ΤΟΠΙΚΟ

Πρεμιέρα με νέους σοβαρούς τραυματισμούς

πρεμιέρα-με-νέους-σοβαρούς-τραυματισ-691065

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τη δική τους πρεμιέρα πραγματοποίησαν στα γήπεδα της ΕΠΣΘ και οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας, οι οποίες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους. Δυστυχώς ένας νέος τραυματισμός ήρθε να επισκιάσει τους αγώνες, με τον ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Γώγο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Βόλου, όταν από χτύπημα της μπάλας έχασε τις αισθήσεις του και παρακολουθείται, ενώ το Σάββατο βρέθηκε στο Αχιλλοπούλειο ο Λανάι των Μικροθηβών με κάταγμα. Αναλυτικά:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Μακρινίτσα – Τοξότης 0-0

Σκόρερ: –

Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μακρινίτσα και Τοξότη, στο γήπεδο της Πορταριάς, με τις δύο ομάδες να παίρνουν στην πρεμιέρα τους στο νέο πρωτάθλημα, από ένα βαθμό. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο καλές ευκαιρίες, με τον Μεταξά στο 30’ και στο 85’, χωρίς πάντως να τις μετατρέψουν σε τέρμα. Για τον Τοξότη, που ήταν καλύτερος στο β’ ημίχρονο, το κοντινό σουτ του Τριχιά, στο 35’, βρήκε το δοκάρι της εστίας του Πρωτούλη.

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: (Κολημήτρας) Πρωτούλης, Κανάβας, Κοντορίζος (46’ Φράγκος), Βαρώτας, Ντελάκος, Πολύζος, Μεταξάς (85’ Ντίκας), Καλόγηρος, Παρίσης (55’ Γάκιας), Χρυσανθόπουλος, Δημητρόπουλος.

ΤΟΞΟΤΗΣ: (Χρυσοχού) Κοντογιάννης, Σιαμουρδάνης, Κοιλαδίτης (79’ Παρασχούδης), Α. Βέτσικας, Στρούγγης, Τσιατσιάνης, Γ. Βέτσικας, Παραδάκης, Τριχιάς (62’ Χ. Πασπαλάρης), Μαϊστρέλης, Τσένα (73’ Πελεκούδας).

Δάφνη – Ελευθεριακός 3-2

Σκόρερ: (35’ Μαγιόγλου, 85’, 90’ Ευαγγελός)

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Δάφνη, επικρατώντας στο γήπεδο της Νεάπολης, με 3-2 της ομάδας του Ελευθεριακού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με κοντινό πλασέ στο 12’, για να ισοφαρίσει στο 35’ ο Μαγιόγλου για τους γηπεδούχους, με σουτ εκτός περιοχής. Η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη, με τον Ευαγγελό να σκοράρει στο 85’ και στο 90’ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με μακρινό σουτ.

ΔΑΦΝΗ: (Βαρβέκης) Αλπάκης, Φιλοσόγλου (70’ Βολιώτης), Μασούρας, Γκιάστας (60’ Γιαννούλας), Τσιτσιρίκας (50’ Μαρέδης), Μαγιόγλου, Λούκας, Αυλουγιάρης, Δεμερτζής, Ευαγγελός, Τσαρέλας.

Εθνικός – Λεχώνια 3-0

Σκόρερ: (14’ Παλάσης, 68’ Περεντίδης, 80’ Παλάντζας)

Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα του Εθνικού απέναντι στην ΑΕ Λεχωνίων, της οποίας και επικράτησε με 3-0, στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 14’ με τον Παλάση, που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλαστάρα που επιχείρησε έξοδο. Τα τέρματα του Εθνικού διπλασίασε στο 68’ ο Περεντίδης, μετά την ασίστ του Παλάση. Το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 80’ με τον Παλάντζα, όταν από εκτέλεση κόρνερ και λάθος εκτίμηση της φάσης, αμυντικός των φιλοξενουμένων έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και στην επαναφορά ο Παλάντζας, ο οποίος είχε μόλις περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, με κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ: (Ζορδομπάς) Μπέικος, Σαραφίδης, Σκοτεινιώτης, Συμεωνίδης, Ματής (53’ Κερμελής), Καζδαρίδης, Πελεκάνος, Μωραΐτης, Αλτίνης (75’ Θανόπουλος), Παλάσης, Περεντίδης (78’ Παλάντζας).

ΛΕΧΩΝΙΑ: (Γιαννούτσος) Χαλαστάρας, Τόντα (69’ Ράπτης), Πουρνάρας, Παπακυρίτσης, Τζούμας, Ντένις, Βαλαρούτσος (81’ Μεϊντής), Κολιός, Κόντρα, Κουβαράς (63’ Ξενάκης), Μπικοράρος.

Ανθιμος Γαζής – Α.Ε 2002 1-2

Σκόρερ: (68’ Μπρισμπέος – 25’,65’ Κόρδα)

Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα της ΑΕ 2002 τη νέα αγωνιστική σεζόν, επικρατώντας με 1-2 του Ανθιμου Γαζή. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πολυχρόνου, ο Κόρδα έπιασε την κεφαλιά για να τη στείλει στα δίχτυα του Γκούρη για το 0-1. Στην επανάληψη με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κόρδα, η ΑΕ 2002 πέτυχε το 0-2, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Στη συνέχεια το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 με την προβολή του Μπρισμπέου στο 68’, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για μη καταλογισμό πέναλτι στο α’ μέρος.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κουρούπης): Γκούρης, Δημόπουλος (45’ Μυλωνάς), Κωστάκης, Παπαδόπουλος, Λάσκος, Κατσαρός, Μπρισμπέος, Θεοδώρου (45’ Τσατσαρώνης), Δανηλόπουλος, Ψαθάς, Αλεξίου (65’ Ξηρόφωτος).

Α.Ε 2002 (Καραμίχαλος): Αράπης, Βούλγαρης (70’Καρατζιώλης), Σφέτσος, Παπαϊωάννου, Κ. Σταθόπουλος, Βέργος, Παρίσης (Φιλίππου), Κατσαρός, Κουλοχέρης (80’Κόρμπας), Κόρδα, Πολυχρόνου.

Πηλέας – Πανιώνιος 3-2

Σκόρερ: (20’, 87’ Μπραχιμάϊ, 26’ Βαρσαμάς – 65’ Παπαστεργίου, 87’ Νικούδης)

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ομάδα του Πηλέα, η οποία επικράτησε εντός έδρας 3-2 την ομάδα του Πανιωνίου στο ντέρμπι της Νέας Ιωνίας. Το 1ο γκολ ήρθε από την βαθιά μπαλιά του Βαρσαμά και ο Μπραχιμάι με ωραίο κοντρόλ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να γράψει το 1-0 στο 20’. Εξι λεπτά αργότερα ο Μπραχιμάι βρήκε τον Βαρσαμά και εκείνος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε και το 2-0, με τους κυανέρυθρους να μειώνουν στο 65’ με τον Παπαστεργίου, ο οποίος έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι. Μάλιστα ο Πηλέας έμεινε και με παίκτη λιγότερο λίγο αργότερα, μιας και αποβλήθηκε ο Δεδούσης, επτά λεπτά μετά την είσοδο του, αλλά σφράγισε το τρίποντο, με τον Μπραχιμάι να πετυχαίνει το 3-1 στο 87’. Ενα λεπτό αργότερα ο Νικούδης μείωσε σε 3-2 με κεφαλιά, αλλά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το φινάλε.

ΠΗΛΕΑΣ: (Στ. Σιαμέτης) Φηυγάς, Χιούση, Βαρσαμάς (65’ Δεδούσης), Καναράς, Αλβανόπουλος, Τσουκάλης (45’ Αντζούρης), Μπραχιμάι, Βαΐτσης, Δημόπουλος (6’ Μπιφάνης), Θάνος, Μπαρμπαγεωργόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Σκουφογιάννης) Κλεάνθης, Νικούδης, Βαστοπαναγιώτης, Αλβανός (85’ Πέτσης), Κωστούλας (60’ Στεργίου), Παπαπορφυρίου, Φώτου, Αβρααμ, Καραγιώργος, Μαρούγκας (75’ Γιαννακούρας), Παπαστεργίου.

Κένταυρος – Ιάσων Α.Μ. 1-4

Σκόρερ: (67’ Γώγος – 1’ Χριστοδούλου, 48’ Ρακής, 71’, 82’ Σιόβας)

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ευάγγελου Γώγου, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου και παρακολουθείται, επισκίασε την αναμέτρηση ανάμεσα σε Κένταυρο και Ιάσωνα, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο.

Το σκορ άνοιξε με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χριστοδούλου, μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από λάθος του τερματοφύλακα Τότσκα. Στη συνέχεια ο Ρακής πέτυχε το 0-2 με πλασέ, έπειτα από λάθος της άμυνας στις αρχές του β’ ημιχρόνου. Ο Κένταυρος μείωσε με τον Φάνη Γώγο στο 67’ με ατομική προσπάθεια από τα πλάγια, αλλά ο Ιάσονας συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, αφού ο Σιόβας έγραψε το 1-3 στο 71’ με κοντινό πλασέ. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης πέτυχε και δεύτερο τέρμα, προερχόμενος από τον πάγκο, όταν στο 82’ ο Χριστοδούλου εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιόβας πέτυχε το τελικό 1-4 με κεφαλιά. Δοκάρι για τους γηπεδούχους είχε ο Γκ. Τότσκα για τον Κένταυρο και ο Καλογριάς για τον Ιάσονα.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: (Στ. Γώγος) Τότσκα, Λαμπαδάρης, Λιάντζουρας, Νιτζάϊ (46’ Καβούρης), Τιλιγαδάς (66’ Σεφέρης), Τσιργής, Ευ. Γώγος (60’ Παπαδημητρίου), Φ. Γώγος, Γκ. Τότσκα, Τσατσάνης, Πανάρετος.

ΙΑΣΩΝ: (Σ. Μακρής) Κωνσταντίνου, Σπύρου, Κάβουρας, Κατσαλής, Γούσιος (70’ Κουτσουνίδης), Τσίγκας, Ζάχος, Θεοδωρόπουλος (80’ Αντι Ζακάϊ), Καλογριάς, Ρακής (60’ Σιόβας), Χριστοδούλου.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Αγία Αννα – Αθλος 5-1

Σκόρερ: (25’ Φιλατζικιώτης, 37’ Τσιουρέλης, 45’, 60’ Αντωνίου, 78’ Βογιατζής – 40’ Κομπούρας)

Την πρώτη της νίκη στη σύντομη ιστορία της πέτυχε η ομάδα της Αγίας Αννας, η οποία φιλοδοξεί να γράψει νεότερες και με χρυσά γράμματα στη συνέχεια του τοπικού ποδοσφαίρου. Ο νεοσύστατος σύλλογος δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει με 5-1 στην πρεμιέρα του της ομάδας του Αθλου Αλμυρού, ανοίγοντας το σκορ στο 25’ με τον Φιλατζικιώτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθετη πάσα του Σκοπού. Το 2-0 πέτυχε ο Τσιουρέλης με ατομική ενέργεια στο 37’, για να μειώσει τρία λεπτά αργότερα ο Κομπούρας για τους φιλοξενούμενους με σουτ εντός περιοχής και αφού βρήκε πρώτα το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βλαχόπουλου.

Η συνέχεια ανήκε στον πολύπειρο Νίκο Αντωνίου, ο οποίος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-1, για να ακολουθήσει ακόμη ένα γκολ με κοντινό σουτ στο 60’. Το τελικό 5-1 πέτυχε ο Βογιατζής, μη λαθεύοντας σε τετ α τετ στο 78’, ενώ ακολούθησε τεράστια ευκαιρία με τον Αντωνίου να αποτυγχάνει να σκοράρει σε κενή εστία στο 83’.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: (Αθανασιάδης) Βλαχόπουλος, Τσαραώσης, Στεργιόπουλος, Μπαρέκας, Ταμπακόπουλος, Φιλατζικιώτης, Σκοπός, Τσιουρέλης (70’ Αλεξανδρίδης), Νιαώτης (75’ Σταμπούλογλου), Αντωνόπουλος (60’ Βογιατζής), Αντωνίου.

ΑΘΛΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Ζέρβας) Μπούντης, Τσεκρέζης, Ξινός, Δήμας, Μπιρμπίλης, Κοντοβάς, Κομπούρας (70’ Γιαννακός), Μούτσελος (75’ Παπανικολάου), Χρυσοστομίδης (80’ Τσουκάρας), Νικογιάννης, Κούριας.

Μικροθήβες – Μαγνησιακός 1-1

Σκόρερ: (7’ Χ. Λανάι-23’ Μπάλλας)

Ο σοβαρός τραυματισμός του Αλμπέρτο Λανάι ήρθε να επισκιάσει τη μονομαχία ανάμεσα στην ομάδα των Μικροθηβών και του Μαγνησιακού, με τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να αποχωρεί με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Βόλου, μιας και δεν υπήρχε βάρδια στο Κ.Υ. Αλμυρού, από το γήπεδο με κάταγμα στην κλείδα, «παγώνοντας» για ακόμη μία φορά το τοπικό ποδόσφαιρο, όπου η απουσία των γιατρών είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, μιας και είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε τρεις εβδομάδες που έρχεται να επισκιάσει την αγωνιστική δράση.

Στο αγωνιστικό μέρος, το σκορ άνοιξε ο 16χρονος Χρήστος Λανάι (αδερφός του Αλμπέρτο), σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα στο ντεμπούτο του. Από την άλλη για το Μαγνησιακό σκόραρε ο Μπάλλας στο 23’.

ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: Ζαγκαβιέρος, Αποστόλου, Αρχοντάκης, Λάτος, Διαμαντένιας, Ι.Ε. Βέτσικας, Πορταρίτης, Ρεφουγιάτι, Χρ. Λανάι, Αλμπ. Λανάι (65’ Ι.Γ. Βέτσικας), Νιφόρος (60’ Μαντάνης).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Οικονόμου, Βασιλείου, Κοντοβάς, Προβιάς, Φέιζο, Μπάλλας, Τσιάνος, Μάϊπας, Λέτο (65’ Τσιγαρίδας), Γκέρτσος.

Δήμητρα – Μυρμιδόνες 2-1

Σκόρερ: (53’ Καρατέεβ, 88’ Γκαρνίδης – 83’ Καλαμάς)

Με 2-1 επικράτησε η Δήμητρα των Μυρμιδόνων στο ντέρμπι του Αλμυρού, με όλα τα τέρματα να σημειώνονται στην επανάληψη. Ο Καρατέεβ πέτυχε το 1-0 μετά από κόρνερ του Κακλιά, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Καλαμά στο 83’. Την τελευταία λέξη είπε ο Γκαρνίδης, ο οποίος λύτρωσε τους πράσινους με σουτ εκτός περιοχής.

ΔΗΜΗΤΡΑ: (Γ. Σιαμέτης) Σαββίδης, Δάρας, Μπαράκου, Αντωνιάδης, Καρατέεβ, Βούλγαρης, Ποζιόπουλος, Γκαρνίδης, Χατζέλας (90’ Σκούρας), Κακλιάς (90’ Αράπης), Γαλατσίδας (80’ Σχουλής).

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: (Κατσαμπέκης) Γώγος, Καλαμάς, Νικηφοράκης, Χαλάτσης, Βέργας, Μάτζαρης, Μπούρχας, Πιπίνης, Στουρνάρας (73’ Πέτοβα), Νάνας (53’ Στέκας), Ζάρρας (90’ Γεωργουσόπουλος).

ΝΑ Νίκης – Ηρακλής Α.Θ. 3-1

Σκόρερ: (15’ Δαμάσκος, 55’ Κουτσούκης, 85’ Ξηροκώστας)

Με 3-1 επικράτησαν οι Νέοι Αθλητές Νίκης του Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων στο βοηθητικό του ΕΑΚ χθες το απόγευμα. Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με το Δαμάσκο στο 14’, για να γνωρίσουν την ισοφάριση 11 λεπτά αργότερα, αλλά κυριάρχησαν στην επανάληψη, με τους Κουτσούκη και Ξηροκώστα να διαμορφώνουν το τελικό 3-1.

ΝΑ ΝΙΚΗΣ: (Βαταμίδης – Οικονόμου) Τασιάς, Χάνος, Τσαπέρος, Αποστολίδης, Σφονδυλιάς, Οσάφι, Ξηροκώστας, Κουτσούκης (80’ Κουκουτής), Χ. Σιώμος (70’ Βλάχος), Αλ. Σιώμος, Δαμάσκος (83’ Χρηστίδης).

Αγροτικός – Αχιλλέας 0-3 α.α.

Δίχως να δυσκολευθεί ο Αχιλλέας πήρε το τρίποντο από τον Αγροτικό, του οποίου τα δελτία δεν είχαν εκδοθεί από την ΕΠΣΘ και αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικά από την ερχόμενη αγωνιστική.

Αργοναύτες – Αγχίαλος 0-3 α.α.

Η Αγχίαλος ξεκινά με τους τρεις βαθμούς μιας και οι Αργοναύτες αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.

Επόμενη (2η)

Α’ Ομιλος
Δάφνη-Μακρινίτσα
Τοξότης-Ανθ. Γαζής
Ελευθεριακός-Κένταυρος Ν.Π.
Α.Ε. 2002-Πηλέας
Ιάσων Α.Μ.-Εθνικός
Λεχώνια-Πανιώνιος

Β’ Ομιλος
Ν.Α. Νίκης-Δήμητρα
Μυρμιδόνες-Αγ. Άννα
Ηρακλής Α.Θ.-Αργοναύτες
Άθλος-Αγροτικός
Αγχίαλος-Μικροθήβες
Μαγνησιακός-Αχιλλέας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου