ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Βολιώτες καταδύτες στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Στη Βάρνα, για τους Βαλκανικούς αγώνες εφήβων – νεανίδων που διεξάγονται το σαββατοκύριακο, αναχωρούν αύριο Παρασκευή οι αντίστοιχες Εθνικές ομάδες Κολύμβησης και Καταδύσεων. Στην Εθνική καταδύσεων μετέχουν και οι Βολιώτες Πάρις Χαρχαρής και Νίκος Αφέντος, ενώ στο τεχνικό τιμ και συνοδός της αποστολής θα είναι ο Λάμπρος Λιάρος. 

Οι δυο Βολιώτες αθλητές είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν κάποια διάκριση και μια θέση στο βάθρο.

Συγκεκριμένα οι αποστολές όπως τις ανακοίνωσε η ελληνική ομοσπονδία:

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (8 καταδύτες/τριες)

Παρασκευάς Χαρχαρής, Νίκος Αφέντος, Θόδωρος Κυριακίδης, Ευγένιος Τσομπάνογλου, Μιχαλία Κεκέλου, Ιουλιάνα Μπανούση, Aλκηστη Ράμμου, Ελένη Κατσούλη. Συνοδοί τους θα είναι οι προπονητές Γιούρι Αρταμόνοφ και Λάμπρος Λιάρος.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (20 κολυμβητές/τριες)

Βασίλης Ανδρεαδάκης, Ηλίας Βερυκοκίδης, Στέφανος Χαλιντέι – Χριστόπουλος, Μαρία Κλάδη – Μαρούδα, Κώστας Μαρκόζης, Βασιλική Παππά, Γιάννης Μπάρμπας, Σοφία Λέκκου, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Αλέξανδρος Θεοχαρίδης, Στέλλα Πασσαλίδου, Μαρία Καραούλια, Νικολέτα Κυριαζοπούλου, Γιάννης Καρπουζλής, Χρήστος Κατραντζής, Κλειώ Μπαξεβάνη, Αργυρή Παπαδοπούλου, Ελευθερία Εζάτ, Κώστας Αϋφαντής, Θέμιδα Ιακωβίδου.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός και συνοδοί οι προπονητές Θανάσης Κεχαγιάς, Γιώργος Τυλιγάδας, με τον φυσικοθεραπευτή Ηλία Παρασκευά.

 
 
 
      
Ανακοίνωση – απάντηση και ανταπάντηση στην απάντηση… Αυτό είναι που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη Νίκη Βόλου. Η απολογητική ανακοίνωση του Γιδόπουλου και η πρόσκληση – πρόκληση για την αγορά των μετοχών, απαντήθηκε σε σκληρό ύφος από τους οργανωμένους. «Δώστε τις μετοχές και μην ξαναπατήσετε αν δεν μπορείτε», είναι το μήνυμα που προκύπτει.
Υπάρχει όμως ένα δεδομένο. Κανένας δεν θα παρέδιδε δωρεάν τις μετοχές μιας εταιρίας. Κανείς. Ο Γιδόπουλος μπορεί να τις πήρε δωρεάν, όμως αυτή ήταν η συμφωνία. Να του παραχωρηθούν για να διοικήσει, αφού ξανά η Νίκη πριν δυο χρόνια βρισκόταν σε αδιέξοδο.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θεωρεί ότι έκανε πολλά, ότι ξεχρέωσε τις παλιές «αμαρτίες» προς πρώην παίκτες και προπονητές και πώς όλη αυτή η στάση των φιλάθλων είναι στάση αχαριστίας. Ετσι ναι μεν αποχωρεί και χαρίζει το 65% των χρημάτων που υποστηρίζει ότι έχει βάλει για την ομάδα και αποδεικνύεται από μαρτυρίες παικτών που ξεχρεώθηκαν ότι όντως έχουν δαπανηθεί χρήματα για τις μεταγραφές, αλλά το 35% το θέλει πίσω.
Το 35% αντιστοιχεί σε ένα ποσό των 380.000 ευρώ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Γιδόπουλος ότι έχει ξοδέψει για την ομάδα. Είναι λίγα τα χρήματα για μια ΠΑΕ, αλλά υπάρχει και τα χρέη προς το δημόσιο στη μέση… 
Οι οργανωμένοι θεωρούν ότι τα χρήματα δεν τα έβαλε ο Στράτος Γιδόπουλος. Ότι από πίσω από την όλη προσπάθεια κρυβόταν ξανά ο Πέτρος Καϊμακάμης. Θεωρώντας δε ότι τα χρέη έγιναν επί δικής του θητείας στη Νίκη, πιστεύουν ότι είναι δίκαιο που ξεχρεώθηκαν οι όποιες οφειλές και τώρα θα μπορούσε η ομάδα να παραχωρηθεί δωρεάν! Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται πως μπορεί να γίνει και οι δυο πλευρές μάλλον θα φτάσουν στα άκρα.
Η θέση της Ερασιτεχνικής δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η Ερασιτεχνική δεν είναι έτοιμη να βάλει στο «κεφάλι» της ακόμη έναν οικονομικό μπελά. Το μόνο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει είναι το ρόλο του διαμεσολαβητή. Σε περίπτωση δηλαδή που τις παραχωρηθούν οι μετοχές, που και από αυτή ζητάει χρήματα ο Γιδόπουλος και δωρεάν δεν πρόκειται να τις δώσει, τότε ίσως τις μεταφέρει σε κάποιον τρίτο. Ομως η Ερασιτεχνική δεν έχει χρήματα να σπαταλήσει για να κάνει δικές της τις μετοχές της ΠΑΕ.
Η Πανικιώτικη συγκέντρωση που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και που θα δείξει την πρόθεση όχι μόνο των οργανωμένων αλλά και γενικότερα των φιλάθλων της Νίκης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους.
Αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βρεθεί η λύση. Με κόντρα στην κόντρα, λύση δεν βρίσκεται, δυστυχώς. Υποχώρηση δεν γίνεται από πουθενά. Πάντως η υπερβολή υπάρχει και από τις δυο πλευρές. Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να πουληθούν εισιτήρια διαρκείας πριν να γίνουν μεταγραφές και κινήσεις. Επίσης αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα παρέδιδε δωρεάν τις μετοχές μιας ανώνυμης εταιρίας. Αυτή η τακτική δεν βγάζει πουθενά… Και η Νίκη για άλλη μια φορά βρίσκεται στον αέρα. Αντε να δούμε τι θα πει και η Ερασιτεχνική και να περιμένουμε και τη Πανικιώτικη συγκέντρωση, μήπως υπάρξουν αντιδράσεις και εξελίξεις και από τις δυο πλευρές. Μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτο σκοτάδι.
 

Μεταγραφές βάσει της τσέπης τους       

Πρώτα κοιτούν την τσέπη τους και μετά κάνουν σχέδια για μεταγραφές στον Ολυμπιακό Βόλου. Η εμπειρία που κατέχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας δεν αφήνει περιθώρια για λάθη και για ενίσχυση που θα επιβαρύνει το ταμείο της ΠΑΕ μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί «ντόρος». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην αθλητική ιστοσελίδα sport24 ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Τάκης Γιαννόπουλος. Αλλωστε το παραπάνω βρίσκει εφαρμογή και στην ματαίωση της μεταγραφής του Ιβοριανού Φρανκ Τζα Τζέτζε που ακουγόταν για τον Ολυμπιακό. Πάντως η ενίσχυση θα είναι αυτή που πρέπει για να κάνει η βολιώτικη ομάδα μια καλή πορεία στη Σούπερ Λίγκα.
 
Πολλοί για τα δικαιώματά του…
Η μεταγραφή του Χουάν Μαρτίν στον Ολυμπιακό Βόλου καθυστερεί γιατί πολλοί μάνατζερ διεκδικούν τα δικαιώματά του! Αυτό συμβαίνει με τους παίκτες του εξωτερικού, αλλά με τον Μαρτίν έχει παραγίνει. Μόλις απομένουν τα τυπικά για την συμφωνία, πάντα βγαίνει κάποιος στο προσκήνιο που εμφανίζεται να έχει ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη!
 
«Με ξεχρέωσε»  
Δυσπιστία υπάρχει για το κατά πόσο ο Γιδόπουλος ξεχρεώνει παλιές αμαρτίες και έχει εξοφλήσει τις 39 προσφυγές. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήρθε σε επαφή με τον Βαγγέλη Ρουμελιώτη, του οποίου η προσφυγή ήταν από τις τελευταίες που έπρεπε να τακτοποιηθούν. «Είχα επιταγή στα χέρια μου από μια εταιρία που είναι στο όνομα της γυναίκας του Στράτου Γιδόπουλου. Εξοφλήθηκα σε όσα είχαμε συμφωνήσει να πάρω με μια μικρή καθυστέρηση», είπε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία προσφυγή που ήταν να πληρωθεί ήταν του Κύπριου Πιττάκα, ενώ μια επιταγή που αναμένεται να εξοφληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες έχει στα χέρια του και ένας πρώην τεχνικός της ομάδας. 
 
Την «έχασε» ο Ολυμπιακός 
Στα πλάνα της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν ήταν και η Ραφαέλα Σουλτάνη. Αλλωστε οι άνθρωποι της ομάδας επιθυμούσαν να στελεχώσουν με Βολιώτισσες το ρόστερ. Η Σουλτάνη έκανε και προπονήσεις με τις ερυθρόλευκες στο τέλος της σεζόν και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Α1. Τελικά όμως δεν θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Βέβαια το γεγονός ότι κλήθηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα αποτελεί τιμή για το βολιώτικο μπάσκετ και κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν πείραξε τους ανθρώπους της διοίκησης.
 
Μεταγραφές αλά… Πακάλτση 
Πιο ψηλά από την Α’ τοπική Κατηγορία θέλουν οι άνθρωποι του Εθνικού να φτάσουν την ομάδα. Αλλωστε ο προπονητής της ομάδας προανήγγειλε μεταγραφικές βόμβες, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα ότι θα φέρει ποδοσφαιριστές επιπέδου… Πακάλτση. Τι ακριβώς εννοούσε; Θα φέρει τον Πακάλτση ή κάποιον φίλο του, που έχουν πολλά κοινά με τον Θοδωρή, που παίζει στις ίδιες θέσεις με τον Πακάλτση, έχει παντρευτεί Βολιώτισσα και μάλιστα πρώην καλαθοσφαιρίστρια και θέλει να έρθει να μείνει στον Βόλο; Θα αποτελέσει πάντως πολύ μεγάλη μεταγραφή, αν τον πείσουν να έρθει.  
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση η τοποθέτηση της Ερασιτεχνικής;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου