ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ανεπανάληπτος ο κόσμος της Νίκης»

ανεπανάληπτος-ο-κόσμος-της-νίκης-430958

 Ο ένας βρέθηκε να αγωνίζεται στον Ασπρόπυργο, ο άλλος στην Καλαμάτα με τα χρώματα του τοπικού Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Τάσο Χουστουλάκη και το Βολιώτη Κώστα Λιάρο, δύο παίκτες οι οποίοι πέρασαν από την ομάδα της Νίκης, την αγάπησαν και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτή. Σε μια απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι δύο ταλαντούχοι μέσοι που βρεθήκαν αυτές τις μέρες στο Βόλο μιλούν για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Ν. Ιωνίας αλλά και για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
 
-Τάσο, φέτος αγωνίστηκες στον Ασπρόπυργο. Πώς ήταν για σένα η φετινή χρονιά;
 
Η ομάδα πήγαινε για άνοδο αλλά δεν τα καταφέραμε. Πήγαμε πολύ καλά στο Κύπελλο, αλλά αποκλειστήκαμε φυσιολογικά από τον Άρη Θεσσαλονίκης, αν και τον κοντράραμε στα ίσα. Από κει και πέρα, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, άρχισαν τα προβλήματα στην ομάδα, με απολύσεις προπονητών και όλα τα σχετικά με αποτέλεσμα να βγούμε εκτός στόχων, αν και είχαμε πολύ καλούς παίκτες.
 
-Ήταν δηλαδή μια επιτυχημένη χρονιά για σένα και την ομάδα;
 
Μέχρι ένα σημείο ήταν πετυχημένη. Μετά την πολύ αξιόλογη πορεία μας στο Κύπελλο δεν νομίζω να πετύχαμε κάτι ιδιαίτερο.
 
-Οι σκέψεις σου από εδώ και στο εξής; Θα μείνεις στον Ασπρόπυργο;
 
Θα περιμένω να δω. Έχω στα χέρια μου πρόταση ανανέωσης από την ομάδα μου, ωστόσο δεν είναι τίποτα βέβαιο. Θα ήθελα να δοκιμάσω και την τύχη μου σε υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ πως μπορώ να καταφέρω.
 
-Το κεφάλαιο Νίκη Βόλου έχει κλείσει οριστικά για σένα; Πώς θα έβλεπες μια πιθανή πρόταση συνεργασίας;
 
Χρωστάω πάρα πολλά στη Νίκη. Αν δεν αγωνιζόμουνα σε αυτή την ομάδα δε θα με ήξερε κανένας. Μπορεί οι συνθήκες που συνάντησα όταν ήρθα από τον Αρη Πετρούπολης να μην ήταν οι καλύτερες δυνατές, μπορεί να «πεινάσαμε» που λέει ο λόγος, αλλά η Νίκη δεν παύει για μένα να είναι η ωραιότερη ποδοσφαιρική εμπειρία. Άλλωστε ο κύριος λόγος που έφυγα ήταν για προσωπικά ζητήματα. Ναι δε θα είχα πρόβλημα να επιστρέψω.
 
 
-Για τον κόσμο της ομάδας, που έχει τραβήξει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, τι έχεις να πεις;
 
Ο κόσμος της Νίκης είναι καταπληκτικός. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα αυτό που ζούσα στη Ν. Ιωνία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι χάναμε και δεν παίζαμε καλά. Ο κόσμος τότε γύρισε την πλάτη στο γήπεδο διαμαρτυρόμενος για την απόδοσή μας, αλλά φώναζε συνθήματα για την ομάδα χωρίς να βλέπει το παιχνίδι.
 
-Κώστα, εσύ σε αντίθεση με τον Τάσο ήσουν και φέτος στη Νίκη μέχρι το Γενάρη. Τι μπορείς να προσθέσεις για τη φετινή εικόνα της ομάδας;
 
Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους στο σύλλογο. Δε ξέρω τι φταίει αλλά όλα ξεκινάνε από τη διοικητική αστάθεια. Είναι σαν να την έχει καταραστεί κάποιος αυτή την ομάδα.
 
-Επειδή ήσουν ενεργός μέλος του φετινού ρόστερ, θεωρείς ότι το πρόβλημα ήταν αγωνιστικό ή διοικητικό; Με άλλα λόγια το ρόστερ ήταν επαρκές για τις απαιτήσεις της κατηγορίας;
 
Πιστεύω πως το πρόβλημα ήταν καθαρά διοικητικό. Όταν ο παίκτης είναι απλήρωτος και δεν έχει κάποιον να τον στηρίξει και να τον βοηθήσει είναι λογικό να μη μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει στην ομάδα. Αν δεν υπήρχαν εκκρεμότητες, πιστεύω πως η ομάδα θα πήγαινε πολύ καλύτερα με τους παίκτες που διέθετε. Οι παίκτες δεν είναι αχάριστοι. Αν τους βοηθάς ως διοίκηση, βοηθάνε κι αυτοί την ομάδα.
 
-Στον Ολυμπιακό Καλαμάτας πώς κατέληξες; Ήταν επιλογή ανάγκης;
 
Ουσιαστικά έφυγα από το Βόλο και πήγα εκεί για να μην μείνω χωρίς ομάδα για έξι μήνες. Τώρα είμαι ελεύθερος και ψάχνω για μια αξιόλογη πρόταση.
 
-Σου έμεινε κάτι από την θητεία σου εκεί;
 
Αυτό που θα κρατήσω είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο. Ακόμα και αγώνες Β’ τοπικής κατηγορίας τους έδειχνε η τηλεόραση.
 
-Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς πώς είναι για τον Κώστα Λιάρο;
 
Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές μπορώ να πω πως ήταν μια κακή χρονιά για μένα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα κρατήσω κάτι ιδιαίτερο από φέτος. Η μόνη στιγμή που μπορώ να κρατήσω, η οποία ωστόσο ήταν αρνητική, ήταν η «υποδοχή» που μας επεφύλαξαν οι οπαδοί της Νίκης μετά την ήττα από τον Βισαλτιακό στη Νιγρίτα. Ήταν πραγματικά κάτι πολύ ακραίο, ωστόσο κι ο κόσμος έχει τα δίκια του να φωνάζει. Δεν αξίζει στη Νίκη Βόλου αυτό το τέλμα.
 
Σε ερώτηση σχετικά το μέλλον της Νίκης οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές παρά τα προβλήματα που υπάρχουν φάνηκαν αισιόδοξοι:
 
Τάσος Χουστουλάκης: Όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος, η Νίκη δε χάνεται. Κάποια στιγμή θα κάνει το «μπαμ». Δε ξέρω πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει.
 
Κώστας Λιάρος: Συμφωνώ με τον Τάσο. Ο κόσμος είναι που κρατάει την ομάδα. Απλά πρέπει κάποιος να εκτιμήσει την προσφορά του και επιτέλους να του χαρίσει τις χαρές που λαχταρά. Μόνο ο κόσμος στηρίζει πραγματικά.
 
Τέλος, για την Εθνική Ελλάδας ενόψει και του Μουντιάλ που πλησιάζει, οι δύο πρώην «κυανόλευκοι» τόνισαν:
 
Κώστας Λιάρος: Και μόνο που οι παίκτες της Εθνικής θα συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση θα αισθάνονται δέος. Δε μπορώ να προβλέψω κάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί και να κάνουμε κάτι καλό.
 
Τάσος Χουστουλάκης: Εγώ αυτό που θέλω είναι η Εθνική να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ. Όλα τα άλλα έρχονται στην πορεία. Ας μην ξεχνάμε πως μια φορά πήγαμε Μουντιάλ και όχι απλά δε σκοράραμε, αλλά διασυρθήκαμε κιόλας.      

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου