ΠΟΛΟ

Χάλκινο η εθνική νέων γυναικών πόλο στο Ευρωπαϊκό της Χάγης

χάλκινο-η-εθνική-νέων-γυναικών-πόλο-στ-710636

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Χάγη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 10-9 την Ιταλία στον «μικρό τελικό» και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0, η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε μπροστά στο σκορ με 4-3 την ελληνική ομάδα, η οποία απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων (6-3) στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Ιταλία κατάφερε με τρία «αναπάντητα» γκολ να ισοφαρίσει 6-6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε το προβάδισμα στην εθνική, αλλά η «σκουάντρα ατζούρα» ισοφάρισε σε 7-7, σκορ με το οποίο έληξε το τρίτο οκτάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο οι Βάσω και Ελευθερία Πλευρίτου έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων (9-7) στην ελληνική ομάδα, η Ιταλία μείωσε, ωστόσο η Χυδηριώτη έφερε ξανά την ελληνική ομάδα στο +2 (10-8).

Η Ιταλία μείωσε εκ νέου, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο από το 10-9, αφού στην τελευταία επίθεση η Σταματοπούλου απέκρουσε το σουτ της Αβένιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-2, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελισάβετ Πρωτοπαπά 1, Ιωάννα Χυδηριώτη 4, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Ελένη Ξενάκη, Έλενα Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα, Άνθια Παπαναστασίου, Μαρία Ελένη Σελετοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ιφιγένεια Μαυρωτά, Ελένη Σωτηρέλη.

ΙΤΑΛΙΑ (Πάολο Τζίτζα): Νίγκρο, Τσιτίνο 1, Κοκιέρε 4, Αβένιο 2, Ρανάλι 2, Μίλιο, Πικότσι, Ντι Κλαούντιο, Τρούκο, Φορέστο, Αλταμούρα, Μαράνι, Μπαντσέλι.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου