ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ματς – κλειδί με τη Νότιο Κορέα»

ματς-κλειδί-με-τη-νότιο-κορέα-505546

Ματς κλειδί για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο χαρακτήρισαν ο Χρήστος Πατσατζόγλου και ο Νίκος Σπυρόπουλος αυτό με τη Νότιο Κορέα στην πρεμιέρα, το προσεχές Σάββατο. «Με νίκη η πρόκριση είναι κοντά, αλλά προέχει να μη χάσουμε», δήλωσε ο διεθνής μέσος. «Επιτυχία η παρουσία μας εδώ, αλλά στην άκρη του μυαλού μας έχουμε την πρόκριση», τόνισε ο μπακ του Παναθηναϊκού. Απίθανη η συμμετοχή του Μόρα, πάλι ατομικό ο Καπετάνος.

«Ζούμε ένα όνειρο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση. Είναι κλειδί το πρώτο ματς και με νίκη είναι κοντά η πρόκριση, αλλά το παν είναι να μη χάσουμε», τόνισε ο πολυσύνθετος άσος της Ομόνοιας και πρόσθεσε: «Το 2008 δεν είχαμε καλή παρουσία και εύχομαι τώρα να πάμε καλύτερα. Αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στην προπόνηση ούτε σε πρόσωπα και το κλίμα είμαι πολύ καλό στις τάξεις της ομάδας».

Ερωτηθείς για το ποιον παίκτη ξεχωρίζει από τη Νότιο Κορέα, απάντησε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι καλύτερος παίκτης των αντιπάλων μας είναι ο Παρκ, που αγωνίζεται στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Έχουμε δει τη Νότιο Κορέα και μας έχει μιλήσει ο κόουτς. Δεν είναι μόνο ο Παρκ όμως, έχουν πάρα πολύ καλό σύνολο. Εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι και να νικήσουμε», ενώ πρόσθεσε πως «… έχουμε πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, αλλά όλα αυτά φαίνονται στο γήπεδο και μπορούν να αλλάξουν στη διάρκεια ενός αγώνα».

Για το τρίτο κατά σειρά ματς στη διοργάνωση, αυτό κόντρα στην Αργεντινή, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ανέφερε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Αργεντινή είναι φαβορί. Είναι καλό, αλλά και ταυτόχρονα και κακό ότι την αντιμετωπίζουμε στο τρίτο ματς. Ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες του ομίλου. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάμε καλά».

Ο Νίκος ΣπυρόπουλοςOτο Ρεχάγκελ και το αν θα χρησιμοποιηθεί: «Για την τακτική καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε το στυλ. Τόσα χρόνια έχουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Δεν γνωρίζω αν θα παίξω. Ελπίζω να χρησιμοποιηθώ σε κάποια ματς».

Τέλος, ερωτηθείς τι θα θεωρηθεί επιτυχία για την Εθνική σε αυτή τη διοργάνωση, ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού απάντησε: «Και μόνο ότι είμαστε εδώ είναι επιτυχία. Όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε την πρόκριση».

Απίθανο να παίξει ο ΜόραςEνα… ιατρικό θαύμα χρειάζεται πλέον για να παίξει ο Βαγγέλης Μόρας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ο αμυντικός της Μπολόνια ακολούθησε και χθες πρόγραμμα θεραπείας, λόγω του τραυματισμού του στη γάμπα, κι έτσι εκτός σοβαρού απροόπτου θα προφυλαχθεί (υπό το φόβο και της υποτροπής) για το παιχνίδι με τη Νιγηρία στις 17 Ιουνίου. Κανονικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Κυργιάκος ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ ο Παντελής Καπετάνος συνέχισε τη θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Στα αγωνιστικά, η προπόνηση κύλησε χωρίς απρόοπτα, με τον Ρεχάγκελ, να συνεχίζει τις δοκιμές στο πρόσωπο του Κώστα Κατσουράνη. Ενώ στο δίτερμα της Δευτέρας, λοιπόν, ο μέσος του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε ως στόπερ, σε αυτό που έγινε χθες επανήλθε στο χώρο του κέντρου -διατηρώντας "γρίφο" το πως σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει ο Γερμανός στο παιχνίδι με την Ν. Κορέα.

με τη σειρά του είπε: «Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα καλά στημένη, με πειθαρχία και τρεξίματα. Πρέπει να αντισταθμίσουμε τα πλεονεκτήματά τους. Δικό μας πλεονέκτημα είναι οι στημένες φάσεις. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Με νίκη θα μπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ελπίζω το Σάββατο να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να κερδίσουμε το ματς».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Παρκ, απάντησε με θάρρος και χιούμορ: «Με αυτοπεποίθηση. Αυτοί είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε μένα;», ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τα πλάνα του

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου