ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαίνει στο γήπεδο και βλέπει Τηλυκράτη

μπαίνει-στο-γήπεδο-και-βλέπει-τηλυκρά-708167

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στις επάλξεις επιστρέφει και πάλι από σήμερα Τετάρτη η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για την αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το αγχωτικό διπλό στην Ιστιαία απέναντι στην τοπική ομάδα θέλουν να βρουν τα… πατήματά τους και μακριά από το άγχος να ικανοποιήσουν το κοινό τους στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας για τη φετινή σεζόν μετά από εκείνο με τον Αστέρα Πετριτή στην πρεμιέρα.

Στις προπονήσεις επιστρέφουν και πάλι από σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, μετά και το καθιερωμένο πλέον ρεπό της Τρίτης. Οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν να βλέπουν από σήμερα την κυριακάτικη αναμέτρηση με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας,

στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.Ο προπονητής των ερυθρόλευκων Παναγιώτης Τζαναβάρας περιμένει να δει στη σημερινή προπόνηση την κατάσταση των Ζώνα, Ντα Κόστα και Φλίγκου, οι οποίοι έχουν προβλήματα τραυματισμών.

Ο Κορίνθιος τεχνικός μίλησε χθες για την παρουσία της ομάδας του στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, για το άγχος και την πίεση της νίκης σε κάθε παιχνίδι, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Αναλυτικά όσα σχολίασε μιλώντας στον Σπορ FM 89.5:

«Εχω ζήσει την Γ’ Εθνική. Η Ιστιαία έπαιζε για πρώτη φορά στην έδρα της με κόσμο και ενθουσιασμό. Δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι και έγινε ακόμα δυσκολότερο με το λάθος που κάναμε και δεχτήκαμε γκολ. Μετά το γκολ αγχωθήκαμε και δεν βάζαμε την μπάλα κάτω. Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει να σε βοηθάει ο αντίπαλος. Ενα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού στη Γ’ Εθνική είναι η μπάλα να παίζεται ψηλά και η ομάδα μας πρέπει να μάθει και να προσαρμοστεί σε αυτό. Κοιτάξτε τι έπαθε ο Αρης που έχασε μια χρονιά και ο ΟΦΗ που δεν είχε καταλάβει την κατηγορία και στον πρώτο γύρο ήταν 20 βαθμούς πίσω.

Είναι κατηγορία που πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε κάθε είδους πρόβλημα και έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Γυρίσαμε ένα παιχνίδι χωρίς να έχουμε καλή απόδοση. Για μένα αυτό λέει πολλά. Με τις αλλαγές που έκανα με Ναστέφσκι και Μπρίτος ήθελα να δώσω ταχύτητα και ως ένα σημείο τα καταφέραμε. Τα παιχνίδια δείχνουν πως πρέπει να λειτουργήσουμε σε μικρά γήπεδα με ομάδες σαν την Ιστιαία».

Για το δίδυμο στην επίθεση με Αναστασίου και Φλίγκο: «Ο Αναστασίου έχει τα τρεξίματα και ο Φλίγκος την εμπειρία. Ο Αναστασίου δίνει ανάσες στον Φλίγκο. Μετά το γκολ είδα πως χρειαζόμασταν κάτι άλλο. Το σχήμα της ομάδας βγαίνει από το πως πηγαίνει το παιχνίδι. Εγώ θέλω να βλέπω γκολ από όλους τους παίκτες όχι μόνο τους επιθετικούς. Και από τους πλάγιους και από τα μπακ. Το γκολ είναι θέμα όλων, όπως και η άμυνα είναι θέμα όλων. Οι στημένες φάσεις σε αυτή την κατηγορία είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό λόγω του παιχνιδιού των περισσοτέρων ομάδων. Το 30% – 40% του παιχνιδιού είναι τα στημένα».

Για την πίεση: «Τα παιδιά έχουν πίεση. Το να πρέπει να κερδίσεις κάθε Κυριακή μέσα – έξω δημιουργεί ένα άγχος που πρέπει να διαχειριστώ. Ολοι έχουν απαίτηση από την ομάδα να κερδίζει με 3-4 γκολ σε κάθε γήπεδο, όμως απέναντι έχουμε μία ομάδα στημένη αμυντικά που θα τα δώσει όλα. Θέλει υπομονή και καλή διαχείριση».

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη στο Πανθεσσαλικό: «Ο Τηλυκράτης θα στηθεί καλά αμυντικά και θα θέλει υπομονή να ανοίξουμε την άμυνα. Θα είναι ένα παιχνίδι στο ίδιο μοτίβο».

Για τους τραυματίες: «Ο Ζώνας έχει ένα μικρό πρόβλημα και δεν το έχει ξεπεράσει πλήρως. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί μέσα στην εβδομάδα. Ο Ντα Κόστα έχει αρχίσει να τρέχει και ο Φλίγκος δεν έχει κάτι σοβαρό, θα ξέρουμε καλύτερα αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Για τη βοήθεια διοίκησης και κόσμου: «Η διοίκηση είναι πολύ κοντά στην ομάδα και όλοι βοηθάνε στο να λυθούν προβλήματα. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε κι αυτόν κοντά μας. Εχουμε όλοι ένα στόχο, να βγάλουμε την ομάδα».

Το Σάββατο ο Αγιασμός των Ακαδημιών

Το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου και σε σχετική ανακοίνωση των ερυθρόλευκων γίνεται γνωστό πως:

«Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αποφάσισε ο Αγιασμός των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου για την νέα αγωνιστική χρονιά να γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ. στο Αθλητικό κέντρο του Συλλόγου στην Αλλη Μεριά.

Στον Αγιασμό θα παρευρεθεί η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου με επικεφαλής τους κ.κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ο τεχνικός διευθυντής κ. Ανδρέας Μπονόβας, ο γενικός αρχηγός κ. Τζόναθαν Βαΐτσης, όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Τζαναβάρα και όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου.

Η παρουσία τους, αποδεικνύει το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου και είναι μια ακόμη ευκαιρία πιο στενής επαφής και γνωριμίας όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τους γονείς και τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας.

Καλούνται οι γονείς των ποδοσφαιριστών, οι μικροί αθλητές, οι φίλοι και φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου να παρευρεθούν στον Αγιασμό. Η παρουσία όλων σας είναι μεγάλη τιμή για το σύλλογο μας και θα δώσει χαρά στους νεαρούς αθλητές μας.

Υπενθυμίζεται στους ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου και στους γονείς τους, ότι από τη νεοσύστατη ιστοσελίδα του ποδοσφαιρικού τμήματος που είναι www.olympiakosvolou.com μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα νέα της Ακαδημίας (πρόγραμμα προπονήσεων ,πρόγραμμα αγώνων πρωταθλήματος και φιλικών, ανακοινώσεις κλπ).

Η έναρξη των εγγραφών που αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002 έως και το 2011 έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αλλη Μεριά από 5.30 μ.μ. έως 8 μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, όπου θα μπορούν όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου να παραλαμβάνουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6979002709».

Σήμερα η βράβευση των χορηγών

Σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο «Forum» θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των χορηγών της γυναικείας και ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης των ερυθρολεύκων δίνοντας μεγάλο βάρος στην εκδήλωση αυτή και στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα του Α’ Ορόφου του Συνεδριακού Κέντρου FORUM θα διεξαχθεί η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους χορηγούς των ομάδων μπάσκετ του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του Συνεδριακού Κέντρου και του PARK HOTEL κ. Μίλτο Μουστακαλή για τη συμπαράσταση του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου