ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεστ με Παραγουάη η Εθνική

τεστ-με-παραγουάη-η-εθνική-454315

Φιλικό τεστ με την Παραγουάη έχει προγραμματιστεί για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σήμερα το απόγευμα (19.30), με τον Οτο Ρεχάγκελ να κάνει ξανά τις δοκιμές του. Ο Γερμανός τεχνικός χθες ανακοίνωσε και την τελική 23αδα της Εθνικής για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, «κόβοντας» τους Τζαβέλα και Μάκο.

Δυο απουσίες στο φιλικό

Απόντες από το σημερινό φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους με την Παραγουάη, θα είναι οι Φάνης Γκέκας και Βαγγέλης Μόρας. Ο επιθετικός της Αιντραχτ Φρανκφούρτης υπέστη κάκωση στο γόνατο ενώ ο αμυντικός της Μπολόνια ταλαιπωρείται από τράβηγμα στη γάμπα. Η κατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών δεν εμπνέει ανησυχία, όμως τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας. Αντίθετα, ο Σωτήρης Νίνης και ο Λουκάς Βύντρα προπονήθηκαν κανονικά, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν και τέθηκαν στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ για τη σημερινή φιλική αναμέτρηση της Εθνικής με την Παραγουάη.

Ο Γερμανός τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου μίλησε για τον αποκλεισμό των Τζαβέλλα, Μάκου: «Έπρεπε να αποκλείσω τους δύο παίκτες και τους απέκλεισα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση και από συναισθηματικής απόψεως. Ήταν όμως κάτι που έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε».

Το αν θα είναι πρόβα Μουντιάλ το φιλικό με την Παραγουάη: «Δεν μπορεί να είναι πρόβα Μουντιάλ, διότι η Παραγουάη παίζει λατινοαμερικάνικο στιλ ποδοσφαίρου και όχι ασιατικό. Θα είναι ένα ματς, απ’ όπου θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα». Οσο για το αν θα δείξει ενδεκάδα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Ούτε αυτό μπορούμε να το πούμε. Ούτε είναι σωστό να τα λέμε όλα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δοκιμάσουμε τον Νίνη για ένα ημίχρονο. Δεν θα παίξουν οι Μόρας και Γκέκας, που κάνουν θεραπεία ενώ θα δούμε και άλλα πράγματα».

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου τονίζοντας πως οι διεθνείς δεν έχουν καθόλου άγχος ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ. «Δεν έχουμε καθόλου άγχος. Σε αντίθεση με το Euro 2008 ομάδα στην οποία ήμουν μέλος της 23άδας και υπήρχε ξεκάθαρα άγχος. Τότε ήμασταν αγχωμένοι ίσως γιατί είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Euro 2004 και υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για μας. Τώρα αυτό δεν υπάρχει. Θα πάμε στη Νότιο Αφρική για να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Εκοψε Μάκο και Τζαβέλα

Ο Γρηγόρης Μάκος της ΑΕΚ και ο Γιώργος Τζαβέλλας του Πανιωνίου, είναι οι δύο παίκτες που έμειναν εκτός της τελικής 23άδας του Μουντιάλ. Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε χθες τις επιλογές του, καθώς η 1η Ιουνίου είναι η τελική για να δηλωθεί η αποστολή στην Παγκόσμια ομοσπονδία. Η έκπληξη έγινε με τον Στέλιο Μαλεζά, όπου άπαντες τον θεωρούσαν ως έναν από τους δύο που δεν θα ταξιδέψουν στην Νότιο Αφρική, καθώς είναι το πέμπτο στόπερ της Εθνικής, όμως τελικά είναι μεταξύ των εκλεκτών. Ετσι οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Νότιο Αφρική είναι οι: Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιώργος Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Αγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ειδικά σε αποστολή για τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, δεν υπάρχει στην αποστολή ούτε ένας παίκτης της ΑΕΚ, μετά το "κόψιμο" του Γρηγόρη Μάκου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου