ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αναστάτωσε ο Γιάννης Πάριος…

αναστάτωσε-ο-γιάννης-πάριος-788599

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί ο τροβαδούρος του έρωτα Γιάννης Πάριος να ενώνει τις ραγισμένες καρδιές, ωστόσο η παρουσία του μεγάλου Ελληνα τραγουδιστή στο Π. Μαγουλάς και στη συναυλία της Νίκης Βόλου ήρθε να διαχωρίσει κάποιες άλλες, έστω και προσωρινά.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. των κυανόλευκων Θανάσης Τζήμας ανεβαίνοντας στο πάλκο απ’ όπου ο Γιάννης Πάριος χάρισε μια ονειρεμένη βραδιά σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στο γήπεδο των κυανόλευκων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ανακήρυξε τον τραγουδιστή ως επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο Γιάννης Πάριος δέχθηκε με μεγάλη χαρά την τιμή από τον κ. Τζήμα μαζί με το κασκόλ της ομάδας, μια κυανόλευκη ανθοδέσμη αλλά και το μετάλλιο της ανόδου της ομάδας στην Α’ Εθνική, αλλά η είδηση αυτή ήρθε να προκαλέσει τριγμούς στην κυανόλευκη οικογένεια.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου και το Blue Club Π. Ντοκούζης ζήτησαν το πρακτικό της απόφασης από την Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου και σε ανακοίνωση του ανέφερε: Μετά την ανακήρυξη του κ. Γιάννη Πάριου ως «επίτιμου προέδρου», o σύνδεσμός μας θα επιθυμούσε η διοίκηση του ερασιτέχνη να κοινοποιήσει το πρακτικό καθώς και το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης. Η παρούσα ανοικτή επιστολή-επερώτηση θα κατατεθεί και εγγράφως στον Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη».

Αυτή η ανακοίνωση έφερε την απάντηση του Θανάση Τζήμα, ο οποίος με συνεχόμενες τοποθετήσεις του στο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου, Blue Heart, θέλησε να διευκρινίσει πως «Η Μπαρτσελόνα έχει 23 επίτιμους προέδρους». Αναλυτικά όσα επεσήμανε:

«Καμία φωτιά δεν άναψε με την κίνηση να χρίσω επίτιμο πρόεδρο τον Γιάννη Πάριο. Η Μπαρτσελόνα έχει 23 επίτιμους προέδρους μεταξύ των οποίων υπάρχουν και καλλιτέχνες οι οποίοι βοηθούν κατά καιρούς τον σύλλογο.

Ο Γιάννης Πάριος άφησε χθες (σ.σ. προχθές) ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο δεν θα διατεθεί στην διοικούσα του ποδοσφαίρου. Την ώρα που πλήρωνα τους ανθρώπους έγινε μία πρόταση από τον ίδιο και τους ανθρώπους που γνωρίζω χρόνια, άλλα χρήματα ήταν να πληρωθεί ο καλλιτέχνης και άλλα πήρε.

Του εξήγησα στην σύντομη συνάντηση, είδε κάποια πράγματα, συγκινήθηκε και του είπα εδώ δεν είχαμε νερό να πλυθούμε κ.τ.λ. και άφησε ένα σημαντικό ποσό που θα πάει στο βιβλιάριο των ταμείων της διοικούσας επιτροπής όλων των τμημάτων.

Να μάθετε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μάρκετινγκ, έναν τέτοιον καλλιτέχνη τόσο μεγάλου μεγέθους δεν τον έχεις μόνο για μία φορά. Τον έχεις για δύο και τρεις φορές. Κάνεις μια υποδομή, τον τιμάς, να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα.

Τέτοιες εποχές που ζούμε λίγοι βάζουν το χέρι στην τσέπη. Μερικοί χθες κρύβονταν, μερικοί προσπάθησαν να περάσουν τις γυναίκες τους δωρεάν, μερικοί περίμεναν ν’ ανοίξουν οι πόρτες και υπήρχε και ο φτωχός, ο απλός κόσμος. Να τα αφήσουμε αυτά στην άκρη, δεν θα περάσουν αυτά σας το λέω ξεκάθαρα. Οποιος πληρώνει αυτός έχει και το λόγο. Ανθρωποι των τμημάτων θέλουν να ξεκινήσουν τα τμήματά τους και δεν έχουν τα χρήματα. Εγώ βοήθησα και αυτό που είχα στο μυαλό να κάνω ήταν να μην αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη, αλλά να είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Οταν τιμάς κάποιον και τον ανακηρύσσεις τιμητικά πρόεδρο, στις εταιρείες μας και στις δουλειές μας τιμάμε οποιονδήποτε άνθρωπο βοηθάει είτε είναι παλαίμαχος, είτε άνθρωπος που έχει βοηθήσει με την προσφορά του. Μπορείς να έχεις και 20 και 30 και 50. Δεν σε δεσμεύει κανείς».

Στη συνέχεια ο κ. Τζήμας τόνισε πως κάποιοι στεναχωρήθηκαν, που ήταν πετυχημένη η βραδιά, λέγοντας πως υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι: «Δεν θέλω να τους στιγματίσω εγώ, τους έχει στιγματίσει ο κόσμος και μου τα λένε σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορούν να καταλάβουν την φιλοσοφία, ήθελαν πάντα μια μίζερη Νίκη Βόλου. Η Νίκη Βόλου έχει αλλάξει, πρώτα το τμήμα του ποδοσφαίρου. Κοντά σ’ αυτό θα αλλάξουν και τα άλλα τμήματα. Νομίζω πως κάποιοι άνθρωποι θέλουν μικρή τη Νίκη Βόλου».

Ακολούθως ο κ. Τζήμας ευχαρίστησε από καρδιάς τον κόσμο που τίμησε τη συναυλία, τους εθελοντές και άλλα απλά Νικιώτικα παιδιά που πρόσφεραν για να τελειώσει καλά η βραδιά: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, όχι μόνο για τη βραδιά αλλά επειδή έχει ανοίξει μια καινούρια σελίδα για όλο το σύλλογο. Μια ασφάλεια οικονομική την οποία κάποιοι άνθρωποι τις πρώτες πέντε ώρες φρονούν ότι με το να πουν κάποια πράγματα θα κάνουν ζημιά στον σύλλογο. Το κέρδος δεν ήταν μόνο ότι πέρασε καλά ο κόσμος. Η ομάδα κέρδισε πάρα πολλά πράγματα χθες. Η προβολή αυτή με τη συναυλία του Γιάννη Πάριου θα φέρει και νέους χορηγούς για την ομάδα. Και από εδώ και πέρα που αποκτήσαμε και την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους εκδηλώσεις τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα».

Από εκεί και πέρα ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε και στις εργασίες του γηπέδου: «Το απόγευμα (σ.σ. χθες) θα έρθει άνθρωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου. Μεθαύριο (σ.σ. αύριο) θα ξεκινήσουν τα μηχανήματα. Αποφασίσαμε να προσθέσουμε πολλά περισσότερα τετραγωνικά μέτρα έτοιμου χλοοτάπητα, γιατί στο παρελθόν έγιναν εγκλήματα με τον αγωνιστικό χώρο».

Εσβησε η φωτιά

Η φωτιά πάντως έδειξε να σβήνει με τον κ. Τζήμα να αναφέρει σε μία από τις παρεμβάσεις του πως είχε έρθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιο Φάτση, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως 100% συμβολική κι όχι θεσμική, για εμπορικούς φυσικά λόγους, αλλά και για να τιμηθεί ο ερχομός του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη στο Βόλο, για λογαριασμό των κυανόλευκων, με την πλευρά των οργανωμένων να δέχεται την απάντηση του κ. Τζήμα για τη συγκατάθεση της Ερασιτεχνικής.

Για τη συναυλία μίλησε και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του τμήματος ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Αχιλλέας Τζαλάκας αναφέροντας: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου στη συναυλία του Γιάννη Πάριου. Πραγματικά δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Μέχρι και την ολοκλήρωσή της τρέχαμε να λύσουμε προβλήματα που παρουσιαζόταν. Πολλοί δεν πίστευαν πως θα τα καταφέρουμε αλλά όλα πήγαν καλά.

Αυτή η εκδήλωση για μας ήταν ένα μεγάλο σχολείο και όταν θα χρειαστεί να ξανακάνουμε κάτι ανάλογο θα γνωρίζουμε τον τρόπο. Το σημαντικό είναι πως ο κόσμος πέρασε καλά και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι. Τα οφέλη του συλλόγου επίσης είναι σημαντικά, τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου