ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

«Γλυκοκοιτάζει» και Ρομέρο!!!

Και το όνομα ενός πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού φάνηκε να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αργεντινή, που γράφτηκαν εξετάζεται η περίπτωση του Σεμπάστιαν Αριέλ Ρομέρο.

Ο Σεμπάστιαν Ρομέρο το σίγουρο είναι πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για τον 32χρονο πλέον μεσοεπιθετικό, που αγωνίστηκε για μία διετία στον Παναθηναϊκό, προτού μετακομίσει στη Χιμνάσια λα Πλάτα.
Ο Σεμπαστιάν Αριέλ Ρομέρο είναι Αργεντινός ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στην Χιμνάσια Λα Πλάτα. Έχει ύψος 1,73 και αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού μέσου.
Ο Ρόμέρο ή Τσιρόλα,όπως είναι το προσωνύμιό του, γεννήθηκε στη Μπερίσο του Μπουένος Άιρες στις 27 Απριλίου 1978. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Χιμνάσια Λα Πλάτα και το 1999 μεταγράφηκε στην ισπανική Ρεάλ Μπέτις. Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Τουλούζ και την Κόρντομπα για να επιστρέψει το 2002 στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ρασίνγκ Κλουμπ. Οι εμφανίσεις του με την Ρασίνγκ προξένησαν το ενδιαφέρον του ΠΑΟ, ο οποίος τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2006.
Στην Ελλάδα έμεινε 2 σεζόν χωρίς όμως να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των πρασίνων με αποτέλεσμα να επιστρέψει το 2008 στο αργεντίνικο πρωτάθλημα και στην πρώτη του ομάδα, την Χιμνάσια Λα Πλάτα .Στη Χιμνάσια, έχει παίξει τόσο ως ο περιφερειακός επιθετικός όσο και ως δεξί χαφ εξτρέμ, αλλά και επιτελικός μέσος.
Το 1997 ως μέλος της Εθνικής Νέων της Αργεντινής, πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων που διεξήχθη στη Μαλαισία ενώ το 2005 είχε μια συμμετοχή με την Εθνική Αργεντινής.
 
 
 
 
 
 
Το έστησαν στον τοίχο και το πυροβόλησαν εξ επαφής. Το ελληνικό μπάσκετ δεν ζει πλέον. Το άθλημα που μας έκανε υπερήφανους σε εθνικό επίπεδο όσο κανένα άλλο, πλέον μπορεί παρά να ζει μόνο στις αναμνήσεις μας… Γιατί αυτό που είδαμε όλοι την Κυριακή το βράδυ δεν ήταν μπάσκετ.
 
 
Τελικά η αμφισβήτηση της δικαιοσύνης υπάρχει παντού. Οι Ελληνες δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, αντιμετωπίζουμε με καχυποψία το καθετί και το αποτέλεσμα είναι τρωγόμαστε μεταξύ μας. Στον Ολυμπιακό οι φίλαθλοι θεωρούν ότι αδικήθηκε η ομάδα τους στον τρίτο τελικό. Όπως και η ΚΑΕ άλλωστε, που αν δεν είχε βγάλει την ανακοίνωση κατά των διαιτητών, τότε ίσως να μην είχαν γίνει όλα αυτά τα έκτροπα. Οπως και οι εφημερίδες προσκείμενες στην Πειραιώτικη ομάδα προκαλούσαν με τα πρωτοσέλιδα τους. Εκεί πρέπει να επεμβαίνει εισαγγελέας. Δεν μπορεί να μετατρέπουμε έναν αγώνα μπάσκετ σε μάχη πολέμου.
Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται στο γήπεδο. Οπως και κανείς πλέον δεν πιστεύει στην διαφάνεια στην Ελλάδα. Το φαινόμενο ξεκινάει από την πολιτική και είναι γενικό. Τίποτα τελικά δεν θα μείνει όρθιο σε αυτή την χώρα;
Ο Ολυμπιακός ζήτησε ξένους διαιτητές! Δηλαδή εμείς οι Ελληνες μόνοι μας δεν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας ούτε στο μπάσκετ. Τότε καλά κάνουν και οι Ευρωπαίοι «προστάτες» μας και μας κάνουν ό,τι θέλουν και έχουν ανέβει στο σβέρκο μας για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα όπως αυτό της οικονομίας.
Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο; Και βέβαια και έχει. Γιατί και τα δυο έχουν έναν κοινό πυρήνα. Τη λανθασμένη ελληνική νοοτροπία, του ότι πρέπει να «κλέψεις» γιατί με την αξία σου δεν γίνεται να δεις προκοπή. Γιατί πολύ απλά οι «αξίες» δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα.
Το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι σίγουρα πολύ υψηλό. Οταν οι ομάδες μας δίνουν κάθε χρόνο το παρών στο final 4 της Ευρωλίγκας, όταν η εθνική μας ομάδα έχει βρεθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όταν θεωρούμαστε από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου, δείχνει ότι όλα αυτά χτίστηκαν με πολύ ιδρώτα, με πολύ αγάπη και κάποιοι άνθρωποι φρόντισαν για να στηθεί όλη αυτή η αυτοκρατορία.
Ομως δυστυχώς οι φίλαθλοι που βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο ΣΕΦ μπόρεσαν να τα γκρεμίσουν όλα μόνο σε μερικές ώρες. Οι κάφροι των γηπέδων έκαναν το θαύμα τους. Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής με τον αγώνα να διακόπτεται υπέρ του ένα λεπτό πριν το τέλος. Τι να πανηγυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι; Για ποιο πράγμα να χαρούν; Θα μπορούσαν να είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής… Είμαστε αλήθεια οι απόγονοι όλων αυτών που μεταλαμπάδευσαν το φως του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο; Ποιος να το πιστέψει αυτό;
 
 
 
 
 
 
 
Μήνυμα στον κόσμο   
Παρέμβαση ήθελε να κάνει χθες κάποιος από τους φιλάθλους και ο Αχιλλέας Μπέος δεν του το επέτρεψε. Η συνέντευξη είναι μόνο για τους δημοσιογράφους είπε… Εστειλε το μήνυμα του όμως στον κόσμο: «Δεν διακινδυνεύω την ομάδα αυτή, ούτε την ύπαρξή μου σε αυτή την κατηγορία. Η ομάδα αυτή θα παίξει τέτοιο ποδόσφαιρο, που όλη η Ελλάδα χρόνια δεν θα έχει δει. Οπου και να παίξουμε, είτε στον Βόλο ούτε αλλού».
 
Δεν την ξέχασε
Ο Αχιλλέας Μπέος δεν ξέχασε να αναφέρει τη Νίκη και στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου. «Εμείς πληρώναμε την σύμβαση για το Πανθεσσαλικό. Ερχεται λοιπόν κάποιος από εκεί μέσα καλός άνθρωπος και μου λέει: είσαι μ… οι άλλοι δεν πληρώνουν… Πλήρωσα 17.000 και μου στέλνει μια αγωγή Ολυμπιακά ακίνητα και η όλη υπόθεση είναι εν εξελίξει… Η Νίκη πληρώνει με φιλάκια κάθε φορά του Καϊμακάμη και του Γιδόπουλου. Τα γραφεία τους τα έχουν στο Πανθεσσαλικό, το θεωρούν ιδιοκτησία τους. Σε λίγο μανταλάκια θα βάζουν και θα κρεμάνε τα ρούχα τους».
 
Δεν κάνει πίσω
Μόλις πληροφορήθηκε ο Στράτος Γιδόπουλος ότι ο Αχιλλέας Μπέος πάλι μίλησε για τη Νίκη και κατηγόρησε ότι δεν πληρώνει στο Πανθεσσαλικό, διέρρεε στο περιβάλλον του ότι δεν θα κάνει πίσω στην μήνυση που είναι να εκδικαστεί στις 26 Ιουλίου στην μεταξύ τους δικαστική διαμάχη. Μάλιστα έλεγε παντού. «Γιατί μήπως ο Μπέος έχει πληρώσει ευρώ στο ΕΑΚ για την χρήση του και λέει για τη Νίκη; Ας μας δείξει τις αποδείξεις. Εμείς τουλάχιστον έχουμε αποδείξεις ότι πληρώναμε στο Πανθεσσαλικό».
 
Πήρα χάπι για να μη βρίσω
«Πήρα χάπι για να μη βρίσω», ήταν η ατάκα του Αχιλλέα Μπέου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν έλεγε ότι η Δημοτική αρχή κοροϊδεύει για τα έργα και δεν θέλει τον ίδιο και τους συνεργάτες του στον Βόλο. Κάποια λίγα γαλλικά του ξέφυγαν όμως… Μάλλον δεν έπιασε το χάπι.  
 
DVD της φιέστας
Προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε όλους όσοι παραβρεθούν στην πρώτη επίσημη του Ολυμπιακού στις 28 του μηνός θα είναι το DVD της φιέστας της ανόδου για τους φιλάθλους. Η ΠΑΕ ήδη το ετοιμάζει για να το κάνει δώρο στους οπαδούς της ομάδας, ώστε να θυμούνται την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί δεν γίνεται ΚΑΙ ο κ. Κουτρούμπας δημοσιογράφος, αφού δεν τον καλύπτουν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των δημοσιογράφων; Αλλωστε τόσοι έχουν γίνει…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου