ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει αγωνιστεί ξανά τραυματισμένος στο παρελθόν (και όχι απλά μία φορά), αλλά αυτή τη φορά η θέληση του να αγωνιστεί, παρά τη θλάση στο ισχύο, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Ο διεθνής άσος θα σφίξει τα δόντια (είναι πιθανό να του γίνει ένεση) και θα πατήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του συγκροτήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον σημερινό (21.45- ΣΚΑΪ) τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό. Με το σκορ στο 1-1, ο Λαρισαίος γκαρντ, δεν θέλει να αφήσει την ομάδα του αβοήθητη σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση και θέτει εαυτόν στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Γυρίζουμε σελίδα. Μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Είδαμε το βίντεο, φάσεις και τη ροή του παιχνιδιού. Πιστεύω το βασικό μείον για εμάς στον δεύτερο τελικό είναι ότι δεν ήμασταν μαχητικοί όσο έπρεπε, ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και έγινε αυτή η διαφορά το 23-13. Μόνο στο διάστημα αυτό πήραν 6 επιθετικά ριμπάουντ. Δεν είχαμε καλές αποστάσεις, κάναμε πολλές φορές λάθη τα οποία ήταν αβίαστα, δεν είχαμε ίσως τη συγκέντρωση που έπρεπε και απαιτούνταν, σε ένα παιχνίδι το οποίο προετοιμαστήκαμε και αντιμετωπίζαμε ως τελικό, δίχως αύριο. Δυστυχώς στο πίσω μέρος του μυαλού, πάντα υπάρχει αυτό, ότι υπάρχει και συνέχεια για κάθε ομάδα", τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Εν τω μεταξύ λακωνικός στις δηλώσεις του ήταν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης αναφερόμενος στον αυριανό (τρίτο) τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. «Τον δρόμο τον είδαμε και τώρα απλά πρέπει να τον ακολουθήσουμε ξεπερνώντας όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν». Μέσα σε μια πρόταση τα είπε όλα ο "Δράκος". Το μήνυμα ήταν σαφέστατο. Περιμένει από τους παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και να παλέψουν, όπως στο ΣΕΦ, για τη νίκη.
 
 
 
 
 
 
Μεγάλο μπέρδεμα έχει γίνει με τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ, οι οποίες πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα «προσόντα» για να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, είτε αυτές είναι ήδη ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είτε είναι υποψήφιες να ανέβουν από τη Β’ Εθνική. Πολλά παιχνίδια παίζονται για τη μία θέση, αυτή του Ηρακλή, την οποία ερίζει κι ο Λεβαδειακός και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γλυτώσει τον υποβιβασμό του.
 
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σε σκληρή γλώσσα αντιτίθεται στο σενάριο, σε περίπτωση που τελικά ο Ηρακλής υποβιβαστεί, να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός. Οσοι διάβασαν τη σχετική ανακοίνωση θεωρούν ότι έχει να κάνει με «συμμαχίες» στη διοργανώτρια αρχή, που ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει ανάγκη να τις κάνει τώρα, που πέτυχε την άνοδο με τον Ολυμπιακό… Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πάντως έχει δίκαιο σε αυτά που υποστηρίζει. Μια τέτοια απόφαση θα τίναζε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αέρα. Θα δημιουργούσε ένα «προηγούμενο» που δεν αποτελεί δίκαια κατάληξη και θα το «κυνηγούσαν» όλες οι ομάδες και σε όλα τα αθλήματα. Δεν μπορεί ομάδα που έχει υποβιβαστεί να παραμείνει στην κατηγορία, ακόμα κι αν ανοίξει κάποια θέση. Αυτό είναι που ισχύει στο ελληνικό αθλητικό δίκαιο και όχι μόνο. Βέβαια ο Λεβαδειακός το κυνηγάει και διαφορετικά, με αφαίρεση βαθμών λόγω καθυστερημένων πληρωμών ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Γηραιό.
Το δεδομένο είναι ένα. Ότι ο Ηρακλής ακόμα δεν έχει υποβιβαστεί, αλλά και παράλληλα αν κάτι τέτοιο συμβεί, που είναι πολύ δύσκολο, η ομάδα που θα πρέπει να κληθεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, είναι αυτή που θα κατακτήσει την δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Ομως και τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα; Γιατί αν τηρηθεί η αυστηρότητα της απόφασης όπως με τον Ηρακλή, θα πρέπει να βρει εφαρμογή και στις υπόλοιπες ομάδες.
Ετσι θα δημιουργηθεί νέο θέμα και αυτό γιατί η Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε χθες και την αίτηση που είχε υποβάλλει η ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς ο φάκελος με τα απαιτούμενα στοιχεία ήταν ελλιπέστατος και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ο ΟΦΗ αναμένεται να υποβάλλει έφεση ώστε να λάβει την άδεια και να αγωνιστεί κανονικά στη Σούπερ Λίγκα, εάν και εφόσον καταφέρει να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ της Β’ Εθνικής. Η επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε και τον φάκελο του Πιερικού λόγω ελλείψεων και σε πρώτο βαθμό δεν του έδωσε άδεια. Παράλληλα, ο Εθνικός δεν είχε υποβάλλει καν αίτηση στην ΕΠΟ, ώστε να λάβει άδεια να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα!
Τα επεισόδια που θα παιχτούν για αυτή την πολυπόθητη θέση στη μεγάλη κατηγορία θα είναι πολλά και μάλλον θα κριθούν και στα δικαστήρια. Να σημειωθεί πάντως ότι ο φάκελος που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πλήρης και «καθαρός» και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι Βολιώτες έδειξαν ότι το είχαν προγραμματίσει για τη Σούπερ Λίγκα και ήταν έτοιμοι για όλα.

 

 
 
 
 
 
 
Παράπονα για τις τιμές    
Παράπονα για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου δεχτήκαμε μέσω e mail από φίλαθλο της βολιώτικης ομάδας και αναγνώστη της εφημερίδας. Μάλιστα παρουσιάζει έναν συγκριτικό πίνακα με τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκα. Η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένες κατηγορίες υπάρχουν διαφορές, όμως από την άλλη κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει δελεαστικές τιμές και ότι δεν σκέφτηκε τους φιλάθλους της σε μια περίοδο κρίσης.
 
Δριμύ κατηγορώ    
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ως ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ερυθρόλευκη ομάδα χαρακτηρίζει «συνεταιρισμό» τη Σούπερ Λίγκα, που δεν πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Η «καμπάνα ηχεί» για τον Λεβαδειακό και τον Κομπότη και πραγματικά είναι άδικο αυτό που προσπαθεί να πετύχει η ομάδα της Λιβαδειάς, αποσκοπώντας στη θέση του Ηρακλή στην κατηγορία.  
 
Υπογράφηκε το καταστατικό
Η υπογραφή του καταστατικού για το Athens fans (Λέσχη Φίλων Ολυμπιακού Βόλου με έδρα την Αθήνα) το νέο σύνδεσμο φιλάθλων, πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά Βιβλίου στην οδό Πανεπιστημίου, παρουσία 40 περίπου φιλάθλων της ομάδας που διαμένουν μόνιμα στην πρωτεύουσα. Αυτό που απομένει είναι να δημοσιευτεί η ανακοίνωση της σύστασης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ οι υπεύθυνοι έχουν ήδη βρει χώρο στον Κολωνό που θα φιλοξενηθούν τα γραφεία του ομίλου.
 
Στο στόχαστρο του Απόλλωνα Αθηνών
Σε συζητήσεις με τον Απόλλωνα Αθηνών βρίσκεται ο Σπύρος Γκάγκας. Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής επιθυμεί να επιστρέψει στην Γ’ Εθνική και μια από τις προτάσεις που εξετάζει είναι και αυτή των νεοφώτιστων στην τρίτη κατηγορία. Βέβαια ακόμα δεν υπάρχει κάτι το επίσημο… 
 
Δεν «φέρνουν» Παναχαϊκή
Στον Βόρειο Ομιλο της Γ’ Εθνικής έκανε αίτημα να συμπεριληφθεί η Παναχαϊκή από το νέο πρωτάθλημα, όμως κάτι τέτοιο όπως διαρρέει από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ζάκυνθος και Ηρακλής Ψαχνών αναμένεται να είναι οι ομάδες του Νότου, που θα συμπληρώσουν τον Βορρά. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί μερικοί νομίζουν ότι οι δικές τους προτάσεις είναι πάντα οι καλύτερες;
Με Σπανούλη στον τρίτο τελικό     
 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου