ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτη φετινή ήττα (0-2) και αποκλεισμός

πρώτη-φετινή-ήττα-0-2-και-αποκλεισμός-684701

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Κατώτερος των προσδοκιών παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας, χθες στο Πανθεσσαλικό, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, σε σχέση με τα παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν απογοητευτικοί, μη μπορώντας τόσο να αναπτυχθούν σωστά, όσο και να βρουν τους διαδρόμους για να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας της Λάρισας, που κράτησε άνετα το υπέρ της αποτέλεσμα, αν και αγωνιζόταν και εκείνη με πολλά νέα πρόσωπα.

Τα τραγικά λάθη στην άμυνά του πλήρωσε ο Ολυμπιακός, που δέχθηκε το πρώτο γκολ με τον Καμπέρη (22’) στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός, ενώ στο 66’ το ματς για τους Λαρισαίους «καθάρισε» ο Γεωργίου.

Πως ξεκίνησε

Ο Π. Τζαναβάρας επέλεξε να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Κατσούλης. Στασινόπουλος και Α. Κόκας ξεκίνησαν ως δεξί και αριστερό μπακ, ενώ το δίδυμο των στόπερ συνέθεσαν οι Κωστόπουλος και Γκίτζιας. Μπροστά τους, ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Πότσι και Κολημήτρας, ενώ τις πτέρυγες κάλυψαν από δεξιά ο Μπρίτος και αριστερά ο Ευθυμιάδης. Ο Δ. Κόκας κινήθηκε πίσω από τον Αναστασίου, που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους Βολιώτες, στο 4-4-1-1 που επιλέχθηκε από τον προπονητή.

Το α’ μέρος

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, καθώς οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν στις συνθέσεις τους, κάποιους βασικούς, αλλά και παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Για τους Βολιώτες, πέντε παίκτες αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα (Στασινόπουλος, Α. Κόκας, Γκίτζιας, Δ. Κόκκας, Κολημήτρας), με τους τρεις πρώτους να κάνουν και την παρθενική εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 13’, όταν ο Αναστασίου, που τροφοδοτήθηκε από τον Ευθυμιάδη από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο και επιχείρησε το σουτ, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σταυράκη.

Η ομάδα της Λάρισας ευτύχησε να προηγηθεί στο 22’, καθώς μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Πέντα, η μπάλα προσέκρουσε στον Α. Κόκα και «στρώθηκε» στον Καμπέρη, που με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κατσούλη, γράφοντας το 0-1.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέλαβαν οι παίκτες των φιλοξενούμενων που πίεζαν ψηλά, ενώ οι Βολιώτες έμοιαζαν ξαφνιασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν, προσπαθώντας μάταια να συνέλθουν.

Στο 33’ μία σπουδαία ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους, ώστε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Μια κούρσα από τον Γεωργίου, που έφυγε από τα δεξιά κατέληξε σε παράλληλη σέντρα, με αποδέκτη τον Καμπλιώνη, ο οποίος εξ επαφής, υπό την πίεση του Α. Κόκα έστειλε την μπάλα έξω από τα δοκάρια του Κατσούλη.

Φάουλ του Πέντα, τέσσερα λεπτά αργότερα, πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ σε εκείνο το σημείο, ο προπονητής του Ολυμπιακού ανακάτεψε την… «τράπουλα», βλέποντας τους παίκτες του να μην αποδίδουν όπως θα ήθελε. Συγκεκριμένα, στο 37’ τη θέση του Δήμου Κόκα πήρε ο Δωματάς, που μετακινήθηκε αμέσως στην αριστερή πτέρυγα, με τον Ευθυμιάδη να περνά στα δεξιά, στην προσπάθεια για ισοφάριση.

Ωστόσο, η κεφαλιά του Μπρίτος στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν εγκλωβισμένοι στην ασφυκτική πίεση του Απόλλωνα, που ήλεγχε άνετα το ρυθμό και το παιχνίδι, ως τη λήξη του πρώτου μέρους.

Το βμέρος

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σταύρου πήρε τη θέση του Ευθυμιάδη, με τον Τζαναβάρα να θέλει να προσδώσει ζωντάνια στον άξονα, όπου ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε αδύναμος, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Η εικόνα στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν η ίδια ακριβώς με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές, πιέζοντας για την ισοφάριση.

Αρχής γενομένης από το 55’, ο Δωματάς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Σταυράκης απέκρουσε με γροθιές. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σταύρου δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά, έκανε ωραίο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο αμυντικούς, τους Γιαννακόπουλο και Ανδρέου, αλλά μόνος απέναντι από τον Σταυράκη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια και δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Αναστασίου πέρασε άουτ.

Κι εκεί που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πλησιάσει τα καρέ του Σταυράκη με αξιώσεις, ένα τραγικό λάθος του Κατσούλη, που μπερδεύτηκε με τον Κωστόπουλο και γλίστρησε έξω από τη μεγάλη περιοχή, έφερε το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Ο βραχύσωμος Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε το δώρο που του έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και σε κενή εστία με σουτ ανέβασε το δείκτη το σκορ, σε 0-2 για τον Απόλλωνα Λάρισας στο 66’.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να αντιδράσουν, αλλά χωρίς να έχουν τις κλασσικές ευκαιρίες, για να απειλήσουν. Στο 77’ ο Κολημήτρας εκτέλεσε φάουλ και ο Στασινόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Σταυράκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ευκαιρία είχε και ο Απόλλων στο 83’ μετά από λάθος του Κωστόπουλου, με τον Γεωργίου να κλέβει, αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

Στο 87’ ο Δωματάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σταύρου με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Σταυράκη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις, σουτ του Φλίγκου πέρασε ψηλά άουτ, με τους φιλοξενούμενους, στη λήξη του παιχνιδιού, να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

  • Οι ερυθρόλευκοι πλέον θα προετοιμαστούν για τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα, την ερχόμενη Κυριακή 23/10 με τον Πιερικό στην Κατερίνη και σε δύο εβδομάδες, με το χθεσινό τους αντίπαλο Απόλλωνα Λάρισας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 0-2

Πανθεσσαλικό στάδιο

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κελεσίδης, Δεμερτζής

Σκόρερ: (22’ Καμπέρης, 66’ Γεωργίου)

Κίτρινες: 36’ Κωστόπουλος, 73’ Φλίγκος – 39’ Γεωργίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στασινόπουλος, Κόκας Α., Γκίτζιας, Κωστόπουλος, Πότσι, Κόκας Δ. (37΄Δωματάς), Κολημήτρας, Αναστασίου, Ευθυμιάδης (46’ Σταύρου), Μπρίτος (64’ Φλίγκος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Γιαννακόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγριόδημος, Γεωργίου, Καμπέρης (85’ Χαραλαμπίδης), Κολοβός (78’ λ.τ. Γκουντρουμπής), Μαρσέλο, Καμπλιώνης (70’ Διβανές).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου