουράνη. Επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δυο ταχύτητες κάτω. Δεν υπήρχαν αυτοματισμοί, αλλά μόνο καθυστερημένες επιλογές, που μπορούσαν άνετα να τις κόψουν οι αντίπαλοι, προλαβαίνοντας άνετα να  πέσουν δυο σε έναν.
Η Ελλάδα έχει ακόμα μπροστά της δυο πολύ δύσκολους αντιπάλους. Είναι υποχρεωμένη να το παλέψει, αλλά πρέπει να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο. Τουλάχιστον να παίξει ποδόσφαιρο. Γιατί σε λίγο θα δούμε τις στοιχηματικές εταιρίες να βάζουν στα κόρνερ και στις κάρτες και το πόσες φορές θα περάσει η Εθνική το κέντρο… Ας καταφέρουμε τουλάχιστον να δείξουμε ότι η παρουσία μας δεν ήταν σύμπτωση.  
 
 
 
Κακοπροαίρετοι    
Μερικές φορές οι ρουφιάνοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν τα μεταφέρουν σωστά εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα. Αλλά και αυτοί που τους ακούν όμως θα πρέπει να μάθουν να προστατεύονται και να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και προσπαθούν μόνο να δημιουργήσουν κακό… Είναι οι ίδιοι τόσα χρόνια, που τους ξέρουμε όλοι και απλά δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Ας απομονωθούν και από εκεί που πρέπει.
Α. Θαν.
 
Φήμες…  
Φήμες φέρνουν την ΑΓΕΤ να ασχολείται και πάλι με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και να κάνει πρόταση για να ανακατασκευάσει το ΕΑΚ, πληρώνοντας το 80 τοις εκατό των εξόδων. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο την παρούσα στιγμή, με το παρελθόν να… τρομάζει το μέλλον και τα όνειρα να παραμένουν θερινής νυκτός.
Ζ.Ε.Ι. 
 
Σκληρή απάντηση
Σκληρή απάντηση έδωσε στον ΟΦΗ και στον Τζώρτζογλου ο Μπέος, χαρακτηρίζοντας λαϊκισμούς τα όσα κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου και κουμπάρος του Γκαγκάτση, λέγοντας μάλιστα ότι με αυτά που κάνει παρασύρει και έντιμους πολιτικούς, όπως ο κ. Κουράκης. Είναι γνωστή άλλωστε η κόντρα που έχει ο Αχιλλέας Μπέος με το «άρμα» Γκαγκάτση και η φιλία που έχει με τον κ. Κουράκη.
Β.Ζ.
 
Περιμένει στο ακουστικό του
Στην αναμονή βρίσκεται ο Στράτος Γιδόπουλος μήπως και τελικά βρεθεί ο άνθρωπος που θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες της Νίκης Βόλου. Βέβαια ο έμπειρος παράγοντας δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο νέος επενδυτής, ενώ παράλληλα περιμένει και τη θέση που θα πάρει η Ερασιτεχνική από τη στιγμή που πλέον έχει μπει επίσημα πωλητήριο.  
Α. Θαν.
 
Πέρασαν από το Πανθεσσαλικό
Αρκετοί παίκτες από τους οποίους πρωταγωνιστούν με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό το 2004 και τους παρακολουθήσαμε από κοντά στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Οι Γκίαν, Πάντσιλ, Απια από την Γκάνα, οι Πίρλο, Τζιλαρντίνο, Ντε Ρόσι και Παλόμπο από την Ιταλία, καθώς και ποδοσφαιριστές από το Μεξικό και την Ιαπωνία πέρασαν από τον Βόλο… Πάντως χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Ιταλοί που βρίσκονται στις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού αγωνίζονται όλοι στο Καμπιονάτο.   
Α. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας  
Λέτε να «αλλαξοπιστήσει» κι άλλος, αλλά με αντίθετη πορεία από αυτή που έχουμε συνηθίσει;

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου