ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ηρθε η ώρα μας να πάρουμε το Μουντιάλ»

ηρθε-η-ώρα-μας-να-πάρουμε-το-μουντιάλ-505559

Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι 30χρονος μέσος Στίβεν Τζέραρντ που ονειρεύεται να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αγγλίας στη Νότιο Αφρική, ενώ παράλληλα εμφανίζεται «πολύ ζεστός» (όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα «Marca») στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο 30χρονος αρχηγός της Λίβερπουλ είναι ο πρώτος στόχος του Ζοζέ Μουρίνιο για τη μεσαία γραμμή των Μαδριλένων, αφού ο Ιταλός διεθνής μέσος Ντανιέλε Ντε Ρόσι δεν φαίνεται διατεθειμένος να φύγει από τη Ρόμα.
Αντίθετα ο Τζέραρντ θέλει να φύγει από τη Λίβερπουλ. Οι «Κόκκινοι» έχουν μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και είναι ολοφάνερο ότι κατεβαίνουν επίπεδο. Ο σύλλογος δεν διαθέτει στον προπονητή Ράφα Μπενίτεθ ούτε καν τα 18 – 20 εκατομμύρια ευρώ που ζητεί για μεταγραφική ενίσχυση, τη στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη βγει «στο σφυρί», οι Γιόσι Μπεναγιούν, Αλμπερτ Ριέρα και Ράιαν Μπάμπελ. Ο Μπενίτεθ είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, θέλει να φύγει, πολλοί ισχυρίζονται ότι έχει αρχίσει ήδη να συζητά πρόταση της Ιντερ και αναμένονται εξελίξεις στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, η αποχώρηση του Τζέραρντ από το «Ανφιλντ» φαντάζει βέβαιη.
Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει ότι αυτή την περίοδο τον απασχολεί μόνον η εθνική Αγγλίας: «Εάν θέλω να κατακτήσω Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να το κάνω τώρα. Μπορεί να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, αλλά είμαι 30 χρονών και δεν ξέρω αν θα έχω τη δυνατότητα ν’ αγωνιστώ και σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχουμε πολύ καλή ομάδα, διαθέτουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα μας!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου