ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Γερμανία ως φαβορί… με Αυστραλία

η-γερμανία-ως-φαβορί-με-αυστραλία-504727

Το απόλυτο φαβορί εναντίον του θεωρητικά πιο αδύναμου του ομίλου. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος την σημερινή αναμέτρηση για την πρώτη ημέρα του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστραλία, που θα διεξαχθεί το βραδυ στο «Μόουζες Μαμπιντά» του Ντέρμπαν.
Η Γερμανία, μπορεί να μην έχει τον τραυματία Μπάλακ στο ρόστερ της, όμως αυτό δεν μειώνει τη δυναμική της, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, θα είναι αποτυχία.
Η σημερινή (21.30- ΝΕΤ) πρεμιέρα με την Αυστραλία στο «Μόουζες Μαμπίντα» του Ντέρμπαν, αποτελεί και ένα κρας τεστ για τη νέα Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ, την οποία πολλοί πίσω στην πατρίδα έχουν βιαστεί να… καταδικάσουν, αλλά ο έμπειρος Φραντς Μπέκενμπαουερ επιμένει: «Με λίγη τύχη μπορούμε να φτάσουμε στα ημιτελικά. Η απουσία του Μπάλακ μπορεί να μη δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς η απουσία σταρ σε αυτή την ομάδα φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία», παραδέχτηκε ο «Κάιζερ».
Τη μοναδική φορά που η Γερμανία βρέθηκε αντίπαλος με την Αυστραλία ήταν το 1974, στο Μουντιάλ που φιλοξένησε στη χώρα της και μάλιστα τότε τα «Καγκουρό» ήταν στον ίδιο όμιλο και με τη Δυτική και με την Ανατολική Γερμανία!
Η νίκη με 3-0 τότε της Δυτικής Γερμανίας έφερε γούρι, αφού τα «πάντσερ» του Χέλμουτ Σεν έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, συνεπώς οι οιωνοί είναι καλοί για τους Γερμανούς.
Από την άλλη μεριά, η Αυστραλία του Πιμ Φέρμπεϊκ θέλει να δώσει τέλος στον «διακοσμητικό» ρόλο που κατείχε σε προηγούμενες διοργανώσεις και εμφανίζεται πιο φιλόδοξη σε σχέση με άλλες φορές, ωστόσο ξέρει ότι περισσότερα πράγματα θα μπορέσει να διεκδικήσει στα άλλα δύο ματς, παρά σε αυτό, όπου θα παλέψει για την έκπληξη. Ο στόχος είναι να επαναλάβουν την έκπληξη του 2006, όταν άφησαν έξω την Κροατία και πέρασαν δεύτεροι πίσω από τη Βραζιλία. Δεν έχουν άγχος και μπορούν να τα καταφέρουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου