ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα beach handball ο Εύρυτος

στο-πανελλήνιο-πρωτάθλημα-beach-handball-ο-εύρυτο-528764

Στη «μάχη» του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball ρίχνεται ο Εύρυτος Βόλου, αρχής γενομένης από το τουρνουά που θα διεξαχθεί στον Αγιόκαμπο Λάρισας το προσεχές τριήμερο 11, 12 και 13 και Ιουνίου.

Ο βολιώτικος σύλλογος, ο οποίος την περσινή χρονιά έδωσε το «παρών» στο Final Four της διοργάνωσης και στις γυναίκες κατέλαβε την καθ’ όλα τιμητική τρίτη θέση στην Ελλάδα, θα επιδιώξει να συνδυάσει τα 20 χρόνια παρουσίας του με μία νέα επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο.
Το σιρκουί στον Αγιόκαμπο είναι το 1ο κατά σειρά που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του πανελλήνιου πρωταθλήματος και στο οποίο θα λάβει μέρος η ομάδα της Μαγνησίας, με την επωνυμία «ICS Eύρυτος Βόλου», καθώς φέτος οι γυναίκες έχουν μεγάλο χορηγό την εταιρία ICS Αφών Δημ. Καρακώστα. Αντίστοιχα οι άντρες έχουν χορηγό την εταιρία Aqua Karta του κ. Β. Χουλιαρά.
Υπενθυμίζουμε πως στο πρωτάθλημα beach handball συμμετέχουν ομάδες ανδρών και γυναικών, ανεξάρτητες ή ομάδες συλλόγων/σωματείων. Στον Αγιόκαμπο στους άνδρες έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής ομάδες:

Α’ όμιλος
Αqua Karta Εύρυτος Βόλου
Παναιτωλικός
Summer 04
Δράμα 2010
City Unity College

B’ όμιλος
Politeia Athens
Ilioupoli BHC
Vamos IRA 2005 BHT
Ζευς Θεσσαλονίκης
Ιωνικός Νέας Μαγνησίας
Νταμιάνα Άρτας

Αντίστοιχα στις γυναίκες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο οι εξής ομάδες: 1) ICS Εύρυτος Βόλου, 2) Avant Garde, 3) Ilioupoli BHC και 4) Submarine.

Ο Εύρυτος Βόλου εκτός από τον Αγιόκαμπο έχει δηλώσει συμμετοχή στα σιρκουί της Περαίας, του Λουτρακίου και της Πρέβεζας, όπως ορίζει η ΟΧΕ. Κι αυτό γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για να προκριθεί στο Final Four μία ομάδα (πέρα των βαθμών που θα συγκεντρώσει στην τελική βαθμολογία της πανελλήνιας κατάταξης), είναι να αγωνιστεί σε τρία τουλάχιστον σιρκουί.
Προπονητής τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες θα είναι, όπως και πέρυσι, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, που από την πλευρά του αισιοδοξεί ότι οι ομάδες θα έχουν αξιόλογη παρουσία και στο φετινό πρωτάθλημα beach handball.
Η γυναικεία ομάδα θα απαρτίζεται από τις Έλενα Γιαννακοπούλου, Εβίτα Σταμοπούλου, Πέγκυ Στεφανίδου, Μαίρη Ταράση, Κατερίνα Σπέρτου, Κρίστι Δήμου, Γιώτα Χαλκίδου και Λένα Ακάλεστου, ενώ στους άνδρες επιλέχθηκαν οι Γιώργος Πουλιός, Θρασύβουλος Χαλκιάς, Γιάννης Θειακούλης, Γιάννης Καρακώστας, Θοδωρής Βασιλείου, Χρήστος Μακρής, Κώστας Ντούλας, Σάκης Βασιλείου, Βασίλης Κόρκος και Βασίλης Χουλιαράς.
Την αποστολή του Εύρυτου στον Αγιόκαμπο θα συνοδέψει ο πρόεδρος των Βολιωτών, κ. Λεωνίδας Ζαφείρης.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος
Το πρόγραμμα του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball 2009-2010:
11, 12, 13 Ιουνίου: Αγιόκαμπος Λάρισας.
18, 19, 20 Ιουνίου: Περαία Θεσσαλονίκης.
25, 26, 27 Ιουνίου: Ισσός Κέρκυρας.
2, 3, 4 Ιουλίου: Λούτσα Πρέβεζας.
9, 10, 11 Ιουλίου: Λουτράκι Κορίνθου.
24-25 Ιουλίου: Καράβι Σχοινιά (Final Four).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου