ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο κανονιέρης του τοπικού πρωταθλήματος

ο-κανονιέρης-του-τοπικού-πρωταθλήματ-430958

Μπορεί ο Αστέρας Ριζομύλου να μην κατάφερε να προβιβαστεί στην Α’ Κατηγορία, ωστόσο ανέδειξε πρώτο σκόρερ και μάλιστα με πολλά γκολ. Ο λόγος για το Θωμά Λαμπρογιώργο, ο οποίος σκόραρε με ρυθμό… πολυβόλου, πετυχαίνοντας συνολικά 39 τέρματα και ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ και των τριών κατηγοριών του τοπικού πρωταθλήματος. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Θωμάς μίλησε για όλους και για όλα μη διστάζοντας να ασκήσει και κριτική όπου χρειάστηκε.
 
 
-Ο Αστέρας ξεκίνησε με στόχο την άνοδο. Τελικά αυτή δεν ήρθε και η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μπορεί ωστόσο η χρονιά να χαρακτηριστεί επιτυχημένη;
 
Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά ήταν εντελώς αποτυχημένη. Με βάση το ρόστερ που είχαμε και την ποιότητα των παικτών δεν φτάσαμε ως εκεί που μπορούσαμε. Μάλλον έφταιξε η απειρία, καθώς στα κρίσιμα παιχνίδια δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Χαρακτηριστικό ήταν το παιχνίδι μέσα στο Σαρακηνό, όπου βάλαμε τέσσερα γκολ και παρόλα αυτά καταφέραμε να χάσουμε 6-4! και ενώ μάλιστα είχαμε προηγηθεί με 1-4! Ήταν πραγματικά απαράδεκτο.
 
-Εφταιξε δηλαδή μόνο η επιπολαιότητα ή υπήρχαν και άλλοι λόγοι;
 
Ημασταν επιπόλαιοι αλλά και άτυχοι και με τραυματισμούς. Για παράδειγμα, ο Ρούντι που ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα τραυματίστηκε και έχασε όλη τη χρονιά.
 
 
-Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Σπαθούλας, βοήθησε την ομάδα και εσένα προσωπικά;
 
Πιστεύω ότι ο προπονητής μας, μας στάθηκε και με το παραπάνω. Τα διοικητικά ήταν δύσκολα από ένα σημείο και μετά καθώς μόνο ο πρόεδρος είχε απομείνει ουσιαστικά στην ομάδα και ο κόουτς κράτησε την ομάδα όσο μπορούσε. Είχε καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες και βοήθησε όσο μπορούσε.
 
-Παρά την αποτυχία της ομάδας ωστόσο, εσύ ανακηρύχτηκες πρώτος σκόρερ σπάζοντας όπως λέμε τα κοντέρ. Μετριάζει αυτή η προσωπική σου επιτυχία την αποτυχία όπως είπες της ομάδας;
 
Σίγουρα το να βγαίνεις πρώτος σκόρερ με τόσα τέρματα σε κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Μετριάζονται κάπως οι εντυπώσεις της χρονιάς για μένα προσωπικά, ωστόσο μένει μια πικρία διότι η ομάδα έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο αλλά δεν πέτυχε τους στόχους της.
 
-Τη νέα χρονιά πού θα αγωνίζεται ο Θωμάς Λαμπρογιώργος; Θέλεις να παραμείνεις στην ομάδα του Αστέρα;
 
Με τις υπάρχουσες συνθήκες δύσκολα θα μείνω. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα που να έχει ανταγωνισμό και να αγωνίζεται ή Α’ τοπικό ή Δ’ Εθνική. Στη Β’ κατηγορία κατά 90 τοις εκατό δεν θα αγωνιστώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
 
-Εχεις επαφές με άλλες ομάδες; Σε έχουν πλησιάσει;
 
Ναι, έχω μιλήσει με μία-δύο ομάδες αλλά εντελώς προφορικά. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα. Θα δούμε το καλοκαίρι.
 
-Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις ενός υψηλότερου επιπέδου, της Δ’ Εθνικής για παράδειγμα;
 
Ναι. Αυτός είναι και ο στόχος μου άλλωστε, να αγωνιστώ σε πιο πάνω επίπεδο. Πέρυσι είχα κάποιες επαφές με το Ρήγα, αλλά τελικά δε συμφωνήσαμε. Πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω, καθώς έχω και διάθεση για δουλειά και βελτίωση.
 
-Φέτος στον πίνακα των σκόρερ πηγαίνατε χέρι-χέρι με τον Μελίσση του Σαρακηνού. Τελικά βγήκες εσύ νικητής σε αυτή την «άτυπη» κόντρα, έχοντας ένα γκολ παραπάνω. Μετά από κάθε αγώνα ρωτούσες αν το αντίπαλο δέος σκόραρε; Είχες αυτό το «άγχος»;
 
Κοιτάξτε, όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημαδεν είχα αυτοσκοπό να βγω πρώτος σκόρερ. Από ένα σημείο και μετά σκοράραμε και οι δύο συνέχεια. Είναι σαν να βγήκαμε και οι δύο πρώτοι σκόρερ. Ένα γκολ διαφορά δεν είναι τίποτα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι κοιτούσα την εφημερίδα για να δω τι γίνεται…
 
-Οταν έπαιζες παλιά στο Ρήγα, σε αποκαλούσαν Ζήση Βρύζα. Πώς προέκυψε αυτό το παρατσούκλι;
 
Ημουνα πιτσιρικάς και ήμουνα πολύ φανατικός με τον ΠΑΟΚ. Τότε έπαιζε και ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό με έβγαλαν έτσι. Χαρακτηριστικά με φώναζαν Ζήση, μου είχαν αλλάξει δηλαδή και το μικρό όνομα όχι μόνο το επίθετο (γέλια).
 
-Ενα σχόλιο για το επίπεδο της Β’ Κατηγορίας. Θεωρείς ότι οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν άξιζαν αυτή την επιτυχία;
 
Είναι η πρώτη χρονιά που παίζω Β’ τοπικό. Περίμενα την κατηγορία πολύ χειρότερη. Ήταν πολύ δυνατή κατηγορία. Με εξαίρεση τον Εθνικό, που ξεχώρισε και δίκαια βγήκε πρωταθλητής, υπήρχε μια δεκάδα περίπου ομάδων, από τον δεύτερο μέχρι τον δέκατο, στις οποίες οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» άνοδο. Πάντως δίκαια ανέβηκαν οι τέσσερις.
 
-Αναφέρθηκες πιο πάνω στο Ρήγα. Τη νέα χρονιά που θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα, προκειμένου να μη γίνει αυτό που λέμε «ασανσέρ»;
 
Το βασικότερο είναι να βασιστεί σε ντόπιους παίκτες και να βάλει πλάνο με νεαρούς παίκτες. Στη Δ’ Εθνική συνήθως οι ομάδες ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για παίκτες που είναι για ένα χρόνο. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
 
-Είπες ότι πέρυσι είχες επαφές με το Ρήγα, αλλά τελικά δε συμφωνήσατε. Τη νέα χρονιά θα σε ενδιέφερε να αγωνιστείς στην ομάδα του Βελεστίνου στο Περιφερειακό;
 
Η αλήθεια είναι πως από το Ρήγα δεν έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Δε μου άρεσε το φέρσιμο της τότε διοίκησης όταν αγωνιζόμασταν στο Περιφερειακό. Πιστεύω ότι αδικήθηκα. Μου στερήθηκε τότε το κάτι παραπάνω. Με την παρούσα διοίκηση δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση παρά την πικρία μου για τις παλιότερες καταστάσεις.
 
-Κλείνοντας, προσωπικά ως Θωμάς είσαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία σου στο ποδόσφαιρο;
 
Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Φταίω κι εγώ, αλλά έπαιξαν ρόλο και κάποια άλλα πράγματα. Είναι αυτό που λέμε «στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα». Η αποχή μου από τα γήπεδα όταν πήγα στην Αθήνα μου στοίχισε πολλά, καθώς ήμουν σε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Πιστεύω ότι σύμφωνα με τις δυνατότητες που είχα θα μπορούσα να είχα κάνει πολλά περισσότερα. 
 
 
 
*Ο Θωμάς Λαμπρογιώργος αποτελεί γέννημα-θρέμμα του Ρήγα, καθώς ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της ομάδας μέχρι και τα 21 του χρόνια, οπότε και αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική. Μετά έπαιξε για ένα χρόνο στο Νεοχώρι στον Έβρο και γυρνώντας αγωνίστηκε ξανά με τα χρώματα του Ρήγα, αλλά στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα. Το 2008 πήγε στον Αστέρα Ριζομύλου, όπου αγωνιζόταν μέχρι το πρόσφατο πρωτάθλημα…      
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου