ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ξεκινά ο Μαραθώνιος»

ξεκινά-ο-μαραθώνιος-780833

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τις επίσημες υποχρεώσεις της από τη Φιλιππιάδα ξεκινά αύριο Κυριακή στις 5μ.μ. η Νίκη Βόλου η οποία αναχωρεί από σήμερα με μοναδική σκέψη τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης στην τρίτη του θητεία στους κυανόλευκους και ο εμπειρότατος κεντρικός αμυντικός της ομάδας Γιώργος Παρασκευαΐδης, μίλησαν για τον αυριανό αγώνα και όχι μόνο, παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ομάδας στην παραλία του Βόλου. Αρχικά ο τεχνικός των κυανόλευκων σχολίασε: «Με την έναρξη του πρωταθλήματος θέλω να δώσω ένα μήνυμα από το προπονητικό τιμ, από τους ποδοσφαιριστές, απ’ όλους εμάς που εργαζόμαστε στην ομάδα της Νίκης, ότι ξεκινάμε ένα μαραθώνιο και αυτός ο μαραθώνιος απαιτεί κουράγιο, απαιτεί υπομονή και επιμονή. Είμαστε 100% σίγουροι ότι θα τερματίσουμε με ψηλά το κεφάλι κι αυτό γιατί πιστεύω στη συμπαράσταση των οπαδών μας, στη συμπαράσταση της μεγάλης οικογένειας που λέγεται Νίκη Βόλου 1924.

Εχοντας πίσω μας τη συναίσθηση της ιστορίας της ομάδας, μας δίνει δύναμη, όραμα και πάθος για να μπούμε σ’ αυτόν τον μαραθώνιο και σ’ αυτόν τον αγώνα. Εγώ από την πλευρά μου αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων μας, για να πετύχουμε τον σκοπό της ομάδας μας», για να απαντήσει στη συνέχεια στις ερωτήσεις των ΜΜΕ.

Για τις απουσίες στο αυριανό παιχνίδι: «Τα προβλήματα είναι λίγο – πολύ γνωστά, αλλά και φυσιολογικά. Εχουμε μόνο δύο απώλειες όσον αφορά το ποινολόγιο. Είναι ο Μάριος Παπαδόπουλος και ο Βαλάντης Κόκκας, που κουβαλάνε την τιμωρία τους από πέρσι. Για τον μεν Κόκκα το γνωρίζαμε, για τον δε Παπαδόπουλο ήταν πρόσφατο, γιατί έπρεπε να δούμε το ποινολόγιο. Δεν είχε δεχθεί κάρτα ο παίκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά γράφτηκε στο φύλλο αγώνα στα αποδυτήρια, οπότε ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για μας. Από την εμπειρία μου όμως θα ήθελα να πω ότι η ομάδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, γιατί όλα αυτά τα παιδιά που έχουμε, έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σαφώς θα θέλαμε και τα δύο παιδιά μαζί μας, αλλά θα καλύψουμε την απουσία τους εκ των έσω».

Για το αν φοβάται κάτι στο φετινό πρωτάθλημα: «Σ’ ένα πρωτάθλημα στην αρχή υπάρχει οπωσδήποτε το άγνωστο. Με το πέρας του πρώτου γύρου και όταν θα έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες, θα τις έχουμε «ακτινογραφήσει». Αυτή τη στιγμή έχουμε «ακτινογραφήσει» τις περισσότερες βάσει της εικόνας των φιλικών. Οσον αφορά τη Φιλιππιάδα έχουμε πάρει κάποιες πληροφορίες. Επαιξε κι αυτή ένα ματς Super Cup με τον Τηλυκράτη Λευκάδας και στέφθηκε κυπελλούχος. Είναι μία ομάδα την οποία γνωρίζω όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της. Δεν γνωρίζω όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα που συνήθως πετυχαίνει το στόχο της στην κατηγορία στην οποία αγωνίζεται».

Για τις επιλογές στην ενδεκάδα: «Σαφώς και υπάρχουν προτεραιότητες από τους ποδοσφαιριστές με βάση την εικόνα που είδαμε όλη την εβδομάδα στην προπόνηση. Θα κάνουμε και σήμερα (σ.σ. χθες) προπόνηση, έχουμε και αύριο (σ.σ. σήμερα). Οι τελικές αποφάσεις βγαίνουν την παραμονή κατά τις πρωινές ώρες του αγώνα».

Για τους Νικλητσιώτη και Μαλακασιώτη: «Ο Νικλητσιώτης είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Μαλακασιώτης κάνει προπονήσεις 100% και συμμετέχει. Τώρα είναι θέμα δικό μας και του παίκτη να δούμε αν αισθάνεται απόλυτα έτοιμος για να μπει στην αποστολή».

Από την άλλη ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Παρασκευαΐδης επεσήμανε αρχικά: «Εφτασε η πρώτη αγωνιστική στην οποία έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα πάμε στη Φιλιππιάδα γεμάτοι με αυτοπεποίθηση προκειμένου να πάρουμε τη νίκη. Εχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά κατά την περίοδο της προετοιμασίας, φτιάχνοντας μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο σε αυτήν την κατηγορία και είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Η πρεμιέρα είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση για την κάθε ομάδα και το όνομα της Νίκης δίνει επιπλέον κίνητρο για όλους τους αντιπάλους, προκειμένου να θέλουν να μας κερδίσουν αλλά εμείς πάμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων: «Η ομάδα μας έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τον τρόπο που θα αγωνίζεται η κάθε ομάδα, δεν μπορούμε να τον ξέρουμε. Δεν ξέρω πως θα αγωνιστεί η Φιλιππιάδα αλλά έχουμε τους παίκτες και το αγωνιστικό πλάνο για να διασπάσουμε τις άμυνες και να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε μορφή παιχνιδιού».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Η Γ’ Εθνική είναι από μόνη της μία ιδιαίτερη υπόθεση. Πέρασαν τα τελευταία χρόνια ομάδες, όπως η ΑΕΚ, από αυτήν την κατηγορία και το επίπεδο δεν κατάφερε να αναβαθμιστεί. Επαναλαμβάνω, πάντως, πως φτιάξαμε μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι φτιάξαμε μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν θέλω να μιλήσω για πρωταθλητισμό αλλά το ικανοποιητικό είναι πως σε κάθε αγώνα εξαρτάται κυρίως από εμάς αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, κάτι που έχουμε μέσα μας. Ακούγοντας και εκτελώντας αυτά που θα μας πει ο προπονητής και στη Φιλιππιάδα και στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε μια καλή πορεία και γιατί όχι να μην πρωταγωνιστήσουμε και στο τέλος αν όλα πάνε καλά να είμαστε με ψηλά το κεφάλι».

Για τη δομή της ομάδας με έμπειρους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές: «Η ομάδα αυτή έχει πολύ ταλέντο κι αν ορισμένοι νεαροί δεν «καούν» μπορεί αύριο-μεθαύριο να μιλάει για αυτούς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός από τους πολλούς νέους, η ομάδα διαθέτει νεαρά παιδιά «μέσης ηλικίας», περίπου στα 26 και έναν στο απώτερο, εμένα. Πρόκειται για ένα αρκετά ώριμο σύνολο, όσον αφορά το μυαλό. Δουλεύουμε με κάτω το κεφάλι και ιδιαίτερη όρεξη, γνωρίζοντας τι θέλουμε. Μακάρι ορισμένοι νεαροί σε μερικά χρόνια να πρωταγωνιστήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Χωρίς Μαλακασιώτη

Ανέτοιμος κρίθηκε ο νεαρός μεσοεπιθετικός Φάνης Μαλακασιώτης και έτσι αποκλείστηκε από τη 18αδα, που θα ξεκινήσει από σήμερα το ταξίδι της για τη Φιλιππιάδα. Ο Λεωνίδας Μπίλης μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή, για το παιχνίδι της πρεμιέρας στη Φιλιππιάδα με τον Εθνικό. Αυτή απαρτίζεται από τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Τζήμας, Ράπτης, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Παρασκευαΐδης, Αλεξανδρής, Τορεζάνι, Τσιουρέλης, Κόλα, Ματθαίου, Νικλητσιώτης, Βουρδάκης, Κορέτα, Μέτσε και Ζενούνι. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Παπαδόπουλος και Κόκκας, καθώς και ο ανέτοιμος Μαλακασιώτης, όπως και οι Σουάρες, Σφονδυλιάς, Τσιανάκας, Γκάμπας. Για σήμερα Σάββατο είναι προγραμματισμένη μία πρωινή προπόνηση (9π.μ.) και στις 2μμ η αποστολή θα ταξιδέψει για την Φιλιππιάδα.

Παρελθόν ο Γρηγοριάδης

Στα Γιάννενα θα βρεθεί ο 18χρονος τερματοφύλακας Νίκος Γρηγοριάδης λόγω σπουδών, φοιτώντας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και έτσι ο νεαρός πορτιέρο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στη Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου