ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα με ήττα για το Ρήγα Φεραίο από τον Καραϊσκάκη με 0-2

πρεμιέρα-με-ήττα-για-το-ρήγα-φεραίο-από-779610

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη αν και ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα, δε μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω, φωνάζοντας δίκαια για τη διαιτησία, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.

Πώς ξεκίνησε

Οι Βελεστινιώτες ξεκίνησαν σε σχήμα 4-4-2, με τον Παπαγιάννη να βρίσκεται κάτω από την εστία και τους Χατζηαθανασίου, Γκάγκα, Βουραζέρη, Σπαθή στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπόρας και Αλεξίου συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, με τον Γεωργατζή να κινείται στη δεξιά πλευρά, τον Γκίκα στην αριστερή, με τους Τζοβάρα και Τσελεπή να είναι το δίδυμο των φορ.

Από την άλλη, η ομάδα της Αρτας παρατάχθηκε με τον Ανδρούτσο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην τετράδα της άμυνας, χρησιμοποιήθηκαν ο Βολιώτης Σκοπελίτης στα δεξιά, στα αριστερά ο Χαρτσιάς και ο Καραγιαννίδης με τον Αβραμίδη ως στόπερ. Οι Κόλινς και Βελέτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Γούλα – Γυφτοκώτσα να παίζουν στις πλευρές, ενώ ο Λώτας είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ευαγγέλου.

Ο αγώνας

Στην ομάδα του Ρήγα Φεραίου ανήκε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Γκίκα να πιάνει το σουτ στο 12’, το οποίο με δυσκολία απέκρουσε ο Ανδρούτσος για να ακολουθήσει πάσα του Τζοβάρα στον Χατηαθανασίου. Εκείνος έκανε τη σέντρα για τον Τζοβάρα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του βοηθού, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται, αλλά να μην εισακούγονται.

Ο Ρήγας συνέχισε δυναμικά στο παιχνίδι και στο 22’ έφθασε μια ανάσα από το 1-0, με τον Γκίκα να βρίσκει έξοχα τον Τζοβάρα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ανδρούτσο στο τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει σε κόρνερ.

Από το ημίωρο και μετά ο Καραϊσκάκης ξεκίνησε να κερδίζει έδαφος προς τα καρέ του Ρήγα Φεραίου, αλλά η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν αυτή που έφερε και το γκολ. Συγκεκριμένα στο 41’ και από κόρνερ του Λώττα, ο Αβαμίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, γυρίζοντας την μπάλα στη μικρή περιοχή, εκεί όπου βρίσκονταν ο Ευαγγέλου και ο Χατζηαθανασίου. Ο τελευταίος έσπρωξε άθελα του την μπάλα προς το βάθος της εστίας, για το 0-1, αλλά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του επιθετικού των φιλοξενούμενων λίγο πριν, χωρίς, ωστόσο, να συγκινήσουν τον Γρατσάνη, που έδειξε… σέντρα.

Μέχρι το φινάλε του α’ μέρους ο Ρήγας πάλεψε για την ισοφάριση, με τον Τζοβάρα να στρώνει την μπάλα στον Γεωργατζή, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη ο Καραϊσκάκης συνέχισε να έχει το προβάδισμα, με τον Λάκη Μπακάλη από την άλλη να ανακατεύει την τράπουλα, ρίχνοντας αρχικά τον Κυπτίου στο παιχνίδι και στη συνέχεια τους Ζαχαράκη και Σέττο, θέλοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ομως αντί να έρθει αυτό, ο Καραϊσκάκης πέτυχε και το 0-2 στο 65’, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν σε αντεπίθεση μη τηρώντας το fair play, μετά από τραυματισμό του Μπόρα, Ο Λώττας πέρασε την κάθετη πάσα στον Γυφτοκώστα, ο οποίος βρίσκονταν εκτεθειμένος και σε θέση οφσάιντ και αφού δεν υπήρχε υπόδειξη από το βοηθό συνέχισε και με πλασέ νίκησε τον Παπαγιάννη.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και αφού όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, οι Βελεστινιώτες είχαν δύο καλές στιγμές, με την κεφαλιά του Σέττου να περνά άουτ έπειτα από σέντρα του Γκίκα, ενώ στο 88’ διαγώνιο σουτ από τον Χατζηαθανασίου πέρασε άουτ, όπως και εκείνο του Σέττου τρία λεπτά αργότερα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 0-2

Γήπεδο Βελεστίνου

Διαιτητής: Γρατσάνης

Βοηθοί: Κωτούλας, Λεωνίδας

Σκόρερ: (41’ Ευαγγέλου, 65’ Γυφτοκώστας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (46’ Κυπτίου), Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Γεωργατζής, Μπόρας, Τζοβάρας (59’ Ζαχαράκης), Γκίκας, Τσελεπής (59’ Σέττος).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: (Τσίρκοβιτς) Ανδρούτσος, Σκοπελίτης (31’ λ.τ. Καψάλης), Χαρτσιάς, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλινς, Γούλας (83’ Οντβόνγκ), Βελέτης, Γυφτοκώστας, Λώττας, Ευαγγέλου (73’ Λάμπρου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου