ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τα ηνία στον Ξηροφώτο και πάλι

τα-ηνία-στον-ξηροφώτο-και-πάλι-703014

Στον 40χρονο Βολιώτη τεχνικό Στέφανο Ξηροφώτο περνά και πάλι η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου μετά το διαζύγιο με τον Λεωνίδα Μπίλη και την ήττα από τον Ρήγα Φεραίο, με τον κ. Τζήμα να δηλώνει ωστόσο πως η απόφασή του είχε παρθεί πριν από δύο εβδομάδες. Μάλιστα ο Κατερινιώτης παράγοντας άφησε αιχμές κατά της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, ανοίγοντας την πόρτα της αποχώρησης για μέλη της.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος είχε κλείσει πέρυσι την αγωνιστική περίοδο με την ομάδα της Νίκης Βόλου, φεύγοντας από τον Πύρασο, βρισκόμενος σε δύο αγώνες στο τιμόνι των κυανόλευκων στους οποίους επιστρέφει και πάλι.

Ο φέρελπις προπονητής συμφώνησε χθες το μεσημέρι με τον Θανάση Τζήμα, ο οποίος επιβεβαίωσε τον «γάμο» σε τηλεοπτική του παρουσία. Από σήμερα το μεσημέρι ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων θα βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, πραγματοποιώντας και την πρώτη προπόνηση και στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινωθεί και το τεχνικό τιμ, που θα τον πλαισιώσει.

Ο 40χρονος Στέφανος Ξηροφώτος ανέλαβε την περίοδο 2014-15 την ομάδα του Πυράσου στη Γ’ Εθνική και κάθισε στον πάγκο της σε 49 αγώνες, μετρώντας 16 νίκες, 16 ισοπαλίες και 17 ήττες, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί σε ΑΕ Διμηνίου, Σαρακηνό, Ηρακλή και με την ομάδα της Νίκης Βόλου είχε μία ισοπαλία με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και μία ήττα από την Πύδνα Κίτρους, αλλά ο Λεωνίδας Μπίλης ήταν εκείνος που ανέλαβε για τρίτη φορά τα ηνία της ομάδας το φετινό καλοκαίρι και μετά από δύο νίκες και μία ήττα αποχωρεί, έστω κι αν ο ίδιος περίμενε να κάνει «ταμείο» στην 30η και τελευταία αγωνιστική.

Ενίσχυση μεσοεπιθετικά

Με την έλευση του νέου προπονητή η Νίκη Βόλου αναμένεται να ενισχυθεί, ενώ αξίζει να τονιστεί πως κανείς ποδοσφαιριστής από το υπάρχον ρόστερ δεν θα αποχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν στη λίστα δύο ποδοσφαιριστές από την ξένη αγορά και συγκεκριμένα από την Ουκρανία. Ο ένας αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και ο άλλος ως πλάγιος επιθετικός. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν σε σύλλογο της Α’ κατηγορίας στην Ουκρανία.

«Αναγκάζομαι ν’ αλλάξω προπονητή»

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στη «Θεσσαλία TV» ο πρόεδρος της Δ.Ε. Θανάσης Τζήμας, ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Λεωνίδα Μπίλη, κάνοντας γνωστό πως η απόφαση του είχε παρθεί πριν από δύο εβδομάδες, αφού υπήρξε ανάμειξή του στα διοικητικά της ομάδας.

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο κ. Τζήμας στην εκπομπή «Η ώρα της Μαγνησίας» του Σπύρου Μπαξεβάνου:

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Κατόπιν βαθιάς σκέψεως, αναγκάζομαι ν’ αλλάξω προπονητή, όχι για θέματα τεχνικά. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που είναι ταγμένος, να κάνει προπονητική, να κάνει παιδεία, να καταλαγιάζει το κύμα στ’ αποδυτήρια, αν υπάρχει, να αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ήττας και να μην επιρρίπτει ευθύνες στα παιδιά και να λέει για τη δεύτερη κίτρινη που πήρε ένας παίκτης. Αυτά ειπώθηκαν και με στεναχώρησαν πάρα πολύ.

Δεν είναι όμως η αλλαγή του προπονητή γι’ αυτά τα θέματα, αλλά γιατί έκανε το λάθος να ανακατευτεί σε διοικητικά θέματα. Δεν ξέρω αν το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο ή από αγάπη. Είναι τέτοιο το καθεστώς στη Δ.Ε. ποδοσφαίρου και του προέδρου, που είμαι ο μόνος που εκλέχτηκα με 114 ΝΑΙ, για να τη διαφυλάξω, να την πάω στην άλλη κατηγορία και να κάνω αυτά τα οποία υποσχέθηκα.

Δημιουργήθηκαν ανύπαρκτα θέματα. Κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν την παιδεία να καταλάβουν ότι εγώ προστατεύω τον Ερασιτέχνη, τα τιμολόγια προς τον Ερασιτέχνη, τα τιμολόγια προς το όνομα του κ. Τζήμα. Τα πάντα λειτουργούν διατραπεζικά, όταν και εφόσον πρέπει. Δε φτάνει μόνο να κοπεί ένα τιμολόγιο, αλλά να φέρει έπειτα και την ένδειξη εξοφλήθη. Αυτά τα διαδικαστικά θέματα τα έχουμε συζητήσει με τον κ. Φάτση και έχουμε διαφυλάξει τόσο πολύ τον Ερασιτέχνη.

Η Νίκη διαθέτει ένα ταμείο, το οποίο θα το διαχειριστούμε με συνέπεια, για να ολοκληρωθούν τα έργα, τα οποία, επειδή έτσι είναι ο νόμος, κόλλησαν σε ένα θέμα, που θα λυθεί και δε χρειάζεται να το σχολιάσω. Η εφορία, ακόμα κι αν καταβάλεις τη δόση σε ΙΚΑ και εφορία, μπορεί να σου μπλοκάρει τα χρήματα, αν περάσουν μέσω λογαριασμών. Είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είναι ένα ποσό που το πληρώνουμε για χρέη παλιά του Ερασιτέχνη.

Από την Τετάρτη θα βάλουμε μπρος με τους μηχανικούς να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο. Μαζί με την εταιρεία, που έχει κάνει την εισαγωγή, θα προσπαθήσουμε να βρούμε την οδό που θα απελευθερώσει όλο το εμπόρευμα. Και να μην υπάρχει λύση σ’ αυτό, θα πληρωθεί εφάπαξ όλο το ποσό του Ερασιτέχνη και θα ολοκληρώσουμε το έργο με 15-20 ημέρες καθυστέρηση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για τον Ξηροφώτο: «Ο κ. Ξηροφώτος θα είναι ο νέος προπονητής, θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παικτών να μην υπάρξει το παραμικρό στο πλάνο που σχεδιάσαμε. Από πίσω από τον κ. Ξηροφώτο υπάρχει μία ομάδα, που έχει προετοιμαστεί εδώ και δύο βδομάδες, επιχειρηματίες οι οποίοι θα βάλουν χρήματα και έχουν δώσει χρήματα, που υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό, για να ολοκληρωθούν τα έργα. Ανοίγει μία καινούργια σελίδα για τη Νίκη και όλοι θα βλέπουν συνεχόμενα έργα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τζήμας ανέφερε πως η απομάκρυνση του κ. Μπίλη είχε δρομολογηθεί εδώ και δύο εβδομάδες συμπληρώνοντας: «Συγκεκριμένοι άνθρωποι εδώ και δύο εβδομάδες ασχολούνταν με τα θέματα της διοίκησης, αν πλήρωσε εκείνον κτλ. Εγώ πρέπει να διαφυλάξω τον Ερασιτέχνη. Οταν έχεις τα χρήματα και ξέρεις να τα διαχειριστείς, δε φοβάσαι τίποτα».

«Οποιος θέλει να παραιτηθεί»

Σε νέα του τοποθέτηση, ραδιοφωνική αυτή την φορά ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε στα μέλη της Δ.Ε. ποδοσφαίρου λέγοντας χαρακτηριστικά στον Blue Heart: «Η Νίκη είναι πολύ ισχυρή, ορισμένα άτομα στη Δ.Ε. ποδοσφαίρου της ομάδας ήθελαν μόνο το κακό της. Οποιος θέλει, μπορεί να παραιτηθεί. Γι’ αυτό έχω ορίσει προέδρους κι αντιπροέδρους, η βάση μίας Διοικούσας Επιτροπής είναι ο πρόεδρος, ο ταμίας κι ο γραμματέας. Από κει και πέρα, οι έφοροι και τα μέλη είναι όλα άκρως τυπικά, έδωσα σε ορισμένα άτομα κάποιες αρμοδιότητες και βοήθησαν πολύ. Αν, από εδώ και πέρα, αυτοί θέλουν να πλαισιώσουν πρόσωπα κι όχι τη Νίκη Βόλου, τότε κάθε παραίτηση θα γίνει δεκτή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου