ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιακός ο Ρήγας κέρδισε με 4-3 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Βελεστίνο

εντυπωσιακός-ο-ρήγας-κέρδισε-με-4-3-τον-α-677154

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γκολ και θέαμα προσέφερε η ομάδα του Ρήγα Φεραίου στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Βελεστίνου για το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και επικράτησαν κατά κράτος απέναντι σε ένα από τα πιο… γεμάτα ρόστερ του ομίλου και εκ των φαβορί για την άνοδο.

Πώς ξεκίνησε

Ο Ρήγας ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα’ αριστερά, με τους Χατζηαθανασίου, Βουραζέρη, Σπαθή και Λάμπρου. Ο Αλεξίου μαζί με τον Χισάι ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Γκίκα στα δεξιά, τον Γεωργατζή αριστερά και τον Κυπτίου πίσω από τον φορ Σέττο.

Το α’ μέρος

Οι γηπεδούχοι μπήκαν… φουριόζοι στο ματς και έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Κυπτίου να εκτελεί αριστοτεχνικά ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μπλοκάρει. Στο 17’ ήταν η σειρά του Σέττου να απειλήσει όταν βρήκε την μπάλα, μετά από απόκρουση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων σε σουτ του Γκίκα, στο ύψος της μικρής περιοχής με το δυνατό σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 20’ ο Κυπτίου έπιασε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Φιρινίδης απέκρουσε και πάλι διώχνοντας σε κόρνερ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης, στέλνοντας την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ο Σπαθής πήρε μία αδύναμη κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα με το τέρμα και τον Αλεξίου να έρχεται και να την σπρώχνει στην κενή εστία για το 1-0 στο 21’. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και είχαν δύο καλές στιγμές, με το φάουλ του Κυριάκου στο 28’ να «βγάζει» ο Παπαγιάννης με υπερένταση, ενώ στο 32’ ο Σάββας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση κι έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

Παρά την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει σ’ εκείνο το σημείο ο Απόλλων, ο Ρήγας βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Γκίκα να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, να ταλαιπωρεί την άμυνα των φιλοξενούμενων και μ’ ένα υποδειγματικό τελείωμα στην αριστερή γωνία να κάνει το 2-0 στο 39’. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Γεωργατζή να πιάνει μία κεφαλιά από καλή θέση και την μπάλα να σταματά σε σώμα αμυντικού.

Το β’ μέρος

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μείωσε γρήγορα το σκορ μετά από κόρνερ του Κυριάκου από τα δεξιά, που βρήκε τον Παπαδόπουλο στην περιοχή κι εκείνος με ωραία προβολή έκανε το 2-1 στο 52’. Οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν πολύ μετά τη μείωση του σκορ, με την ομάδα του Λάκη Μπακάλη να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να χτυπάει δύο φορές μέσα σε διάστημα 6 λεπτών.

Στο 55’ ο Σέττος έκανε το σουτ, με τον Φιρινίδη να αντιδρά σωστά και πάλι με την άμυνα, όμως να αφήνει ακάλυπτο τον Κυπτίου, ο οποίος σε κενό τέρμα δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει για το 3-1. Στο 61’ ο Γκίκας με μία εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σέττο, ο οποίος με πολύ ωραίο αριστερό πλασέ έγραψε το 4-1.

Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει το σκορ αρχικά στο 77’ με τον Καμπλιώνη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή του Ρήγα και με ένα άψογο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Παπαγιάννη για το 4-2. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα στιγμιαίο λάθος του Παπαγιάννη που έχασε την μπάλα μετά από σέντρα του Καμπλιώνη, με τον Ανδρέου να γράφει το τελικό 4-3 στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 4-3

Γήπεδο Βελεστίνου
Σκόρερ:
(21’ Αλεξίου, 39’ Γκίκας, 55’ Κυπτίου, 61’ Σέττος-52’ Παπαδόπουλος, 77’ Καμπλιώνης, 90+3’ Ανδρέου)

Διαιτητής: Πανυτσίδης (ΕΠΣ Κοζάνης)

Βοηθοί: Τζιαμπάσης – Ιωαννίδης

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Μπακάλης): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Λάμπρου, Αλεξίου, Χισάι, Γεωργατζής, Γκίκας (74’ Τσελεπής), Κυπτίου (86’ Ζαχαράκης), Σέττος (81’ Τζοβάρας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θεοδωσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας (59’ Γεωργίου), Ανδρέου, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Ιβανίδης (46’ Πέντα), Σουλίδης (70’ Καμπέρης), Διβανές, Κυριάκος, Καμπλιώνης, Σαχινίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου