ΜΠΑΣΚΕΤ

Θεσμός …χωρίς συνέχεια

θεσμός-χωρίς-συνέχεια-686212

Σε κοινή τους ανακοίνωση, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου και Γ.Σ. Βόλου έκαναν γνωστό πως αποχωρούν από το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ και δε θα κατέβουν να αγωνιστούν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, λόγω των αδιαφανών διαδικασιών από την ΕΣΚΑΘ στον ορισμό(!) των αγώνων που είχε ως στόχο την παρουσία μόνο μίας βολιώτικης ομάδας στο Φάιναλ Φορ του θεσμού.

Αναλυτικά η κοινή ανακοινωση των τριών βολιώτικων ομάδων: «Επειδή αναρωτιόμαστε, χρόνια τώρα, γιατί το Βολιώτικο μπάσκετ βρίσκεται σε τέλμα και επειδή εμείς οι τρεις υπογράφουσες, δια των εκπρόσωπων μας, ομάδες θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτή την υποβάθμιση, θέλουμε να ενημερώσουμε το μπασκετικό φίλαθλο κόσμο για τα παρακάτω: Στις 5 Οκτωβρίου έγινε σύσκεψη με την παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου, του ΓΣ Βόλου, της ΑΕΣ Ανάληψης Βόλου, της ΑΕΔΒ Διμηνίου και του Ίωνα, οι οποίες προκρίθηκαν στη 2η φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, με μοναδικό θέμα την αδιαφανή διαδικασία των αναμετρήσεων των επόμενων φάσεων (μετά τη 1η φάση των ομίλων ) έως την τελική φάση. Κανείς από τους παριστάμενους δεν ήξερε αν έγινε κλήρωση ή ορισμός, όπως επίσης ανενημέρωτα ήταν και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας της Ένωσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα από τις ομάδες, πλην Ίωνα, να αποσταλεί έγγραφο στην ΕΣΚΑΘ ( χωρίς να δοθεί δημοσιότητα, γιατί μέλημά μας ήταν μόνο η άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου) με την οποία να καταγγέλλεται ο τρόπος συνέχισης του θεσμού, να ζητηθεί γίνει νέα κλήρωση και με πρόταση του εκπροσώπου της ΑΕΣ Ανάληψης , αν δε διεξαχθεί εκ νέου κλήρωση, τότε οι ομάδες μας να αποχωρήσουν. Αυτή την επιστολή υπέγραψαν και τα 5 σωματεία και στη συνέχεια απεστάλη στην ΕΣΚΑΘ.

Από την ΕΣΚΑΘ δεν εδόθη απάντηση παρά ορίστηκαν τα παιχνίδια, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει ο πρόεδρος της.

Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, όλες οι υπογράφουσες την πρώτη επιστολή ομάδες συντάξαμε νέο έγγραφο, το οποίο θα αποστέλλονταν στην ΕΣΚΑΘ, με κοινοποίηση στην ΕΟΚ και δημοσιοποίηση αυτή τη φορά στα ΜΜΕ, με το οποίο θα ενημερώναμε ότι οι ομάδες μας δε θα συμμετάσχουν στη συνέχεια του θεσμού.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου συντάχθηκε η επιστολή, δόθηκε σε όλες τις ομάδες να διαβαστεί και να γίνουν τυχόν διορθώσεις και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου το πρωί υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου και του ΓΣ Βόλου και αναμέναμε την υπογραφή εκ μέρους της Ανάληψης και του Διμηνίου. Και εκεί δεχθήκαμε την έκπληξη άρνησης εκ μέρους των εκπροσώπων τους να υπογράψουν το έγγραφο με παράλληλη ενημέρωση ότι θα κατέλθουν να αγωνιστούν κανονικά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν! Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν. Εμείς οι τρεις υπογράφουσες ομάδες εμμένουμε στην απόφαση μας και δε θα κατέλθουμε να αγωνιστούμε στη συνέχεια του θεσμού και αντ’ αυτού θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των τριών ομάδων μας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18.00, στο ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ. Χάρισμα σας τα τρόπαια. Στη ζωή, η αξιοπρέπεια είναι παραπάνω από τις νίκες , τις ήττες και τις επιτυχίες».

Η ΕΣΚΑΘ που είχε ανακοινώσει πρόγραμμα και διαιτητές χθες με νέα ανακοίνωση της απλά αναφέρει «ότι λόγω της αποχώρησης της αποχώρησης των σωματείων Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, και Γ.Σ. Βόλου δεν θα πραγματοποιηθούνε οι αγώνες κυπέλλου που ηταν ορισμένοι για το Σάββατο 15-10-16»!!

Χθες πάντως δόθηκαν στη δημοσιότητα και …. οι επιστολές προς ΕΣΚΑΘ στις 6 και στις 12 /10 και υπέγραφαν και τα άλλα δύο Βολιώτικα σωματεία και στην πρώτη αναφέρονταν μεταξύ άλλων «Παρακαλούμε , όπως αναθεωρήσετε τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων φάσεων του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ 2016-17, ώστε να στηριχτεί περαιτέρω ο θεσμός και η διαφάνεια του, άλλως, οι υπογραφόμενες ομάδες , θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να απόσχουμε από τη συνέχεια , γεγονός που θα φέρει σε δυσάρεστη θέση και τους αθλητές των σωματείων μας , που είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος» …. ενώ στη δεύτερη γίνονταν λόγος για απαξίωση , ακόμη και απάντησης (από την ΕΣΚΑΘ), ενημέρωση πως «οι πέντε ομάδες δεν θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο , προκειμένου και εσείς να αντιληφθείτε (Πρόεδρος και Διοίκηση) ότι χωρίς ομάδες , χωρίς αθλητές και χωρίς συνεννόηση δεν μπορούμε να πορευόμαστε στον κοινό στόχο που θα έπρεπε όλους να μας ενώνει , στην ανάπτυξη του αθλήματος» και τονίζονταν ότι «οι διαδικασίες που εσείς προσωπικά επιλέξατε είναι διάτρητες και αδιαφανείς , δεν διασφαλίζουν ισονομία , που θα έπρεπε να διέπει τις διοργανώσεις και μας βάζουν σε σκέψεις σχετικά με τις ιδιοτέλειες (?) που επικράτησαν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου