ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με νίκη ξεκίνησαν οι “οράνιε”

με-νίκη-ξεκίνησαν-οι-οράνιε-505546

Με αυτογκόλ του Σίμον Πόουλσεν στο 46΄ και γκολ του Κάιτ στο 85΄, η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Δανία στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.
Το ματς δεν ήταν εντυπωσιακό και στη μεγαλύτερη διάρκεια κινήθηκε στη μετριότητα.
Δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και πολλά σουτ έξω από την περιοχή, ακριβώς γιατί οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να μπουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.
Σε όλο το α΄ ημίχρονο οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες, όπως το σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ στο 22΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ, και η κεφαλιά του Μπέντνερ από καλή θέση στο 27΄, που είχε την ίδια κατάληξη.
Αντίθετα, το β΄ ημίχρονο άρχισε για τους “οράνιε”με γκολ… από τα αποδυτήρια ή σωστότερα με αυτογκόλ.
Ούτε ένα λεπτό δεν είχε συμπληρωθεί, όταν ο Φαν Πέρσι σέντραρε και ο Σίμον Πόουλσεν, στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα (η οποία «βρήκε» και στην πλάτη του ‘Αγκερ) στα δίχτυα της ομάδας του.
Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι δύο ομάδες κινήθηκαν πάλι στους ρυθμούς του α΄ ημιχρόνου, με την Ολλανδία να διατηρεί την υπεροχή και να μην επιτρέπει στους Δανούς να απειλήσουν την εστία του Στεκέλενμπουργκ.
Στο 82΄ οι «οράνιε» «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του Σνάιντερ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα (85΄) είχαν και δεύτερο δοκάρι με πλασέ του Ελία, αλλά αυτή τη φορά ήρθε ο Κάιτ και από κοντά έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στο 89΄ ο Σίμον Πόουλσεν πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα στο πλασέ του Αφελάι και δεν του επέτρεψε να ανεβάσει τον δείκτη στο 3-0.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Λανοΐ (Γαλλία) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι – Κιάερ
Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ, Σνάιντερ, Ντε Γιόνγκ (89΄ Ντε Τσέουβ), Φαν Ντερ Φάαρτ (67΄ Ελία), Φαν Πέρσι (77΄ Αφελάι)
ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, ‘Αγκερ, Κιάερ, Γιάκομπσεν, Σ. Πόουλσεν, Γιόργκενσεν, Κρ.
Πόουλσεν, Ενέβολντσεν (56΄ Γκρόνκιερ), Κάλενμπεργκ (73΄ Ερικσεν), Ρόμενταλ, Μπέντνερ (62΄ Μπέκμαν).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου