ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κήρυξαν «πόλεμο», δεν πρότειναν λύση

κήρυξαν-πόλεμο-δεν-πρότειναν-λύση-429052

Απόφαση για «πόλεμο» πάρθηκε εκ νέου. Λύση όμως δεν βρέθηκε χθες στο Παντελής Μαγουλάς. Ο,τι μπορεί να κρατήσει κανείς από τη χθεσινή συγκέντρωση, είναι πως ακόμα και έτσι, ακόμα κι αν παρουσιάζει σημάδια «αποσύνθεσης», η Νίκη έχει το πιστό κοινό της. Η πανικιώτικη συγκέντρωση προκάλεσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και έφερε κόσμο στο γήπεδο της Μαιάνδρου, «ζωντανεύοντας» την «κλούβα». Η απόφαση βέβαια δεν βγήκε απ’ όλους. Ή καλύτερα δεν τους βρήκε όλους σύμφωνους.

Ουσιαστικά σε αυτό που κατέληξαν οι οργανωμένοι είναι ότι αν δεν δουν έργα θα αναγκάσουν το Γιδόπουλο να φύγει. Και ο «πόλεμος» ξεκινά από σήμερα κιόλας. Το τελευταίο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα πριν ο κόσμος αποχωρήσει από τη σκεπαστή, άλλοι ικανοποιημένοι (ιδιαίτερα οι οργανωμένοι) και άλλοι απογοητευμένοι γιατί δεν συμφωνούσαν, ήταν το εξής: «Αν δεν δούμε έργα, δεν θα δει ευρώ. Οι οργανωμένοι ξεκινούν από σήμερα καθημερινά πόλεμο στο Γιδόπουλο μέχρι να δουν κινήσεις. Αν δούμε έργα, θα έρθουμε εδώ και θα ζητήσουμε συγνώμη. Αν δεν δούμε, δεν πρόκειται να γίνει προπόνηση τη νέα σεζόν».

Το παραπάνω ήταν ότι προέκυψε από τη χθεσινή πανικιώτικη συνάντηση στο γήπεδο της Μαιάνδρου, που ξεκίνησε αφότου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλους τους Νικιώτες φιλάθλους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Φωνές διαμαρτυρίας ακούστηκαν και για το Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Παύλο Μαβίδη, που έλειπε από την χθεσινή συγκέντρωση. Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει βοηθήσει καθόλου αυτά τα δυο χρόνια και στη συνέχεια ακούστηκαν από την κερκίδα σχόλια και φωνές κατά του Δημάρχου.

Πάντως λύση για το τι θα γίνει αν φύγει ο Γιδόπουλος δεν βρέθηκε. Οι οργανωμένοι επαναλάμβαναν ότι θεωρούν καλύτερο να πέσει η ομάδα στην Δ’ παρά αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Ομως δεν συμφωνούσαν όλοι στην κερκίδα… Υπάρχει διχασμός και οι απόψεις διίστανται.

Οι τοποθετήσεις των φιλάθλων

Αυτός που πήρε πρώτος το λόγο και ουσιαστικά ρύθμισε και τη χθεσινή συγκέντρωση ήταν ο γραμματέας του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης». «Πρέπει να διαμορφώσουμε γνώμη μέσα από εσάς», είπε αρχικά. «Όχι να σας καθοδηγήσουμε, αλλά να σας κατατοπίσουμε. Δεν μπορεί η Νίκη κάθε φορά με το φόβο του υποβιβασμού να παραδίνεται άνευ όρων στις ορέξεις του κάθε παράγοντα. Σίγουρα κανείς Νικιώτης δεν θέλει να πέσει η ομάδα στην Δ’ Εθνική, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Αν είναι να πέσει η ομάδα για να «καθαρίσει», τότε ας πέσει. Και θα είναι παλικάρι όποιος Νικιώτης είναι δίπλα της και στη Δ’ Εθνική και στο Α’ τοπικό ακόμα».

Στη συνέχεια εξιστόρησε πώς έγιναν τα πράγματα τον τελευταίο μήνα και έφτασαν οι οργανωμένοι στην απόφαση της πανικιώτικης συγκέντρωσης: «Όταν τελείωσε η προθεσμία που είχαμε δώσει στο Στράτο Γιδόπουλο για να κάνει κινήσεις και να μας αποδείξει ότι όντως μπορεί να φέρει την ομάδα εκεί που όλοι θέλουμε, πήρε τηλέφωνο στον Κώστα Κανούτα και του ζήτησε σε πρώτη φάση 600 εισιτήρια διαρκείας. Χωρίς διοίκηση, χωρίς πλάνο, χωρίς όραμα, με ποδοσφαιριστές απλήρωτους έξι μήνες και με μια διοίκηση του Πρωτοδικείου που δεν υφίσταται. Δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε εράνους για να στηριχτεί ο κόσμος σε έναν γίγαντα με ξύλινα πόδια. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα ζήτησε συνάντηση την οποία και αρνηθήκαμε ύστερα από κοινή Συνέλευση των συνδέσμων φιλάθλων. Την απόφαση θα πρέπει να την πάρουμε όλοι μας».

Ο πρόεδρος του Blue Club στη συνέχεια, ο Κώστας Κανούτας, είπε και ο ίδιος από την πλευρά του κάποια πράγματα που συνέβησαν: «Από την μεριά μου εξέφρασα στον κ. Γιδόπουλο την άποψη όλων των παιδιών. Οτι πρώτα θα δούμε έργα και μετά θα σκιστούμε για να τον στηρίξουμε. Πρώτα θα φέρει προπονητή και παικταράδες και μετά θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ηθελε συνάντηση στο Πανθεσσαλικό χωρίς δημοσιογράφους. Δεν μας άρεσε η μυστικοπάθεια αυτή και δεν έγινε δεκτή η πρότασή του. Μου απάντησε ότι θα φύγει και θα διαλύσει την ομάδα. Τότε μόνο του είπα παραχώρησε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και φύγε. Δεν θα του το ζητούσα διαφορετικά. Ως Blue Club την πρώτη χρονιά δώσαμε στη Νίκη 22.440 ευρώ αποδεδειγμένα με μετοχές, εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες καταβολές. Στη συνέχεια όμως δεν στηρίξαμε τον κ. Γιδόπουλο, γιατί δεν τον πιστεύαμε».

Ο πρόεδρος των Γαλάζιων Αγγέλων Παντελής Μαστρογιάννης απλά θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα: «Εμάς μας ενδιαφέρει να δούμε τη Νίκη ψηλά. Ο λόγος είναι σε σας».

Οταν ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης να γίνει συγκεκριμένη πρόταση για το τι μπορεί να υπάρξει στη συνέχεια κι αν φύγει ο Στράτος Γιδόπουλος, ο κ. Ζεμπίλας απάντησε: «Δεν είπαμε σε κανέναν να φύγει. Αν είναι διατεθειμένος να επενδύσει και να κάνει έργα είμαστε μαζί του».

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

«Μετά το Γιδόπουλο, τι;»

Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και σαφείς προβληματισμούς έθεσε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Ιωαννίδης. «Ημουν ο τελευταίος που πήδηξα από το καράβι. Στην πορεία όλοι οι Βολιώτες που βρίσκονταν στη διοίκηση μάτωσαν και έφυγαν. Ημουν μόνος μου. Από κει και πέρα φτάσαμε σε ένα σημείο. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα. Λέμε να φύγει ο Γιδόπουλος. Στο δια ταύτα είναι το τι θα κάνουμε αν φύγει. Αν την αφήσει την ομάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρέη 200.000 ευρώ από οφειλές σε παίκτες της τωρινής ομάδας και μερικές προσφυγές από περσινούς ποδοσφαιριστές. Συν τα χρήματα που χρειάζεται η ομάδα για να κάνει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, βγαίνει ένα ποσό, που δεν πιστεύω ότι θα ενδιαφερθεί κανένας Βολιώτης να το δώσει, αν παραδώσει τις μετοχές ο κ. Γιδόπουλος. Και μη γελιόμαστε. Ολο αυτό τον καιρό ακούω ότι έρχονται από όλα τα σημεία της Ελλάδας επενδυτές να πάρουν τη Νίκη. Κανείς δεν έρχεται. Ποτέ κανείς δεν ήρθε να συζητήσει.

Την τελευταία διετία οι Βολιώτες βάλαμε περίπου 300.000 ευρώ χωρίς την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά χρήματα έδωσε και ο κ. Γιδόπουλος, χωρίς να είμαι σε θέση να πω ακριβές ποσό, γιατί δεν έχω αυτή τη στιγμή την κατάσταση στα χέρια μου. Τα στοιχεία όμως υπάρχουν στην ΠΑΕ και μπορούμε να τα δούμε. Πιστεύω ότι αν βρεθεί να μπει κάποιος μπροστά, θα υπήρχαν και άλλοι που θα ακολουθούσαν. Αλλά ποιος μπαίνει μπροστά; Εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός. Τόσο καιρό έλεγα βρεθείτε δέκα και έρχομαι και εγώ να πάρουμε τη Νίκη. Δεν ήρθε όμως κανείς. Το δεδομένο είναι ότι αυτή την στιγμή ο Στράτος Γιδόπουλος θέλει 350.000 ευρώ για να δώσει τις μετοχές. Υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν. Εγώ πιστεύω πώς όχι. Οπότε τι κάνουμε από δω και πέρα; Μπορεί να μας διευκολύνει και να τα δίνουμε και λίγα, λίγα. Αλλά δεν υπάρχει κανείς».

ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ

«Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Κώστας Μανιατάκης αυτό που ζήτησε ήταν να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Γιδόπουλος και να γίνει μια νέα διοίκηση για να υπάρχει βάση να μιλάει κανείς για το μέλλον. Συγκεκριμένα: «Δεν πιστεύω κανένας εδώ ότι θέλει το κακό της Νίκης. Θα πρέπει να δημιουργηθεί η ΠΑΕ, να γίνει νέα διοίκηση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βάση για να μιλάμε. Δεν γίνεται να περάσουμε πάλι το ίδιο καλοκαίρι. Ολοι οι μέτοχοι, και αυτοί που έχουν χαθεί να βγουν να πάρουν θέση. Να βγει και ο κ. Γιδόπουλος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Να δούμε αν θα είμαστε μαζί του ή όχι. Τώρα σε τι να πούμε αν είμαστε μαζί του ή αν δεν είμαστε. Αφού δεν υπάρχει τίποτα. Η Ερασιτεχνική Νίκη είναι εδώ και ό,τι πρόταση υπάρξει θα συζητηθεί και θα βγει απόφαση στη Γενική της Συνέλευση».

Αναμένονται αντιδράσεις

Από σήμερα αναμένονται αντιδράσεις των οργανωμένων φιλάθλων της Νίκης Βόλου. Δεν θα περιμένουν από το Γιδόπουλο να κάνει κινήσεις. Θα ξεκινήσουν «πόλεμο» για να τον αναγκάσουν να φύγει. Αν δουν κινήσεις, θα σταματήσουν. Αν όχι, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου