ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Ξεχάστε το ΕΑΚ, προσπαθούμε για Πανθεσσαλικό”

ξεχάστε-το-εακ-προσπαθούμε-για-πανθ-426462

“Ξεχάστε το ΕΑΚ, γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν -όπως έλεγαν-, να παίξουμε εκεί… η προσπάθειά μας γίνεται να ενεργοποιήσουμε την εναλλακτική λύση του Πανθεσσαλικού Σταδίου… ώστε να μη φύγει η ομάδα από το Βόλο” τόνισε χθες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αχιλλέας Μπέος, αφήνοντας αιχμές για την καθυστέρηση των έργων στη Δημοτική Αρχή, ενώ για δεύτερη φορά μετά την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα τόνισε πως “θέτει προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Ολυμπιακού”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό προέρχεται από το γεγονός πως “η πόλη δεν είναι δίπλα στην ομάδα”…
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πρόβλημα με το ΕΑΚ που έγινε παρουσία φιλάθλων στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Φόρουμ ο Αχιλλέας Μπέος έδειξε απογοητευμένος από τη στάση των τοπικών παραγόντων, αν και τόνισε ότι στόχος του δεν είναι η αντιπαράθεση μαζί τους αλλά το καλύτερο για την ομάδα … για την οποία υπογράμμισε πως παρά το πωλητήριο δεν θα δίναμε τον Ολυμπιακό στον πρώτο τυχαίο, ενώ στο τέλος δίνοντας τον τόνο της αισιοδοξίας στον κόσμο διαβεβαίωσε τους φιλάθλους ότι “η ομάδα, όπου και να παίζει, θα αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, θα τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία και δεν θα έχει πρόβλημα».

Στην αρχή της χθεσινής συνέντευξης αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Γιώργος Τόρης, ο οποίος έδωσε το στίγμα της στασιμότητας στα περί έργων του ΕΑΚ και μεταξύ των άλλων είπε: «Η ομάδα, σωστά οργανωμένη, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να παίξει στη Σούπερ Λιγκ και το μόνο που της λείπει είναι το γήπεδο. Αφού στις 4 Μαρτίου έγινε ο πρώτος έλεγχος από την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ στο ΕΑΚ και η απόφαση ήταν ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές για αγώνες Σούπερ Λιγκ, στις 30 Μαΐου ξαναήρθαν για τη 2η επιθεώρηση και στο έγγραφό τους αναφέρουν ότι «με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε τίποτα».
Αναγκαστήκαμε και δηλώσαμε ως έδρα τη Λιβαδειά και το Χαριλάου για να πάρουμε την άδεια. Δεν έχουμε τίποτα με τη Δημοτική Αρχή, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το ΕΑΚ. Η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ είναι να δοθούν τα χρήματα πίσω σε όσους θα πάρουν εισιτήρια διαρκείας, εάν δεν παίξουμε στο Βόλο. Λάβαμε επιστολή από το Δήμαρχο ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες στο ΕΑΚ. Όσες είδατε εσείς, είδαμε και εμείς, απολύτως τίποτα δεν έγινε» τόνισε ο Γ. Τόρης.

Στη συνέχεια μίλησε ο μεγαλομέτοχος κ. Μπέος, ο οποίος τόνισε: «Δεν θέλω να κάνω επίθεση στο Δήμο Βόλου, αλλά είμαι σε δύσκολη θέση να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Τονίζω ξανά ότι δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση. Η ομάδα ανθρώπων που εκπροσωπώ και κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιχειρηματία θέλει να αναλάβει, η ΠΑΕ είναι προς πώληση. Αυτό προέρχεται από το γεγονός πως η πόλη δεν είναι δίπλα στην ομάδα, αφού έχουν προσωπικό πρόβλημα με μένα και με τους συνεργάτες μου, αφού τους χαλάσαμε τα σχέδιά τους. Αυτοί είχαν τον Ολυμπιακό μέσα στη λάσπη για να τον χρησιμοποιούν ως μαγαζάκι τους. Ασφαλώς δεν θα δώσουμε τον Ολυμπιακό στον πρώτο τυχαίο. Πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Μέχρι να γίνει αυτό εμείς θα προστατέψουμε την ομάδα με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε τον προγραμματισμό. Η Δημοτική Αρχή είχε τη δυνατότητα εδώ και πολλούς μήνες να κινήσει τις διαδικασίες. Είναι ορατός ο κίνδυνος η αγαπημένη ομάδα της πόλης να μην παίξει στην πόλη του Βόλου. Και αυτό δεν είναι μέτρο πίεσης για να βγουν οι φίλαθλοι στους δρόμους και να φωνάζουν. Δεν θέλουμε να κάνουν τίποτα. Ούτε να κλείσουν τα Τέμπη ούτε να καίνε λάστιχα στην Εθνική Οδό…
Δεν ζητήσαμε τίποτα για μας από το Δήμο, αλλά αντιθέτως δώσαμε πολλά και το κυριότερο δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Το ΕΑΚ Βόλου είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που δεν το κατάλαβαν νωρίς, δεν ήθελαν, δεν τους ενδιέφερε. Είναι ορατός ο κίνδυνος ο Ολυμπιακός Βόλου να μην αγωνιστεί στην πόλη του κι αυτό δεν είναι μέτρο πίεσης, είναι η αλήθεια. Δεν χρειάζονται από τον κόσμο ακραίες καταστάσεις και βία. Θα περιμένουμε μέχρι την κλήρωση που θα είναι σε 20-25 ημέρες για να δηλώσουμε την πραγματική μας έδρα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΕΑΚ και τις εναλλακτικές προτάσεις: «Αν τα έργα στο ΕΑΚ τα έχουν έτοιμα το Σεπτέμβριο, θα τους δώσω εγώ τα χρήματα. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ευχαριστώ τον κ. Καρτάλη, την κ. Ζήση και τον κ. Νάκο που ενδιαφέρθηκαν για το Πανθεσσαλικό. Το Στάδιο αυτό ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ο νέος πρόεδρος των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Παναγιώτου και οι πολιτικοί των κομμάτων πρέπει να τοποθετηθούν όπως θεωρούν σωστά, ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει, αν όχι στο σπίτι του, σε ένα γήπεδο στην πόλη. Συζητάμε την εναλλακτική λύση του Πανθεσσαλικού με προϋποθέσεις κι όρους που θα συμφέρουν την ομάδα. Το ΕΑΚ είναι τελειωμένο, με το σκέφτεστε. Περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιουνίου τη σύμβαση από τα Ολυμπιακά Ακίνητα για να την διαπραγματευτούμε».
Ο κ. Μπέος αποκάλυψε επίσης ότι η ΠΑΕ είναι σε δικαστική διαμάχη με τα Ο.Α. γιατί δεν πλήρωσε τις περσινές της υποχρεώσεις όταν χρησιμοποιούσε το Πανθεσσαλικό. Η χαρακτηριστική του ατάκα ήταν «εμείς ξεκινήσαμε να πληρώνουμε, ενώ η Νίκη πληρώνει με φιλάκια το Στάδιο και έχει και τα γραφεία της εκεί».
Ακόμη τόνισε ότι «θα πέσουμε με τα μούτρα στο Πανθεσσαλικό ώστε να παίξουμε στην πόλη, θα βάλουμε νερό στο κρασί μας για να βρούμε τρόπο να χρησιμοποιήσουμε αυτό το Στάδιο, γιατί εάν δεν γίνει αυτό, θα είναι καταστροφή για τον Ολυμπιακό Βόλου και την πόλη». Τέλος, διαβεβαίωσε τους φιλάθλους ότι η ομάδα είτε παίζει εντός είτε εκτός θα αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, θα τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία και δεν θα έχει πρόβλημα», κλείνοντας με τη φράση πως «είναι λυπηρό ο Βόλος να διώξει τον Ολυμπιακό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου