ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πέρασε νικηφόρα από την Φιλιππιάδα, ξορκίζοντας την «κατάρα» η Νίκη Βόλου

πέρασε-νικηφόρα-από-την-φιλιππιάδα-ξο-779679

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, που αγωνίστηκαν όπως και στο Super Cup με τις κίτρινες εμφανίσεις, πήραν αυτό που ήθελαν, ικανοποιώντας στο έπακρο τους 40 περίπου φιλάθλους τους, που έκαναν το μακρινό ταξίδι.

Πώς ξεκίνησε

Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς επισκέψεις, η Νίκη κατάφερε στην 5η να στεφθεί νικήτρια απέναντι στον Εθνικό στη Φιλιππιάδα, ξεκινώντας το παιχνίδι με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Παπαγεωργίου, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό. Ο Παπαδήμας είχε ρόλο αμυντικού μέσου και ως εσωτερικοί ξεκίνησαν μπροστά του οι Μέτσε και Τορεζάνι, την ώρα που στην τριάδα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Κόλα, Κορέτα και Νικλητσιώτης από τα δεξιά στα αριστερά.

Το α’ μέρος

Η Νίκη κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας το σκορ στο 5’, όταν μετά από σέντρα του Νικλητσιώτη, ο Παρασκευαΐδης βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι, απ’ όπου και νίκησε όποιον βρήκε μπροστά του με κεφαλιά, ακόμη και τον τερματοφύλακα Μπαντή, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Νίκη θα μπορούσε να έχει και πετύχει και το 2-0, αλλά ο Τορεζάνι δεν πρόλαβε τη σέντρα του Παπαγεωργίου, με την εστία να είναι άδεια, έπειτα από την έξοδο του Μπαντή.

Ενα σουτ του Μιχάλη στο 19’ από καλή θέση δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον Τζήμα, με τη Νίκη Βόλου να μην απειλείται, αλλά και να μην απειλεί στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη ο Εθνικός μπήκε φουριόζος, προκειμένου να φέρει το σκορ στα ίσια, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όταν ο Λάππας σέντραρε από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, με το Μιχάλη να βρίσκεται ανενόχλητος στην περιοχή της Νίκης, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από την κυανόλευκη εστία.

Οκτώ λεπτά αργότερα από γύρισμα της μπάλας του Νικλητσιώτη στον Τζήμα, λίγο έλειψε να έρθει το μοιραίο, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να χάνει το κοντρόλ και την μπάλα να οδεύει προς την εστία, αλλά με νέα επέμβαση διατήρησε το μηδέν, προλαβαίνοντας την απομάκρυνση της μπάλας πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 56’ το σουτ του Μανιώτη δεν ανησύχησε τον Τζήμα, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Τορεζάνι να αποφεύγει στο 60’ δύο αντιπάλους και να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η κεφαλιά του Μιχάλη σταμάτησε στην αγκαλιά του Τζήμα στο 63’, ο οποίος μπλόκαρε με δυσκολία έπειτα από νέο γέμισμα του Λάππα. Τρία λεπτά μετά σουτ του Νικλητσιώτη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπαντής, για να μπούμε έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 82’ ο Κορέτα θέλησε μάταια να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Μπαντή, αλλά το σουτ του ήταν χλιαρό και τελικά η Νίκη κατάφερε να πάρει το ζητούμενο και να διώξει από πάνω της το άγχος των τελευταίων λεπτών, με τον Αλεξανδρή να «καρφώνει» τον Μπαντή στο 84’ με τρομερό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Αλεξανδρής κατάφερε να σκοράρει μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπαντή, έπειτα από ασίστ του Τσιουρέλη.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2

Γήπεδο Φιλιππιάδας

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτία)

Βοηθοί: Μωϋσιάδης, Παπαλαζάρου

Σκόρερ: (5’ Παρασκευαΐδης, 84’ Αλεξανδρής)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: (Γιάννος) Μπαντής, Χρηστογιάννης, Τόλα (λ.τρ. 46’Κουμπής ), Λέντζος, Μαλάτος, Άτσκα, Μανιώτης, Ντανάι (79’ Ζώης), Καταγής (68’ Καρίπογλου), Μιχάλης, Λάππας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπίλης) Τζήμας, Παπαγεωργίου (77’ λ. τρ. Αλεξανδρής), Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Παπαδήμας, Τορεζάνι, Μέτσε (59’ Πετράκος), Νικλητσιώτης (74’ Τσιουρέλης), Κόλα, Κορέτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου