ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ν. Αφρική, ερχόμαστε…

ν-αφρική-ερχόμαστε-504716

Tο ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε η αποστολή της Εθνικής ομάδας, που πέταξε χθες το βράδυ με προορισμό το Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής. Εκεί θα στηθεί, για σχεδόν τρεις εβδομάδες, το αρχηγείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία εν όψει των τριών αγώνων του στο Παγκόσμιου Κύπελλο.
Πρώτος αγώνας, στον οποίο έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους το τεχνικό επιτελείο και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, είναι αυτός κόντρα στη Νότιο Κορέα που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου (2.30 μ.μ.) στο Πορτ Ελίζαμπεθ.
Την Πέμπτη, υπό το βλέμμα του Οτο Ρεχάγκελ και του συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη, οι Ασιάτες δυσκόλεψαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία σε τεστ προετοιμασίας που έγινε στην Αυστρία.
Με τον Σάκη Πρίττα και τον Στέλιο Μαλεζά να αποτελούν τις εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, ταξίδεψε για το Ντέρμπαν η αποστολή της Εθνικής. Ο Οτο Ρεχάγκελ αφού τσέκαρε τους παίκτες του στην προετοιμασία της Ελβετίας και τα φιλικά ματς, δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις (αποκλείσθηκαν οι Τζαβέλλας, Μάκος).
Η τριάδα των γκολκίπερ, Τζόρβας, Χαλκιάς, Σηφάκης, είναι η καλύτερη δυνατή χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η θέση του βασικού. Με τους δύο πρώτους να θεωρούνται τα φαβορί. Στα πλάγια της άμυνας, οι Βύντρα (δεξιά) και Τοροσίδης (αριστερά) συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, με τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο να αποτελούν back up.
Στο κέντρο της άμυνας, σε σύστημα με δύο παίκτες, οι Μόρας και Κυργιάκος είναι το επικρατέστερο δίδυμο με παρτενέρ τον Παπασταθόπουλο αν επιλέξει σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαλεζάς είναι οι εναλλακτικές λύσεις στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή.
Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη μεσαία γραμμή. Με τους Κατσουράνη, Τζιόλη και Καραγκούνη λογικά να ξεκινούν τα ματς και τους Πατσατζόγλου, Νίνη και Πρίττα να αποτελούν εναλλακτικές επιλογές. Τέλος στην επίθεση, σε σύστημα με τρεις κυνηγούς επικρατέστεροι είναι οι Σαλπιγγίδης, Γκέκας και Σαμαράς, με πρώτες εναλλακτικές επιλογές τους Χαριστέα και Παντελή Καπετάνο.
Tο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως λένε όλα τα μέλη του τις τελευταίες ημέρες, θα παραταχθεί στο Mουντιάλ για να… χαρεί το παιχνίδι. Για να διασκεδάσει. Kαι μάλλον αυτό είναι το σωστό. Γιατί αν το επιτύχει θα έχει κάνει το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα.
Για την υπ’ αριθμόν δύο επιτυχία: Tη διάκριση στα γήπεδα της N. Aφρικής, που αρχικώς «μεταφράζεται» σε μια ενδεχόμενη πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Kυπέλλου.

Tο τσάρτερ με την Ελληνική αποστολή θα φτάσει στις 8 σήμερα το πρωί στη Nότιο Aφρική και ο καιρός που θα συναντήσουν τα μέλη της θα είναι… ελληνικός. H θερμοκρασία αυτή την εποχή στο μέρος που θα καταλύσει η εθνική μας ομάδα κυμαίνεται μεταξύ 20-23 βαθμών Kελσίου…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου