ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστικά στην Α1 ο Ολυμπιακός Βόλου

οριστικά-στην-α1-ο-ολυμπιακός-βόλου-505546

Οριστικά στην Α1 Εθνική κατηγορία του μπάσκετ θα αγωνιστεί και τη νέα σεζόν η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Τα σενάρια και οι σκέψεις που υπήρχαν λόγω οικονομικών προβλημάτων η ομάδα να αποσυρθεί και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2, δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Μετά από το συμβούλιο του ΔΣ του Ερασιτέχνη προχθές το βράδυ, διαπιστώθηκε η επιθυμία απ’ όλους να παραμείνει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.
Βέβαια το μπάτζετ θα είναι μικρότερο για τις Βολιώτισσες, που ήδη μετρούν δυο απώλειες, αφού παρελθόν αποτελούν οι Τούλα Μαγαλιού (οι πληροφορίες λένε ότι έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ) και η Νίκη Ζέρβα. Από κει και πέρα προσπάθειες γίνονται για να παραμείνει στις ερυθρόλευκες η Λύδια Μίλκοβα και ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με την έμπειρη σέντερ, που αποτέλεσε μια από τις καλύτερες ξένες στο περσινό πρωτάθλημα.
Επιπλέον θα κρατηθεί ο βασικός κορμός και η διοίκηση ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα στηριχτεί κυρίως σε Βολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες, είτε που έπαιζαν και πέρυσι στον Ολυμπιακό, είτε αγωνίζονταν σε κάποια άλλη ομάδα εκτός Βόλου και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν και να αγωνιστούν με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Ο προγραμματισμός πάντως και οι τελικές αποφάσεις για το έμψυχο δυναμικό θα παρθούν σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, που ακόμη δεν έχει επιλεχθεί. Επιθυμία όλων είναι να συνεχίσει ο Πάρις Λότφι, αλλά σε περίπτωση που δεν γίνεται σχολή προπονητών μέσα στο καλοκαίρι για να πάρει το δίπλωμα που θα έχει δικαίωμα να κάθεται σε πάγκο της Α1, τότε θα αναζητηθεί κάποιος άλλος προπονητής, που να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Αυτή την στιγμή από την περσινή ομάδα στο ρόστερ ανήκουν οι Ασημίνα Κουτσουνούρη, Χριστίνα Λυμπερίδου, Αγγελική Θανασούλη, Ελένη Δημητρέλια, Λαμπρινή Αγαγιώτου και Βαγγελίτσα Κωστούλα. Επίσης επιστρέφουν οι δανεικές, Σαρακατσάνη, Τζούνη και Κοντογιάννη, που είχαν αγωνιστεί στην Α2 την περσινή σεζόν με τις ομάδες της Ανάληψης και του Μέγα Αλέξανδρου, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τις τρεις αυτές καλαθοσφαιρίστριες και η διοίκηση πρέπει να συζητήσει πρώτα μαζί τους.
Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Σταύρος Τραγάκης, μιλώντας για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν είπε σχετικά: «Ο Ολυμπιακός θα παίξει σίγουρα στην Α1, αυτό είναι το πρώτο στοιχείο. Θα επιδιώξουμε παράλληλα ο Πάρις Λότφι να βγάλει την άδεια για Α1 για να μπορέσει να μείνει στην τεχνική ηγεσία. Αλλιώς πρέπει να αναζητήσουμε προπονητή. Με χαμηλότερο μπάτζετ λόγω της οικονομικής κρίσης, θα κινηθούμε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα αποτελείται από Βολιώτισσες κυρίως παίκτριες. Πιστεύουμε ότι και τα υπόλοιπα σωματεία δεν θα έχουν οικονομικά τις δυνατότητες να κάνουν πολλές μεταγραφές και να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Εκτός φυσικά του Αθηναϊκού. Επίσης αποφασίσαμε να δοθεί έμφαση και στο ανδρικό μπάσκετ γιατί είναι άδικο λόγω του ονόματος και της ιστορίας του ο Ολυμπιακός να είναι σε αυτή την κατηγορία. Ενίσχυση για άνοδο είναι ο στόχος και πιστεύουμε ότι επειδή είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού, θα είναι εύκολο το έργο μας για να εμπλουτιστεί το ρόστερ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου