ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τιμήθηκαν από τον ΔΟΥΚ αθλητές των Special Olympics

τιμήθηκαν-από-τον-δουκ-αθλητές-των-special-olympics-505559

Σε μια πολύ ωραία και σεμνή εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες το πρωί στο κτήριο του ΔΟΥΚ τιμήθηκαν δύο Βολιώτες αθλητές των Special Olympics για τις διακρίσεις τους στους αγώνες που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο λόγος για τη Χρυσάνθη Βασιλείου και το Δημήτρη Ταμπαξή, οι οποίοι διακρίθηκαν στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Οι δύο αθλητές ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τους την επιτυχία, η οποία όπως ήταν λογικό, καλωσορίστηκε με πολύ θέρμη και από τα υπόλοιπα παιδιά της κοινότητας του ΔΟΥΚ. Η διάκρισή τους γίνεται ακόμα πιο σημαντική και αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στους αγώνες που συμμετείχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ειρήνης και Φιλίας, έλαβαν μέρος συνολικά 1.600 παιδιά από όλη τη χώρα.
Η Χρυσάνθη Βασιλείου πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με πολύ καλή επίδοση, ενώ ο έτερος διακριθείς, Δημήτρης Ταμπαξής, στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Αυτές οι επιτυχίες αποτελούν αναμφίβολα πολύ σημαντική διάκριση γι’ αυτά τα παιδιά και τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν την πολύ σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν μέσα από τις τάξεις της κοινότητας του ΔΟΥΚ. Βέβαια τέτοιου είδους επιτυχίες δίνουν κουράγιο και στους υπεύθυνους του ΔΟΥΚ που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της «φροντίδας» και της ενσωμάτωσης αυτών των ατόμων στα κοινωνικά δρώμενα. Όπως δήλωσε και η πρόεδρος του ΔΟΥΚ κ. Ντίνα Παπαστεφάνου «η επιτυχία του Δημήτρη και της Χρυσάνθης είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς. Δίνει κουράγιο σε όλους όσους προσπαθούν και δουλεύουν καθημερινά για να συνεχίσει ο ΔΟΥΚ το έργο του».
Οι πρωταγωνιστές και βραβευθέντες αθλητές με τη σειρά τους δήλωσαν πολύ χαρούμενοι για τις επιτυχίες τους στους αγώνες, ωστόσο δε φάνηκαν και πολύ εξοικειωμένοι με τις κάμερες καθώς ήταν αρκετά ντροπαλοί. Πάντως κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων στην αίθουσα διεξαγωγής της εκδήλωσης, τα υπόλοιπα παιδιά, φίλοι των αθλητών και μέλη των ομάδων δραστηριοτήτων του ΔΟΥΚ, τους αποθέωσαν και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Μετά τις βραβεύσεις, ακολούθησε εορταστική εκδήλωση με μουσική και μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου