ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Πρώτευσαν στη Βάρνα Αφέντος και Χαρχαρής
Οι αθλητές του ΝΟΒΑ Νίκος Αφέντος και Παρασκευάς Χαρχαρής έλαμψαν με την παρουσία τους στους αγώνες καταδύσεων που έγιναν στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Οι δύο νεαροί καταδύτες κατέκτησαν συνολικά τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία ήταν χρυσά και το ένα ασημένιο! Αμφότεροι με την καθοδήγηση του προπονητή Λάμπρου Λιάρου αγωνίστηκαν στις κατηγορίες «Τραμπολίνο 1 μέτρο» και «Τραμπολίνο 3 μέτρα» και «Τραμπολίνο 3 μέτρα συγχρονισμένο». Ο Νίκος Αφέντος, στο Τραμπολίνο του ενός μέτρου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Παρασκευάς Χαρχαρής κατετάγη τέταρτος. Στη δεύτερη κατηγορία το χρυσό πήρε ο Χαρχαρής, τη στιγμή που ο Αφέντος πήρε το αργυρό μετάλλιο. Στην ομαδική κατηγορία τέλος (συγχρονισμένη) οι δύο νεαροί αθλητές του ΝΟΒΑ πήραν το χρυσό μετάλλιο, αποδεικνύοντας και σε ομαδικό επίπεδο τις πολλές και αξιόλογες ικανότητες που τους χαρακτηρίζουν. Να σημειωθεί πως ο Ομοσπονδιακός προπονητής είναι και αυτός Βολιώτης (είναι προπονητής και στο ΝΟΒΑ) και παλιός καταδύτης. Στους αγώνες εκτός της Ελλάδας και της διοργανώτριας Βουλγαρίας συμμετείχαν επίσης η Ρουμανία, η Τουρκία, η Σερβία και τα Σκόπια. Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια, εκ των οποίων τα 8 ήταν χρυσά, τα 5 αργυρά και τα 2 χάλκινα.
 
 
 
 
 
      
Είχαμε γράψει από την αρχή ότι οι δυο πρώτοι βασικοί στόχοι του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει της νέας σεζόν ήταν να κρατήσει το Σάκη Τσιώλη και να μην στερηθεί το ΕΑΚ. Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το δεύτερο στοίχημα το έχει εν μέρει χάσει.
 
Ο Ολυμπιακός ναι μεν θα πορευτεί με τον προπονητή των επιτυχιών στον πάγκο του, αλλά θα στερηθεί το δεύτερο μεγάλο ατού του, τη φυσική του έδρα. Από την αρχή είχαμε ταχθεί υπέρ των έργων που θα κάνουν κατάλληλο το ΕΑΚ για τη χρησιμοποίησή του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά είναι γεγονός πως η βολιώτικη ομάδα έπεσε σε πολύ κακή οικονομική συγκυρία και σε χαλεπούς καιρούς για να εκταμιευτούν εύκολα και γρήγορα χρήματα από το κράτος. Η αλήθεια είναι ότι επειδή αντιμετωπίσαμε την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο στην Μαγνησία, κάποιοι μας παρεξήγησαν ότι δεν θέλαμε τον Ολυμπιακό στο ΕΑΚ, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλά εξετάζοντας τα δεδομένα βλέπουμε την κατάληξη. Και επιπλέον βλέποντας το Πανθεσσαλικό να «κάθεται» και να «ερημώνει», πιστεύουμε ότι είναι λύση, από την στιγμή που το γήπεδο της Νέας Δημητριάδας δεν είναι δυνατόν να είναι έτοιμο στην ώρα του.  
Οι οπαδοί της ομάδας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Θέλουν η ομάδα τους να έχει σαφώς ό,τι δικαιούται στη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Όμως ακόμα και με κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια τα πράγματα δεν αναμένεται να αλλάξουν. Γιατί απλά δεν γίνεται να πιεστούν περισσότερο, από όσο είναι πιεσμένα. Καλά κάνουν οι φίλαθλοι και διεκδικούν. Ορθώς πράττουν και διαμαρτύρονται. Πιστεύουμε όμως ότι δεν θα μπορέσουν να επισπευστούν οι διαδικασίες. Εκτός αν πιστεύουν οι φίλαθλοι ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Τότε ας το εκφράσουν με τη φωνή τους, μήπως κάτι αλλάξει.
Εμείς θεωρούμε πάντως ότι το μόνο που θα βγει από το συλλαλητήριο που ετοιμάζεται θα είναι να επιβεβαιωθεί η μεγάλη δυναμική των φιλάθλων του Ολυμπιακού και η δίψα τους για να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στο ΕΑΚ. Και από αυτό ακόμα κάτι θα προκύψει. Ισως να τους σεβαστούν σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ελπίζουν και επιμένουν. Στέλνουν το μήνυμα τους ελπίζοντας να εισακουστεί και να γίνει σεβαστό από τους υπεύθυνους. Μακάρι να τα καταφέρουν να κερδίσουν έστω και μια αγωνιστική στο ΕΑΚ για την αγαπημένη τους ομάδα.
Στην άλλη πλευρά του Κραυσίδωνα τώρα, η συγκέντρωση των φιλάθλων με διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικό αίτημα από την πλευρά των οπαδών, δεν έβαλε πάλι τίποτα. Η Νίκη παραμένει σε αδιέξοδο. Κανένα βήμα μπροστά. Αν πράγματι σε αυτή την ομάδα υπάρχουν κάποιοι που την αγαπούν, ας πάρουν πρωτοβουλίες. Η Νίκη είναι εγκλωβισμένη. Οσοι έχουν τα κλειδιά για να την απεγκλωβίσουν, ας το κάνουν. Το ένα κλειδί πάντως που θα κάνει το πρώτο κλικ στην κλειδαριά είναι η νοοτροπία. Γιατί πραγματικά αν κανείς είδε δείγμα πολιτισμού ή διέκρινε σοβαρότητα στο πολύ καλό ως σκέψη, αλλά αποτυχημένο στην πράξη, εγχείρημα των οργανωμένων για πανικιώτικη συγκέντρωση, τότε είναι σαφές ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας στη Νέα Ιωνία. Και, ξέρετε, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι. Δεν μπορεί κάθε καλοκαίρι το ρεπορτάζ της ομάδας να είναι το ίδιο. Στασιμότητα και φωνές από τους φιλάθλους και πίεση… Αν βρούμε το ρεπορτάζ της ομάδας από πέρυσι τέτοιο καιρό, είμαστε σίγουροι ότι πολύ λίγα πράγματα θα χρειαστεί να αλλάξουμε. Και σε αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι πρόεδροι και οι μεγαλομέτοχοι που έχουν αλλάξει. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους.
 
 
 
 
 
 
 
Δεν έχει «σκάσει η βόμβα»     
Μπορεί ακόμα στον Ολυμπιακό να μην έχει «σκάσει» η μεταγραφική «βόμβα» που θα προκαλέσει θόρυβο, αλλά η βολιώτικη ομάδα περιμένει πολλά από τον Μαρτίν. Ο Αργεντίνος μπορεί να μην αντιμετωπίστηκε ως η μεγάλη μεταγραφή από τα ΜΜΕ, αλλά άπαντες ποντάρουν επάνω του και θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά για τη νέα σεζόν. Αυτοί που τον ξέρουν, γνωρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει, όπως και ο Ουμπίντες άλλωστε, το θαυμασμό και το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών ομάδων. Ακόμη εκτός του Μαρτίν έρχεται και ο Paolo Daniel Frangipane, έχοντας στα υπέρ του τις καλύτερες ασίστ!!!
 
Μόνο σενάρια
Φήμες αναφέρουν ότι ο Μετίν δεν κλείνει στη Λάρισα και θέλει να φύγει από τους βυσσινί, καθώς είναι έτοιμος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα με τον Αχιλλέα Μπέο να του έχει κάνει μια εξαιρετική πρόταση. Από την πλευρά του παίκτη όμως δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Προς το παρόν λοιπόν ότι ακούγεται είναι μόνο σενάρια…
 
Στο περίμενε…
Η μεταγραφική ενίσχυση μπορεί να συνεχίζεται στον Ολυμπιακό, αλλά οι περισσότεροι παίκτες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού είναι στο περίμενε… Μάλιστα κάποιοι από αυτούς ανησυχούν καθώς θεωρούν ότι πρέπει να τους γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίου από την στιγμή που η ομάδα ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα. Δεν θα αργήσει όμως και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ στους ερυθρολεύκους.
 
Ιακωβάκης για Τρίκαλα;
Από τον Ιανουάριο ακούγεται το όνομα του Ιακωβάκη για τα Τρίκαλα. Οι νεοφώτιστοι στην προσπάθειά τους για ενίσχυση για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κοιτούν παίκτες που να έχουν εμπειρία από την εν λόγω κατηγορία. Βέβαια ο Ιακωβάκης έχει και ένα επιπλέον ατού, ότι κατάγεται από τα Τρίκαλα… Είναι δεδομένο ότι οι Τρικαλινοί τον θέλουν στις τάξεις τους, όμως δεν φτάνει μόνο αυτό.
 
Επιμένουν
Εδώ και ένα μήνα στον Τύρναβο επιμένουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Θανάση Μάγγου, που τις δυο τελευταίες σεζόν αγωνιζόταν με την φανέλα της Νίκης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι νεοφώτιστοι στην Τρίτη κατηγορία αφήνουν συνεχώς να διαρρέει ότι είναι ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ενώ ο ίδιος ο παίκτης διαρρέει στο περιβάλλον του ότι ή θα μείνει στη Νίκη ή θα ψάξει κάτι καλύτερο. Βέβαια θα πρέπει να αποφασίσει και η ΑΕΛ για το πού θα τον δώσει δανεικό.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος είναι στο Δ.Σ. της ομάδας και ενώ έχει αλλάξει ομάδα τα δυο τελευταία χρόνια κατηγορεί άλλους και το παίζει φανατικός; 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου