ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναζητούνται λύσεις για τη θέση του Μόρα

αναζητούνται-λύσεις-για-τη-θέση-του-μό-505546

Αγώνα δρόμου κάνει ο Βαγγέλης Μόρας για να προλάβει τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο τη Νότιο Κορέα. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, το ξέρω, αλλά θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο. Θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή και πιστεύω στο θαύμα», είπε ο στόπερ της Μπολόνια κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το Ντέρμπαν. Μάλιστα, ο διεθνής παίκτης έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης μέσα στο αεροπλάνο!
Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, τόνισε πως ο Μόρας «δίνει µάχη µε τον χρόνο για να προλάβει το µατς του Σαββάτου» και ότι «το ιατρικό επιτελείο της οµάδας έχει πέσει επάνω του για να είναι έτοιµος στην πρεµιέρα». Οµως, οι πληροφορίες από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής αναφέρουν πως οι περισσότερες πιθανότητες γέρνουν προς την πλευρά του να µην αγωνιστεί.
Κάτω από το πρίσµα αυτό λοιπόν, ο οµοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ αναγκάζεται να επαναπροσδιορίσει τα πλάνα του, δεδοµένου ότι τον Βαγγέλη Μόρα τον προόριζε για το βασικό σχήµα. Το ύψος του διεθνή αµυντικού, η καλή τεχνική του κατάρτιση, η δυνατότητα να κατεβάζει την µπάλα και να µοιράζει καλές πάσες, είναι τα στοιχεία εκείνα που έχει ξεχωρίσει στον Βαγγέλη Μόρα ο Οτο Ρεχάγκελ και τον θεωρεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της οµάδας.
Τι θα γίνει αν δεν αγωνιστεί και είναι το πιο πιθανό σενάριο…Υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που µπορούν να καλύψουν το κενό του, δεδοµένου ότι ο Σωτήρης Κυργιάκος θεωρείται και αυτός βασικός. Οι τρεις είναι οι Αβραάµ Παπαδόπουλος (αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα µε την Παραγουάη), Λουκάς Βύντρα (τον έβαλε στο κέντρο της άµυνας αντί του Κυργιάκου µε την Παραγουάη ) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε σε κανένα φιλικό. Και αυτό γιατί σύµφωνα µε τις πληροφορίες ήταν ένας από τους δύο – τρεις διεθνείς των οποίων οι εργοµετρικές εξετάσεις έδειξαν πως είναι κουρασµένος από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις του µε την Τζένοα στο Καµπιονάτο. Ενας λοιπόν από αυτούς τους τρεις θα αντικαταστήσει τον Μόρα. Δεν θα είναι έκπληξη αν ο Ρεχάγκελ επιλέξει τελικά σύστηµα µε τρεις παίκτες στο κέντρο της άµυνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου