ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Στην εθνική εφήβων για το Ευρωπαϊκό ο Μαυρογιάννης    

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης περιλαμβάνεται στις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Βλασσόπουλου για την εθνική ομάδα εφήβων. Ο 18χρονος καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου θα μετέχει στο συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 22 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας εφήβων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετέχουν 16 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους. Η Ελλάδα μετέχει στον τέταρτο όμιλο με τη Σερβία, τη Γερμανία και την Κροατία. Οσον αφορά στο Γιώργο Μαυρογιάννη, θα προσπαθήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην εθνική εφήβων, συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις. Ηδη στα διεθνή τουρνουά προετοιμασίας άφησε πολύ καλά δείγματα γραφής στον αγωνιστικό χώρο. Να θυμίσουμε ότι με την εθνική Παίδων είχε ηγετική παρουσία παίζοντας σε 29 αγώνες και σημειώνοντας 410 πόντους 14,4 ανά παιχνίδι. 
Οι παρακάτω αθλητές κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Βλασσόπουλο στην Εθνική Εφήβων, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βίλνιους από τις 22 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου:  Σωκράτης Ψαρόπουλος (Περιστέρι), Γεώργιος Μαυρογιάννης (Νίκη Βόλου), Πέτρος Παπαδόπουλος (ΜΕΝΤ), Χρήστος Πετρόπουλος, Παναγιώτης Σκόνδρας (Έσπερος Πατρών), Θωμάς Τσακιλτζής (Ηρακλής), Στάθης Παπαδιονυσίου (Απόλλων Αθηνών), Στάθης Μοτσενίγος (Πέραμα), Μάριος Δερμιτζάκης (Ελληνικό), Λίνος Χρυσικόπουλος (Άρης), Νίκος Καμπούρης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μελισσαράτος (Αλιμος), Ιωάννης Μολφέτας (Απολλωνιάδα), Αντώνης Δαβάνης (Μαντουλίδης), Αναστάσιος Αντωνάκης (ΑΕΚ).
 
 
 
 
     
Δεν ξέρουμε γιατί κάποιοι έφυγαν από τη χθεσινή συγκέντρωση της Νίκης στο Παντελής Μαγουλάς ικανοποιημένοι και πιστεύοντας ότι όντως «μπήκε το νερό στο αυλάκι»… Η μόνη λύση που φάνηκε πως υπάρχει αυτή τη στιγμή σε περίπτωση που φύγει ο Γιδόπουλος είναι να πέσει η ομάδα στη Δ’ Εθνική. Για εμάς αυτό δεν αποτελεί λύση. Παράλληλα πάρθηκε απόφαση για «πόλεμο» στον μεγαλομέτοχο μέχρι να κάνει κινήσεις για την ομάδα… Ούτε αυτό πιστεύουμε ότι θα βγάλει πουθενά.
 
Οι οργανωμένοι λοιπόν δεν πρότειναν λύση, αλλά ούτε και βρέθηκε και από τους υπόλοιπους. Μόνο ο κ. Ιωαννίδης πλησίασε το πρόβλημα. Μίλησε με δεδομένα. «Ο Γιδόπουλος θέλει 350.000 ευρώ», είπε. «Μπορούμε να τα δώσουμε; Υπάρχει άνθρωπος να μπει μπροστά»; Αυτό το ερώτημα έπρεπε να απαντηθεί χθες. Αλλά δεν μπορούσε να απαντηθεί, γιατί πολύ απλά η απάντηση είναι ΟΧΙ. Αυτό που λείπει λοιπόν από τη Νίκη είναι κάποιος που να ηγηθεί της νέας προσπάθειας σε περίπτωση που φύγει ο Γιδόπουλος. Αν φύγει χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, η Δ’ Εθνική είναι μονόδρομος.
Εχουμε να κάνουμε όμως μερικές ενστάσεις απ’ όλα όσα ακούστηκαν χθες στο Παντελής Μαγουλάς.
Ενσταση πρώτη: Τι νοιάζει τον κάθε φίλαθλο αν μπαίνουν λεφτά στην ομάδα, ποιος βάζει τα λεφτά. Ας πούμε ως παράδειγμα ότι ο Γιδόπουλος είναι όντως εκτελεστικό όργανο και ο Καϊμακάμης, όπως υποστηρίζουν οι οργανωμένοι, βάζει τα χρήματα. Αν αύριο παρουσίαζε η ΠΑΕ επτά παικταράδες, θα τους πείραζε ακόμα για το ποιος βάζει τα χρήματα; Το θέμα είναι να επενδυθούν χρήματα στην ομάδα. Εκεί είναι το σημείο που πρέπει να βρεθεί η λύση. Αν ο Γιδόπουλος δεν έχει να τα επενδύσει, πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος. Αλλά πού είναι αυτός ο άλλος;
Ενσταση δεύτερη: Δεν νοείται να εκφράζει κάποιος την άποψή του σε συγκέντρωση φιλάθλων και κάποιοι (μεμονωμένα περιστατικά βέβαια) να τους αποθαρρύνουν επειδή δεν εκφράζουν τη θέση των οργανωμένων και να τους λένε να καθίσουν κάτω. Απαράδεκτο φαινόμενο. Γιατί κάποιοι άλλοι που ήθελαν να μιλήσουν και να εκφράσουν κάτι διαφορετικό, σώπασαν. Αυτοί λοιπόν που ηγούνται της χθεσινής προσπάθειας έπρεπε να τους πετάξουν έξω και όχι να τους ανέχονται.
Ενσταση τρίτη: Η απόφαση που πάρθηκε δεν εκπροσωπεί όλους τους φιλάθλους της Νίκης και δεν ξέρουμε αν εκπροσωπεί καν την πλειοψηφία. Ο τρόπος που έγινε το ψήφισμα, εμάς δεν μας λέει τίποτα. Ο «πόλεμος» δεν θα έχει αποτελέσματα. Το να μην γίνει προπόνηση στην ομάδα από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση και αναγκαστεί ο Γιδόπουλος να φύγει, οδηγεί και πάλι μόνο στην Δ’ Εθνική. Αυτό όμως δεν το θέλουν όλοι οι φίλαθλοι της Νίκης.  
Ενσταση τέταρτη: Η συγκέντρωση έγινε γιατί οι υπόλοιποι φίλαθλοι πλην των οργανωμένων περίμεναν να ακούσουν κάποια εναλλακτική λύση. Όμως δεν υπήρξε τίποτα, παρά τα ίδια και τα ίδια. Ετσι σε ανάλογο κάλεσμα δεν θα υπάρξει ανταπόκριση. Γιατί πολλοί έφυγαν απογοητευμένοι.
Ωραία λοιπόν. Αναγκάζεται και φεύγει ο Γιδόπουλος. Πώς θα αποφύγει αυτή η ιστορική ομάδα το πισωγύρισμα και τη Δ’ Εθνική;
Το συμπέρασμα ποιο είναι; Αφού θέλουν οι οργανωμένοι να φύγει ο Γιδόπουλος, σε περίπτωση που και ο ίδιος δεν αλλάξει τακτική και δεν κάνει κινήσεις, τότε ζητούνται άνθρωποι για να μπουν μπροστά. Αν δεν θέλουν οι φίλαθλοι τον Γιδόπουλο, ας ψάξουν να βρουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας.  Οι οργανωμένοι μπορούν να κάνουν μια επιτροπή που να προσπαθήσει να συσπειρώσει όσους Νικιώτες είναι οικονομικά ευκατάστατοι για να πάρουν το μετοχικό πακέτο;
Η λύση της Δ’ Εθνικής δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των φιλάθλων. Αν κάποιοι το βλέπουν ως λύση, είναι μόνο και μόνο επειδή πραγματικά βλέπουν ότι δεν έχουν ΛΥΣΗ. Χωρίς λύσεις λοιπόν, κουμάντο δεν μπορούμε να κάνουμε.  

 

 

Ωρα για διακοπές   
Η σεζόν ήταν πολύ κουραστική για το Σάκη Τσιώλη, που ξεκινά πλέον από σήμερα τις διακοπές του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού διάλεξε τη Νάξο για να ξεκουραστεί και να φορτίσει τις μπαταρίες του ενόψει μιας δύσκολης σεζόν που θα ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό στις 28 Ιουνίου. Βέβαια πριν αναχωρήσει για τη Νάξο θα έχει σήμερα ένα ραντεβού για να ενημερωθεί για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας.
 
Μόνο φήμες
Χθες κυκλοφόρησαν φήμες για τον τερματοφύλακα Αϊράν Μπεκιάι για τον Ολυμπιακό Βόλου, γνωστού από τις εμφανίσεις του κόντρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Παναθηναϊκό, αλλά τελικά αυτές οι φήμες θα μείνουν μόνο φήμες… Μεταξύ άλλων απαγορευτικό αποτελεί και η ηλικία του.  
 
Ερασιτεχνική και πρώην…
Από την Ερασιτεχνική αλλά και από πρώην μέλη των παλιών διοικήσεων περιμένουν οι φίλαθλοι της ομάδας να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Βασικά άνθρωπο αναζητούν να βάλουν μπροστά. Ο πρώην πρόεδρος της Νίκης Τάκης Συμεωνίδης και ο νυν της Ερασιτεχνικής ήταν μαζί στην κερκίδα. Ο πρώτος είπε ότι δεν ήρθε η ώρα να μιλήσει ακόμα, ενώ ο δεύτερος ζήτησε ομόνοια και νέο Δ.Σ. στην ΠΑΕ για να υπάρξει μια βάση…
 
Θέλει να φύγει
Θέλει να φύγει ο Πέτρος Καριώτης και σήμερα αναμένεται να μιλήσει με το Στράτο Γιδόπουλο και να αποτελέσει τυπικά παρελθόν. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην Αμερική και να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Ετσι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει για τρίτη σεζόν και θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν.
 
Σενάρια συγχώνευσης
Σενάρια συγχώνευσης της Μεταμόρφωσης με τον Ολυμπιακό Βόλου κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στα μπασκετικά στέκια της Μαγνησίας. Πριν από ενάμιση μήνα περίπου με το θέμα είχε ασχοληθεί και site πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί τίποτα επίσημα. Οι φήμες όμως συνεχίζονται και συνήθως όταν υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός… Σε μια τέτοια περίπτωση ο Ολυμπιακός θα βρεθεί μέσω απορρόφησης στη Γ’ Εθνική. Για να δούμε, θα πάρει κανείς επίσημα θέση για να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.
 
Το δικό της ιατρείο
Ο,τι μας έφτιαξε την εντύπωση απ’ όσα συνέβησαν χθες στο Παντελής Μαγουλάς ήταν ότι στο τέλος ο κ. Μανιατάκης μάς παρουσίασε το ιατρείο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαιάνδρου και περνούν από τις ιατρικές εξετάσεις όλοι αθλητές της Ερασιτεχνικής. Ο γνωστός Νικιώτης γιατρός έχει επιμεληθεί τα πάντα και με δικά του χρήματα, αλλά και με την οικονομική συνδρομή κι άλλων Νικιωτών δημιούργησαν με φορητά όργανα και με υποστήριξη ηλεκτρονικού υπολογιστή το ιατρείο της Ερασιτεχνικής.  
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Σε ποια ομάδα της Α’ Εθνικής θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην κυανόλευκος Χρήστος Χατζηπαντελίδης;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου