ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να τριτώσει…το καλό

να-τριτώσειτο-καλό-430958

Την τελευταία τετραετία η Κατερίνα Τσιρδάνη κοσμεί τα γήπεδα της Μαγνησίας αγωνιζόμενη με την ομάδα του Βόλος 2004. Μετά από τέσσερα χρόνια ο σύλλογός της είναι πιο κοντά από ποτέ στο να πανηγυρίσει αυτό που κάποτε είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Κλόντζα πως… αυτή η ομάδα θα πατήσει κορυφή. Την Κυριακή ο Βόλος 2004 αγωνίζεται κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΕΑΚ σε ένα ματς δίχως αύριο για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος γυναικών. Η Κατερίνα Τσιρδάνη που κατάγεται από την Καβάλα και έχει αγωνιστεί στην ομάδα της γενέτειράς της αλλά και στο Φιλυριακό Φλώρινας για πέντε και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη δικιά της αγωνία αλλά και των συμπαικτριών της λίγες ώρες πριν την σέντρα. Η ίδια έχει πετύχει δύο γκολ απέναντι στο Δικέφαλο του Βορρά και αυτό που επιθυμεί είναι να τριτώσει…το καλό.

 
Πότε και πώς βρέθηκες να αγωνίζεσαι στον Βόλο;
Γυρίζουμε πίσω στο 2006, όταν ακόμη ήμουν παίκτρια του Φιλυριακού Φλώρινας. Εκεί βρέθηκα λόγω σπουδών, μιας και φοιτούσα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στο Τμήμα Εμπορίας & Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων. Τότε αγωνιζόμουν στην τοπική ομάδα και είμαστε αντίπαλοι με την σημερινή μου ομάδα, η οποία και μου έκανε την πρόταση την οποία και αποδέχθηκα με χαρά.
 
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη φετινή χρονιά μέχρι και σήμερα; 
Είναι αλήθεια πως αυτό που θέλαμε, αυτό που περιμέναμε και πιστεύαμε, έχει πραγματοποιηθεί. Είμαστε μέσα στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και από εκεί και πέρα θέλουμε οπωσδήποτε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
 
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο μεθαυριανό παιχνίδι. Σωστά;
Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος είναι η αλήθεια. Εμείς βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και για το λόγο αυτό πιστεύω θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνάμεών μας, ίσως ακόμη και την ψυχή μας. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουμε και τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου του Βόλου.
 
Αισθάνεστε ότι εκπροσωπείτε μια ολόκληρη πόλη;
Εννοείται ότι έχουμε αυτό το συναίσθημα όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά ακόμη και σε όλα τα παιχνίδια που δίνουμε. Αυτό άλλωστε έχουν καταλάβει και οι ξένες παίκτριες της ομάδας. Παίζουμε για μια πόλη και είμαστε εκπρόσωποί της.
 
Τελειώνουν όλα με μία ήττα ή με μία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ;
Τίποτα δεν τελειώνει σε ένα ματς, απλά εμείς επειδή είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και τους βαθμούς. Σε όλες τις παίκτριες υπάρχει ανεβασμένη ψυχολογία και θέλουμε μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες να κάνουμε ακόμη μία. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απομένουν ακόμη δύο παιχνίδια μετά και την μεθαυριανή αγωνιστική. Δεν θα έχει σημασία να κερδίσουμε αύριο και να χάσουμε στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες μέχρι τέλους.
 
Ποια στιγμή δεν θα ξεχάσεις με τίποτα από το φετινό πρωτάθλημα;
Αν θέλουμε να θυμηθούμε μία ευχάριστη στιγμή, τότε θα πρέπει να τρέξουμε λίγες εβδομάδες πίσω, όταν και αντίπαλός μας ήταν η Αίγινα εκτός έδρας. Εκεί πήραμε την νίκη στο 88’ με ένα γκολ της Σάργκε και το πανηγυρίσαμε τόσο πολύ, λες και είμαστε ποια πρωταθλήτριες. Ήταν και είναι μια δύσκολη έδρα. Τόσο ο πάγκος, όσο και οι παίκτριες στον αγωνιστικό χώρο, έγιναν ένα κουβάρι. Τώρα αν θέλουμε να θυμηθούμε κάτι ποιο δυσάρεστο, αυτό ήταν το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, όταν και προηγηθήκαμε αλλά δεν καταφέραμε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς. Μας μένει η πικρία, γιατί χάσαμε έναν αγώνα όχι επειδή δεν το αξίζαμε, αλλά επειδή έτσι το ήθελαν άλλοι παράγοντες και δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε μια σημαντική νίκη.
 
Ποια είναι η άποψή σου για τον προπονητή σου Θωμά Μακρή;
Με τον κ. Μακρή έχουμε κοινή ημερομηνία έλευσης στην ομάδα, μιας και οι δύο την υπηρετούμε από το 2006. Όταν κάποιος έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τότε ξέρει και πώς να δουλεύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δίνει το καλύτερο σε εμάς. Πιστεύω ότι από εκείνη τη σεζόν ξεκίνησαν να γίνονται ποιο ουσιαστικά βήματα. Κινήσεις επαγγελματικές που έχουν κάνει την ομάδα σήμερα να είναι πρότυπο. Η δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο είναι άκρως επαγγελματική και φαίνεται άλλωστε από την πορεία που έχει διαγράψει ο σύλλογος. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, αφού τόσο σε τεχνική όσο και σε φυσική κατάσταση δεν υστερούμε και κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και καλύτερες.
 
Ποια είναι η στάση της διοίκησης, τόσο στην φετινή πορεία, όσο και στα χρόνια που βρίσκεσαι εσύ στην ομάδα;
Όταν μιλάμε για τον κ. Κλόντζα, δεν αρκεί να μιλάμε για ένα παράγοντα του ποδοσφαίρου και έναν απλό πρόεδρο. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει την ψυχή του πραγματικά για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει.
Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε το 2006 του είχα πει πως αυτή η ομάδα θα πατήσει κορυφή και εύχομαι φέτος να δικαιωθεί για την προσπάθεια που έχει κάνει. Είναι πάντα κοντά μας είτε στα καλά είτε στα άσχημα μαζί με την σύζυγο του Γεωργία Τσιτούνα. Επίσης κοντά στην ομάδα είναι και οι Λευτέρης Τασιόπουλος και Γιάννη Ντάφος, οι οποίοι είναι δίπλα μας συνέχεια και μας ενθαρρύνουν. Χωρίς αυτούς και τον προπονητή πιστεύω η ομάδα δεν θα είχε την εξέλιξη που έχει σήμερα. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω, γιατί είναι οι στυλοβάτες της ομάδας.
 
Σε τι υστερεί το πρωτάθλημα και χρειάζεται βελτίωση;
Οπως σε πολλά αθλήματα έτσι και στο ποδόσφαιρο οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι το Α και το Ω. Είναι χαρακτηριστικό πως τα γήπεδα λείπουν από το πρωτάθλημά μας και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι πάνω σε αυτό. Ο Βόλος είναι η μοναδική ομάδα η οποία έχει έδρα με κανονικό γήπεδο. Γήπεδο που να έχει χορτάρι και να μην είναι πλαστικό και 5ης γενιάς, όπως συναντούμε παίζοντας από τη Δράμα μέχρι και την Αίγινα. Από εκεί και πέρα πιστεύω θα πρέπει να υπάρξει και από την ΕΠΟ μία μεγαλύτερη βαρύτητα και καλύτερη προβολή της κατηγορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου