ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πιλάβιος «προειδοποιεί» τη Superleague

ο-πιλάβιος-προειδοποιεί-τη-superleague-504764

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που έγινε χθες στην Αθήνα, οι 57 Ενώσεις ενέκριναν, ομόφωνα, τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, ωστόσο τα σημαντικά και ενδιαφέροντα ήρθαν από τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τις τοποθετήσεις του για τον ρόλο της Superleague και την Ενωσης Β’-Γ’ Εθνικής αλλά και το ποια ομάδα θα πάρει τη θέση του Ηρακλή, σε περίπτωση που αυτός οριστικά δεν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.
«Αφού ο ΚΑΠ είναι σαφέστατος δεν κατάλαβα. Να μας πει η Λίγκα δύο κουβέντες.. Δεν θα κάνουμε ερμηνεία του ΚΑΠ εδώ. Να μας πει η Λίγκα ποια είναι αυτή η περίφημη απόφαση που έχουμε διαβάσει μόνο στις εφημερίδες…», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ για το θέμα του Ηρακλή, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Ωστόσο άφησε ανοικτό το «παράθυρο» να είναι ο Λεβαδειακός αυτός που θα μείνει στην κατηγορία και δεν θα ανέβει ομάδα από τη Β’ Εθνική.
Ωστόσο, φάνηκε προβληματισμένος από τη λειτουργία της, όπως και αυτή της Ένωσης Β-Γ Εθνικής: «Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι πολύ με την ύπαρξη της Superleague και της Ένωσης Β-Γ Εθνικής. Θα συγκαλέσω το διοικητικό συμβούλιο και θα συζητήσουμε. Πρόκειται για Ενώσεις-μέλη μας που κάνουν πράγματα, τα οποία δεν μας βρίσκουν σύμφωνους».
Ένταση δημιουργήθηκε στην ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζόρτζογλου σχετικά με τα ύποπτα ματς της UEFA, ενώ αναφερόμενος στο Βόλο πήρε απάντηση από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσο Μπατζιάκα, τον κ. Πιλάβιο, αλλά και τον κ. Καλογιάννη
Στη δευτερολογία του ο Σοφοκλής Πιλάβιος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις: «Η απόφαση να μην πάνε τα ύποπτα παιχνίδια στην Πειθαρχική της ΕΠΟ, είναι επειδή αν πάνε ουσιαστικά συγκαλύπτονται. Οι φάκελοι περιέχουν γραφικά και στατιστικά. Η Πειθαρχική δεν θα έβγαζε καμία άκρη. Η απόφαση να γίνει το ματς με τον Εθνικό στο Βόλο, ούτε εμένα μου άρεσε. Ωστόσο, δεν είδα κάποιον να την προσβάλει.
Για την αδειοδότηση κάθε ομάδας υπογράφει ρήτρα εχεμύθειας. Αν κάποια ομάδα παραιτηθεί από τη ρήτρα, ευχαρίστως να βγάλουμε τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Όσον αφορά το ποιος παίρνει τη θέση του Ηρακλή αν δεν πάρει την άδεια, εγώ το μόνο που ξέρω είναι μια υποτιθέμενη απόφαση της Λίγκας που έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Δεν είναι θέμα της Γενικής Συνέλευσης αυτό, ούτε μπορούμε να κάνουμε ερμηνεία του κανονισμού εδώ και τώρα».
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στα οικονομικά της Ομοσπονδίας, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια είχε θετικό ισολογισμό», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «οι σχέσεις της ΕΠΟ με την Πολιτεία, τέθηκαν σε πιο υγιείς βάσεις».
Επιπλέον, ψηφίστηκε ο νέος πειθαρχικός κώδικας που προβλέπει πρόστιμο μέχρι και 400.000 ευρώ στις ομάδες σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων αλλά και μηδενισμός ομάδας και αφαίρεση 3 βαθμών σε περίπτωση διακοπής του αγώνα σε τέτοια περίπτωση.
Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε ο κανονισμός διαιτησίας, καθώς η UEFA με εγκύκλιό της ζήτησε ορισμένα πράγματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν, αναφορικά με την ενεργή συμμετοχή του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας (θέση που έχει ο Κύρος Βασάρας) στην επιλογή των διαιτητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου