ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δριμεία επίθεση Γκιρτζίκη σε Κοντονή στην επιστολή παραίτησής του

δριμεία-επίθεση-γκιρτζίκη-σε-κοντονή-780604

Μύδρους εξαπέλυσε εναντίον του Σταύρου Κοντονή ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης. Στην επιστολή παραίτησής του προς την Εκτελεστική Επιτροπή και τις Ενώσεις της Ομοσπονδίας, ο κ. Γκιρτζίκης κάνει λόγο για «οργανωμένη από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά συμφέροντα και με πλήρη πολιτική και κυβερνητική κάλυψη απόπειρα να αναδιαταχθεί το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Ο παράγοντας από την Ξάνθη εμφανίζεται βέβαιος για την αθώωσή του στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας, ενώ ισχυρίζεται ότι υπήρξε το θύμα «στο βωμό ανελέητων ποδοσφαιρικών συμφερόντων κι ενός υπουργού που λειτουργεί καθαρά ως “μπροστινός τους”, υπηρετώντας αγόγγυστα τους επιχειρηματικούς φίλους του».

Η επιστολή:

«Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο να επιχειρείς σε συνθήκες αφόρητης πίεσης και έντασης να αναλύσεις και να ερμηνεύσεις το αυτονόητο, δηλαδή την οργανωμένη από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά συμφέροντα και με πλήρη πολιτική και κυβερνητική κάλυψη απόπειρα να αναδιαταχθεί το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στην διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Απόπειρα, που οργανώθηκε και εξελίχθηκε στο σαθρό έδαφος μιας δήθεν υπόθεσης, η οποία προέκυψε ως αστική διαφορά μεταξύ δύο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και κατέληξε, μέσω μιας παρακαμπτήριος της Αττικής οδού, να προκαλεί ευθέως τη νοημοσύνη του κοινού ανθρώπου και να δοκιμάζει τα δικαστικά ήθη.

Η απόπειρα πρέπει να θεωρείται ότι πέτυχε. Σήμερα υποβάλλω ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής και των Ενώσεων-μελών που με εξέλεξαν τον Ιανουάριο του 2015 στη θέση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. την παραίτηση μου από το αξίωμα του Προέδρου της Ε.Π.Ο., πλήρης από ικανοποίηση για όσα μπόρεσα και μου επέτρεψαν οι συνθήκες να προσφέρω στο ποδόσφαιρο και στην Ε.Π.Ο.

Είμαι έτοιμος να προσφέρω τον εαυτό μου και τη θέση στην οποία εκλέχτηκα θυσία στο βωμό ανελέητων ποδοσφαιρικών συμφερόντων κι ενός υπουργού που λειτουργεί καθαρά ως “μπροστινός τους”, υπηρετώντας αγόγγυστα τους επιχειρηματικούς φίλους του.

Επιθυμώ να τονίσω ότι αποχωρώ γεμάτος από θετικές εμπειρίες μιας ολόκληρης ζωής κοντά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μιας πορείας, την οποία κανείς δεν τολμάει να αμφισβητήσει για την ορθότητα, την εντιμότητα και την καθαρότητα τωνπροθέσεων, των αποφάσεων και των ενεργειών.

Κανείς, σε ολόκληρη τη χώρα, δεν τολμάει να αμφισβητήσει τις περιόδους διαχείρισης της Ομοσπονδίας, το ρόλο μου ως ταμία και διαχειριστή, τις σχέσεις μου με όλους τους προέδρους των Ενώσεων, τη συνεργασία μου με όλες τις διοικήσεις της ΕΠΟ, το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο και την προκοπή του.

Αυτή την περιουσία μου δεν επιτρέπω σε κανένα ούτε και σε αυτούς που πιστεύουν πως με τον νεοκαισαρισμό τους θα πετύχουν τους στόχους τους να την αμφισβητήσει ή ακόμη και να την καταργήσει.

Ανήκει σε εμένα, στους συνεργάτες μου και στον καθένα που πάλεψε μαζί μου για μια Ε.Π.Ο. αυτάρκη, δυναμική και περήφανη. Αγαπητοί συνάδελφοι, ο καιρός που όλοι θα ξαναβρεθούμε ενώπιον της πραγματικής αλήθειας, που όλοι τη γνωρίζουν αλλά λίγοι την αποκαλύπτουν, θα έρθει και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Τότε θα φανεί ο ρόλος του καθενός σε όλη αυτή την ιστορική απάτη που σήμερα αποθεώνεται από τα γνωστά πληρωμένα παπαγαλάκια κάθε παρακρατικής εξουσίας. Την καθαρή αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει ή να την ακυρώσει.

Πλέον μοναδικός μου στόχος είναι να επιταχύνω στον μέγιστο βαθμό τις εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο για να φανεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η σκευωρία, οι οργανωτές της και οι πολιτικοί εκτελεστές που χρησιμοποιήθηκαν. Όλοι όσοι κατηγορούμαστε για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας είμαστε βέβαιοι για την αθωότητά μας, για την προσφορά μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για την αποδεδειγμένη καθαρότητά μας, για την μηδενική ευθύνη μας.

Από εσάς που θα μείνετε να διαχειριστείτε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης περιμένω να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για όλους εκείνους που θα σας κάνουν το φίλο και πίσω από την πλάτη σας θα σας σκάβουν το λάκκο.

Μερικοί από αυτούς είναι και υπουργοί. Κι όταν με το καλό τελειώσει η εκλογική διαδικασία και μια νέα διοίκηση αναλάβει τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια διοίκηση που θα διακρίνεται από όραμα, σχέδιο, οργάνωση και ικανούς και άξιους ανθρώπους, τότε ο χρόνος όσων σχεδίασαν την ανθρώπινη και ποδοσφαιρική μου εξόντωση θα μικρύνει δραματικά. Σας αποχαιρετώ με ανοιχτή καρδιά, καθαρό βλέμμα και ήσυχη συνείδηση. Θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε και μπορώ να συνδράμω».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου