ΜΠΑΣΚΕΤ

Κοινός Αγιασμός για κοινές επιτυχίες

κοινός-αγιασμός-για-κοινές-επιτυχίες-783564

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την περασμένη Δευτέρα στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου στην Αλλη Μεριά πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για τα αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ των ερυθρόλευκων τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, με την ευχή για κοινές επιτυχίες να συνοδεύουν αθλητές και αθλήτριες.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Θεόδωρος Παπασακελλαρίου και παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κ. Νίκος Τσεκούρας, ο γραμματέας κ. Μπέικος, μέλη του Δ.Σ, καθώς και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής κ.κ. Αλέκος Μεταφτσής, Κώστας Γανώσης, Απόστολος Εξαρχος, Απόστολος Κρεμαστάς, Ζάκος Σαχίνης, Νίκος Ρούμπος, Βσίλης Παπαχρήστος και Βαγγέλης Κολιός, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Θεοχάρης.

Για τη γυναικεία ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη, η οποία επιθυμεί φέτος την άνοδο στην Α1 Γυναικών παρούσες ήταν οι: Αρτεμισίου, Ντόβα, Διαμαντοπούλου, Θωμά, Κοτσιάφτη, Κυριατζίδου, Ταντουρόφσκα, Σαρακατσάνη, Ζήτη, Βογιατζάκη, Αγαγιώτου, Χούτα, Νούλα, Παγκαλίδου, Σουλτάνη, Ντελή. Απούσα λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων ήταν η Δανάη Αγκάνη.

Από την άλλη, για την ανδρική ομάδα μπάσκετ η οποία θα διεκδικήσει την άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, πέραν του προπονητή Φώνη Μαυρομιχάλη και του βοηθού του Κώστας Καραγεώργη παρόντες ήταν οι: Αναστασόπουλος, Θέος, Καφάσης, Παρασκευάς, Λουλούδης, Βλασταρίδης, Αλεξίου, Αχριάνης, Καραγεώργος, Γεωργίου, Τσαπράζης. Αντίθετα δικαιολογημένα απόντες ήταν οι: Καραθάνος, Σκαμάγκας και Καραρρήγας.

Εκ μέρους της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, ο πρόεδρος κ. Νίκος Τσεκούρας ευχήθηκε καλή χρονιά σε αθλητές και αθλήτριες, ζητώντας την άνοδο σε Γ’ Εθνική Α1: «Με σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο πιστεύω πως θα έρθουν οι επιτυχίες. Εμείς από την πλευρά μας, ως διοίκηση, θα είμαστε κοντά στις ομάδες και αυτή η χρονιά θα είναι του Ολυμπιακού και στο μπάσκετ, όπως και στο ποδόσφαιρο».

Προς τα δύο τμήματα μίλησε και ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης κ. Αλέκος Μεταφτσής σχολιάζοντας: «Αυτό το όμορφο μέρος, που είναι το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού μας, μας το έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου και το κρατάνε σ’ αυτό το επίπεδο κάποιοι άνθρωποι, ο Νίκος Κάβουρας, ο Νίκος Τσεκούρας, ο Ζάχος Πολυχρόνης, ο Θανάσης Μπέικος, και γι’ αυτό θέλω να έρχομαι εδώ, για να τους τιμώ.

Ξεκινάμε επίσημα τη χρονιά μαζί, όπως και πέρσι, και πιστεύω ότι μαζί θα τελειώσουμε αυτή τη χρονιά χαρούμενοι. Πέρσι δεν ήταν επιτυχημένη η χρονιά, όπως είπε ο πρόεδρος, επιτυχημένη είναι, όταν φτάνεις στην κορυφή.

Στον Ολυμπιακό αξίζει η κορυφή και το αξίζετε και προσωπικά και ως ομάδες. Ελπίζω ότι φέτος θα τα καταφέρουμε. Έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους που προβάλλουν το έργο το δικό μας και τους ευχαριστώ που είναι εδώ. Μέσω αυτού κατορθώνουμε και ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες που υπάρχουν, για να λειτουργούν τα τμήματα. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που θεωρώ ότι είμαστε πολύ συμπαγής και προσπαθούμε να κάνουμε ενέργειες τέτοιες, που θα καταφέρουμε να φτάσουμε τον Ολυμπιακό σε ένα επίπεδο παραπάνω. Ηδη κοντά μας είναι και σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία με τον χειρουργό ορθοπεδικό κ. Γιώργο Βαβέτση, ο οποίος θα είναι ο γιατρός μας.

Στα κορίτσια που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις να ευχηθώ καλή επιτυχία και στη Σταματία Διαμαντοπούλου και τη Χαρά Ντελή, οι οποίες θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν το μέλλον τους και μαζί μ’ αυτό να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στην ομάδα, γιατί ξέρουν ότι δώσαμε έναν αγώνα για τις ίδιες και ελπίζω ο αγώνας αυτός να δικαιωθεί και στα δύο επίπεδα. Συγχαρητήρια και στον Σωτήρη Αχριάνη για το πτυχίο του και να του ευχηθώ καλός φαντάρος.

Να ευχαριστήσω τον πατέρα Θεόδωρο και να ευχηθώ στους προπονητές σας να έχουν δύναμη. Να ευχαριστήσω και τον Δημήτρη Θεοχάρη, που για δεύτερη χρονιά βοηθάει την προσπάθεια στην προετοιμασία, αλλά και τους συνεργάτες μου, που με έχουν τιμήσει να ηγούμαι αυτής της προσπάθειας.

Επίσης ξεκινούν οι ακαδημίες μας και σ’ αυτό το κομμάτι μπορείτε να παίξετε τον μεγαλύτερο ρόλο, γιατί σας παρακολουθούν πολλά παιδιά και από σας παρακινούνται να έρθουν στις ακαδημίες. Αυτό θα πρέπει και εμείς να το εκμεταλλευτούμε, για να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών, αλλά και εσείς, για να έχετε τη χαρά ότι έχετε δημιουργήσει κάποιους διαδόχους. Για τα κορίτσια θεωρώ ότι κουβαλάτε μία τεράστια ευθύνη, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ελλάδος. Να μην το έχετε ως βάρος αλλά ως κίνητρο να κάνουμε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο ακόμη μεγαλύτερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου