ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σεφτέ με Ρίκκα

σεφτέ-με-ρίκκα-426462

Την πρώτη της μεταγραφή ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη σεζόν 2010-11. Οι ερυθρόλευκοι έφθασαν στην επίτευξη της συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Ρίκκα, ο οποίος γεννήθηκε στις 3-3/1986 στη Μασσαλία και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μαρσέιγ. Παράλληλα χάλασε στα λεφτά η περίπτωση του 23χρονου Ιβοριανού μεσοεπιθετικού Τζα Τζετζέ.

Ο Ρίκκα έφθασε στην Ελλάδα αγωνιζόμενος σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος με την ομάδα της Σκόντα Ξάνθης στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την περίοδο 2005-06. Το καλοκαίρι του 2006 θα αφήσει τους ακρίτες για να αγωνιστεί με την φανέλα της Νίκης Βόλου σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου. Η περίοδος 2007-08 θα τον βρει να επιστρέφει ανανεωμένος ποδοσφαιρικά στην Ξάνθη, με την οποία αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια της Σούπερ Λίγκ και σε τέσσερα κυπέλλου.

Από την Ξάνθη θα αναχωρήσει το καλοκαίρι του 2008 για να βρεθεί στην ΑΕΚ με την οποία μέτρησε σε δύο σεζόν μόλις τρεις συμμετοχές την περίοδο 2008-09, μιας και αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Ο Ρίκκα αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, ενώ μπορεί με την ίδια άνεση να χρησιμοποιήσει το δεξί και το αριστερό του πόδι. Από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό θα αγωνιστεί ως δανεικός για τον επόμενο χρόνο αλλά οι ερυθρόλευκοι έχουν το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο.

Ο 24χρονος ταλαντούχος μέσος έχει αγωνιστεί επίσης στην Εθνική Ελπίδων και χθες έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο site της ερυθρόλευκης ΠΑΕ λέγοντας: «Νιώθω ευτυχής και περήφανος που θα αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό Βόλου, με την ομάδα που κέρδισε επάξια την άνοδο στη Super League, ενώ έχει ήδη κερδίσει την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Η σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα του Βόλου θέτει τα θεμέλια για μεγάλες επιτυχίες στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Είμαι ήδη ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας και ανυπομονώ για την πρώτη συνάντηση με τους πολυπληθείς και εκπληκτικούς φιλάθλους μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου και υπόσχομαι πως θα υπηρετήσω τον κοινό στόχο, να ανεβάσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου όσο ψηλότερα γίνεται στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Super League».

Ακυρο με Τζα Τζετζέ

Στο μεταξύ η προσπάθεια για ενίσχυση του ερυθρόλευκου ρόστερ συνεχίζεται

και χθες παρότι πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις ο Ιβοριανός Φρανκ Τζα Τζετζέ οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό με την ανακοίνωση της ΠΑΕ να αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον ποδοσφαιριστή Φρανκ Τζα Τζετζέ, μετά την μη ύπαρξη οικονομικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών». Από εκεί και πέρα στασιμότητα υπάρχει στις υποθέσεις του Αργεντινού επιθετικού Χουάν Μαρτίν αλλά και του Πολωνού τερματοφύλακα Πρζιρόφσκι της Πολόνιας Βαρσοβίας, ο οποίος είναι ο νούμερο ένας στόχος για τον άσο. Παράλληλα πάντα στα υπόψιν βρίσκονται οι Χρήστος Καλαντζής του Ατρομήτου και Γιώργος Μπάρκογλου του Λεβαδειακού, ενώ τίποτα δεν έχει τελειώσει με την περίπτωση του Γιώργου Αλεξόπουλου της ΑΕΚ και του 25χρονου αμυντικού

χαφ Θέμη Τζημόπουλου του Εθνικού Αστέρα.

Ανακοίνωση ΣΦΕΟΒ

Από τον ΣΦΕΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση. «Ο ΣΦΕΟΒ καλεί σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. στο καφέ Παλαιά Στοά που βρίσκεται πίσω από το Ζάρα, όλους όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν μέλη και να αναμειχθούν στα Διοικητικά του Συνδέσμου. Ο ΣΦΕΟΒ ανασυγκροτείται και θα στεγασθεί σε κεντρικά Γραφεία στην Καρταλη, δίνοντας νέα ώθηση και συσπείρωση στον κόσμο του Ολυμπιακού. Επίσης στα μέλη μας θα διατεθούν εισιτήρια διαρκείας όλων των θυρών και καλούμε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού να ανταποκριθούνε στη μεγάλη πρόκληση της Σούπερ Λιγκ».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου